• Äldre 30 May 22:18
    57547 visningar
    176 svar
    176
    57547

    Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?

    Verkligen inte. Älskar mitt liv. <3

  • Äldre 31 May 14:02
    #39
    Anonym (My) skrev 2016-05-30 20:11:53 följande:

    Hellre sitta ensam utan barn när man är gammal,än ha barn,som inte visar intresse.


    Min pappa säger samma sak! Han har jobbat inom äldrevården i 40 år. Många tårar har han torkat.
  • Äldre 31 May 14:08
    #40
    Kungett skrev 2016-05-30 23:14:05 följande:

    Svår fråga. Jag trodde inte jag ville ha barn. Valde ett liv med en äldre partner lite pga den anledningen. Men, häpp - vi blev gravida och det kände så rätt. Nu ett par år senare vet jag inte hur jag tänkte. Ett liv som är en kombination av oss två blev helt fantastiskt.

    Summar sumarum: Planera inte, det blir som det blir. Men enligt min mening, man hinner ha sitt egna liv, även om har barn. Man kan inte ångra avkommat när det väl finns. Och barn är en fantastisk (förhoppningsvis) spegelbild av en själv och ens partner.

    Och som ett visst motsvar till din fråga, i efterhand hade jag ångrat mig om jag inte fått barn.


    Det kan du inte veta. Du hade ju inte vetat var du missat.
  • Äldre 1 Jun 07:04
    #59

    Läser en massa trådar här om folk som krigar med sina ex om barnen och hur folk rent ut sagt jävlas via barnen. Såååå skönt att jag inte har barn!! Fy fan, tänk om jag hade haft barn med mitt ex. Hade inte ens kunnat ta med mig barnet hem på begravningar!

  • Äldre 1 Jun 12:26
    #68

    Alla argument om barnbarn... Tänk om det inte blir några barnbarn??

  • Äldre 21 Oct 15:44
    #77

    Absolut inte! Särskilt inte nu när lillsyrran fått sin bebis, trots att hon är världens snällaste lilla unge. Syrran säger, nu när hon vet hur det är, att jag nog hade mått väldigt dåligt med barn. Jag har mina syskonbarn som är det största i mitt liv, sen har jag en massa annat roligt.

    Min kompis ville ha barn och försökte lite löst med sin kompis/f.d. älskare men det tog sig inte på ett år. Hon tror det kan bli svårt och har accepterat det. Hon säger att det positiva med detta är att hon verkligen tar till vara på livet, fyller livet med annat. Hon dansar till exempel, tävlar till och med i dans. På ett sätt blev livet roligare säger hon.

    Jag älskar mitt liv. <3 Och är väldigt säker på att jag har gjort rätt nu när syrran sa som hon gjorde.

  • Äldre 21 Oct 15:46
    #78
    Anonym (Lia) skrev 2016-05-30 13:43:06 följande:
    Jag tror inte det är särskilt många som ångrar det barn de skaffade. Däremot är nog många helt oförberedda på de uppoffringar och försakande som krävs och saknar tiden som fanns innan barn.
    Du borde googla lite... Det finns en hel del som ångrat sig. Och jag ångrar hellre att jag inte skaffade barn, än att ångra dom jag skaffade. För då finns det några stackars barn som drabbas. Det vore väldigt själviskt av mig att riskera att utsätta barn för det.
  • Äldre 21 Oct 15:48
    #79
    Anonym (Groda) skrev 2016-05-30 18:42:29 följande:
    Nej, det borde man inte göra. Men jag tycker absolut det är fantastiskt att få äran och möjligheten att bilda familj, älska och bli älskad och när jag blir gammal och ensam är jag förhoppningsvis okej med det. Gammal och vis.

    Jag tänkte inte gammal och ensam på äldreboende var motivering men många av dem och barnlösa ångrar i just det skedet sina beslut om att inte skaffa barn.

    Väljer man bort barn är man nog jävligt medveten om det val man gör och vad som ligger bakom.
    Men alla tycker inte att det är fantastiskt.
  • Äldre 21 Oct 16:36
    #80
    Rödtjärnens Anna skrev 2017-10-21 15:18:13 följande:
    Nu sitter jag här 1,5 år senare. Har en tre månader gammal son. Är överlycklig att fått barn och önskar att jag fått ett tidigare. Mammalivet är fantastiskt!
  • Äldre 23 Oct 12:52
    #88
    Anonym (lina) skrev 2017-10-23 04:25:05 följande:
    Det var som sjutton. Har du blivit omvänd?
    Anonym (.-.-.) skrev 2017-10-22 09:53:01 följande:Alla ni som skriver att ni inte gillar BARN; de växer ju och blir vuxna? Att välja bort familj handlar ju om något annat. Barn har man ju hela livet (förhoppningsvis...) det är ju så mycket mer än småbarnsåren.

    Ja, jag vet att barnen blir vuxna, och jag skulle gärna ha vuxna barn. Men dom blir tyvärr vuxna efter miljarder bekymmer och 20 år. Det är svårt att planera så lång tid framåt.

    Jag har inte barn för att jag inte vill vara gravid, föda barn och vara nyförlöst. Och så alla åren med måsten med dagis och skola, problem med kompisar och infektioner..osv osv. Jag skulle älska mitt barn, men jag kommer inte att ångra att jag inte får något. Jag har sluppit så otroligt mycket problem att det alltid kommer att uppväga. Jag gillar att chilla, och göra saker när jag själv vill. 



    Håller helt med i allt du skriver. Jag har nio syskonbarn, en av dem snart vuxen. Tror inte de kommer låta tant L sitta ensam när hon blir gammal. Inte efter allt jag gjort för dem, tagit med dem på resor med mera. Men OM de låter mig sitta ensam (hur nu alla nio ungar skulle lyckas med det...) så är de dåliga människor.
Svar på tråden Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?