Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?

  Mån 30 maj 2016 20:06 Läst 26324 gånger Totalt 116 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (sannah) - Visa alla inlägg
 • Anonym (sanna­h)
  Återställ
  Mån 30 maj 2016 20:06 #14
  Anonym (Groda) skrev 2016-05-30 18:42:29 följande:
  Nej, det borde man inte göra. Men jag tycker absolut det är fantastiskt att få äran och möjligheten att bilda familj, älska och bli älskad och när jag blir gammal och ensam är jag förhoppningsvis okej med det. Gammal och vis.

  Jag tänkte inte gammal och ensam på äldreboende var motivering men många av dem och barnlösa ångrar i just det skedet sina beslut om att inte skaffa barn.

  Väljer man bort barn är man nog jävligt medveten om det val man gör och vad som ligger bakom.
  Jag tror inte man ska fundera så mycket över vad människor på äldreboenden säger, det är så olika.
  Jag har träffat många äldre med barn som varit jättedeppig över att barnen hälsar på för lite (ibland har det varit sant och ibland mer gnälligt bara), jag har träffat de utan barn som varit hur lyckliga och glada som helst, jag har träffat de utan barn som varit deppiga över det.
  Sen är det knappast jätteroligt att vara så gammal att man är på äldreboende, man mår ofta rätt dåligt då och många äldre blir lätt deprimerande. Att vissa då ångrar att de inte skaffade barn kommer nog ganska naturligt då, när man är deppig så brukar man deppa över första bästa sak. Jag är rätt övertygad om att dom flesta jag har träffat som har deppat över det hade deppat över något annat om de hade haft barn.


 • Anonym (sanna­h)
  Återställ
  Mån 30 maj 2016 20:52 #22
  Anonym (:() skrev 2016-05-30 20:45:43 följande:

  Jag ville aldrig ha barn. Det passade inte mig helt enkelt. Aldrig gillat barn.

  Nu är jag barnfri, 52 år, och ångrar mig så sjukt mycket!!! Nu kan jag inte för mitt liv förstå varför jag valde bort barn. Det är en stor sorg :( jag har börjat gå i terapi för att försöka bearbeta det, men just nu känns det som att jag har förstört mitt liv! Tror aldrig jag kommer över det...


  Har du ett socialt nätverk och familj annars?
 • Anonym (sanna­h)
  Återställ
  Tis 31 maj 2016 17:42 #46
  Anonym (:() skrev 2016-05-31 08:59:43 följande:
  Ja Det tycker jag väl... Men nu när åren gått så blir man ändå mer och mer ensam på något sätt. Det är svårt att förklara.

  Framför allt tror jag att min sorg kom när en del av våra vänner börjat få barnbarn. När de innan fick sina egna barn för längesen så var de mest trötta och tyckte allt var jobbigt (de var såklart glada och lyckliga också, men vi som vänner fick verkligen se mycket av de negativa bitarna med barn). Men när de nu fått barnbarn så är deras glädje så enorm! Det fullkomligt lyser kärlek, stolthet, glädje lycka om dem. Och det får mig att känna mig väldigt ensam och tom. Som att jag glömde bort det absolut viktigaste i livet...
  Då tycker jag du ska fokusera mer på att bygga ett socialt nätverk, om du nu blir mer och mer ensam. Då ska du vänd på det. Fokusera på det istället.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll