• Pkb

    barn med olika män

    Hur länge har du och din nuvarande bott tillsammans? Hur länge hade du bott med de andra männen innan ni skaffade barn?

  • Pkb
    Anonym (Kluven) skrev 2016-05-24 13:19:16 följande:

    Inte så länge än.

    Två äldsta barnens pappa var jag med i ca 6år och minsta barnets pappa i 5år.


    Ok jag tänker bara på att det är bra om man bott med någon ett ganska bra tag innan man funderar på att skaffa barn med den personen så det inte blir ytterligare ett ex. Vad är viktigast för dig, att få ett till barn eller att få barn med rätt person?
  • Pkb
    Anonym (men...) skrev 2016-05-25 21:05:43 följande:

    Fast det är ju ingen garanti på något sätt. Jag var 38 och mannen 42 när vi fick vårt barn, och vi hade varit tillsammans i 9 år varav 3 år som sambo. Det gick åt skogen i alla fall. De flesta av mina vänner som är skilda eller håller på och skiljer sig skaffade barn vid 35-38 års ålder efter 5-10 års förhållande. Den som lyckats bäst (vad jag vet) var 35 men hade bara varit tillsammans i ett år när de bestämde sig för att bilda familj. De fick sedan tre barn på 3 år, och hon har sagt att hon inte tror att förhållandet hade överlevt det om de inte varit nyförälskade. När barn kommer händer så mycket, man utvecklas så otroligt mycket och det är mycket svårt att säga innan vilket håll det kommer att gå åt. Jag och exet är båda högutbildade och höginkomsttagare, och vi hade diskuterat igenom allt grundligt, men när barnet väl fanns där så gällde ingenting längre. Man återgår till någon sorts instinktivt beteende där man kanske inte längre är överens, eller som i vårt fall inte ens talar samma språk. Bokstavligt talat.


    Klart det inte finns några garantier men man vill väl försöka göra sitt för att ha bästa möjliga utgångsläge ändå, även om det så bara är en tröst om det tar slut, att man kan säga jag gjorde allt jag kunde istället för att känna sig som en idiot för att man rusade in i något (been there done that).
Svar på tråden barn med olika män