Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?

  Tis 31 maj 2016 09:49 Läst 26456 gånger Totalt 116 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (också barnfri) - Visa alla inlägg
 • Anonym (också barnfr­i)
  Återställ
  Tis 31 maj 2016 09:49 #32 +3

  Jag fattar inte varför det i såna här trådar alltid talas om ensamhet som om det vore något dåligt. Jag har valt att inte ha barn eftersom jag är född introvert och älskar att vara ensam. Om jag hade ett barn att ta hand om skulle jag bli galen av bristen på ensamtid.

 • Anonym (också barnfr­i)
  Återställ
  Tis 31 maj 2016 17:31 #45

  Jag förstår inte heller varför det skulle vara så hemskt att inte få några barnbarn. Har man barnbarn måste man ju slösa ännu flera år av sitt liv på barn efter att de egna barnen vuxit upp, eftersom det inte är accepterat att inte vilja vakta barnbarnen i tid och otid.

 • Anonym (också barnfr­i)
  Återställ
  Tis 31 maj 2016 18:27 #51
  Anonym (Lia) skrev 2016-05-31 17:52:59 följande:

  Nej, det är nog väldigt få (förhoppningsvis) som ångrar sina barn. Fast viss planering krävs ju, skippa P-piller också får ödet utvisa framtiden? ;- Till 99% kan man styra över barn eller inte, själv. Kanske var du inte så säker på ditt val att inte skaffa ändå? Härligt att det blev så bra för er ändå!


  Det har funnits många trådar om föräldrar som ångrar att de skaffade barn, fast de brukar bli väldigt påhoppade för att de vågar erkänna det. Inte så konstigt att det är få som pratar om det öppet när det är ett så stort tabu.
 • Anonym (också barnfr­i)
  Återställ
  Ons 1 jun 2016 07:18 #62 +1
  Thedrjohn skrev 2016-05-31 23:05:31 följande:

  Det är det här jag menade med dimensionen som barn tillför som är svår att förstå om man inte varit med om det. Det är en resa som förändrar. Dels på grund av ansvaret men mest för att man får en chans att hjälpa en ny person att upptäcka världen och överföra sina egna värderingar och synsätt. Man får även uppleva ovillkorslös kärlek. Sammantaget så utvecklar det ens person på ett sätt som få andra saker gör.


  Många föräldrar skiter dock i att ta sitt ansvar för barnen. Det ser vi i alla trådar om föräldrar som ser det som en rättighet att leva som innan de fick barn och därför tycker att andra ska stå ut med att ungarna stör och härja runt okontrollerat överallt. Eller i trådar om föräldrar som dumpar ansvaret för ungarna på sin nya partner. Såna föräldrar borde ha tänkt till en extra gång innan de skaffade barn. Vi som inte skaffar barn har i alla fall tagit det beslutet för att vi är medvetna om vad barn innebär, ändå är det vi som kallas egoistiska och inte de dåliga föräldrarna.
 • Anonym (också barnfr­i)
  Återställ
  Ons 1 jun 2016 12:45 #69
  nevermind skrev 2016-06-01 12:26:29 följande:

  Alla argument om barnbarn... Tänk om det inte blir några barnbarn??


  Eller om man inte vill ha barnbarn. Att döma av FL finns det ju många mor- och farföräldrar som inte är särskilt intresserade av barnbarnen.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll