Inlägg från: Anonym (går bra) |Visa alla inlägg
  • Anonym (går bra)

    Fyller 25 nästa vecka och ska ha barn

    Ja, det går bra att bo i en tvåa med ett mindre barn, eller kanske två.  Här i området (halvcentralt) är det många som bor i mindre lägenheter med barn. Hur snart man tycker det börjar bli trångt beror väl mycket på livsstil och hur mycket prylar man vill ha.
    Frågar du folk ytterområdena, i villaförorter eller på landet där det (uppfattar jag) är vanligare att ha större bostäder kan du säkert få andra svar.

    Själv var jag betydligt äldre än ni vid första barnet och här är det nog vanligare att ha fyllt 35 än att inte ha gjort det, men tycker inte att tjugofemåringar är anmärkningsvärt unga. Självförsörjande är ni ju med din inkomst och beroende på arbetsmarknaden för din tjej bör väl hon kunna få något också när bebisen blir lite större. (Och återigen, det beror på vem du frågar. Det finns ju områden och orter där det är vanligt att vara mycket yngre än ni när de får barn, ibland utan att ens ha fast inkomst, och då blir ju det normen.)

    Svårt att säga något om hur era pengar räcker utan att veta hur er ekonomi ser ut, om det finns höga räntor,  dyra fasta abonnemang etc att betala och hur bostadskostnaderna ser ut. (Eller kanske om någon av er har någon dyr hobby som han/hon tänkt fortsätta med.) Spelar viss roll om ni har möjlighet att ärva kläder/bebisgrejer också (om ni vill det).  Själva valde vi att inte ta ut föräldrapeng i början och klarade oss bra på mindre än era inkomster.

Svar på tråden Fyller 25 nästa vecka och ska ha barn