• Anonym (gg)
    Äldre 30 May 21:31
    57552 visningar
    176 svar
    176
    57552

    Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?

    Ts, är i samma situation som du och funderar mig gråhårig. Tror att jag har tänkt mer på det här beslutet än de flesta som väljer att skaffa barn. Jag är också rädd att ångra mig, för rent krasst är det ju alltid lättare att ångra saker man inte gjort än saker man gjort. Jag är dessutom en person som har lätt att gräma mig över saker och älta. Men å andra sidan känns det som ett rätt värdelöst argument för att skaffa barn. Och när lyfter blicken lite ovanför mitt eget liv och ser hur världen ser ut kan jag liksom inte rättfärdiga att sätta ännu ett västerländskt barn till den här redan överbefolkade, miljöförstörda planeten...

  • Anonym (gg)
    Äldre 31 May 21:39
    #55
    Anonym (Lia) skrev 2016-05-31 21:13:19 följande:
    Vad var det som gjorde att du ändå beslutade dig för att skaffa barn? Jo, det är svårt att sakna något man aldrig haft så jag har svårt att tro att mitt liv kommer att bli olycka och misär pga inga barn. Jag är mer orolig för att det kan komma att bli lite enformigt. Kommer jag att vara nöjd med att leva på samma vis med samma innehåll resten av livet? Jag förstår ju att barn tillför livet en annan sorts mening, men också mycket arbete och minimalt med egentid...
    Fast... varför skulle du leva på samma vis med samma innehåll resten av livet bara för att du inte skaffar barn? Jag ser barn som ett "lätt" sätt att uppnå en viss form av självförverkligande, men jag är helt övertygad om att det finns oändligt med fler sätt att uppnå det. Och jag tror att vi är väldigt indoktrinerade med barnnormen från samhällets sida. På många sätt är det ju lättare att inte leva enformigt utan barn, eftersom man inte hela tiden måste ta ställning till deras bästa.
  • Anonym (gg)
    Äldre 2 Jun 16:14
    #74
    +1
    Thedrjohn skrev 2016-05-31 23:05:31 följande:
    Det är det här jag menade med dimensionen som barn tillför som är svår att förstå om man inte varit med om det. Det är en resa som förändrar. Dels på grund av ansvaret men mest för att man får en chans att hjälpa en ny person att upptäcka världen och överföra sina egna värderingar och synsätt. Man får även uppleva ovillkorslös kärlek. Sammantaget så utvecklar det ens person på ett sätt som få andra saker gör.
    Ja, men jag menar att man inte måste "leva på samma sätt hela livet" bara för att man väljer att inte skaffa barn. Att skaffa barn är ETT sätt att hitta en djupare tillvaro och en annan mening med livet, men jag menar att det finns många fler sätt att komma dit.
  • Anonym (gg)
    Fri 8 Dec 2023 12:32
    +1

    Ser att jag svarat i tråden tidigare :) Såhär sju år senare är jag 45, barnfri och helt nöjd med mitt beslut. Jag har dessutom ännu svårare än då att förstå varför man ens vill sätta barn till denna värld med klimatförändringar, krig och terror. Jo, har man en enorm barnlängtan kan jag förstå att man gör det, men om man inte har det tycker jag att det är ett orimligt beslut.

Svar på tråden Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?