Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?

  Sön 22 okt 2017 09:53 Läst 26324 gånger Totalt 116 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (.-.-.) - Visa alla inlägg
 • Anonym (.-.-.­)
  Återställ
  Sön 22 okt 2017 09:53 #82 -1

  Alla ni som skriver att ni inte gillar BARN; de växer ju och blir vuxna? Att välja bort familj handlar ju om något annat. Barn har man ju hela livet (förhoppningsvis...) det är ju så mycket mer än småbarnsåren.

 • Anonym (.-.-.­)
  Återställ
  Mån 23 okt 2017 15:02 #95
  Anonym (Fia) skrev 2017-10-23 14:08:03 följande:

  Jag tror verkligen att det finns folk som borde förbli lyckligt barnfria. Min bror är en sån som skulle bli miserabel med barn. Men det finns säkert fler som jag, som tror att de inte inte mår bra av barntillvaron men som egentligen skulle gilla det. Om man inte har egna barn eller närstående barn märker man kanske barn framförallt när de utmärker sig, och det kan ju ofta vara negativt (skrik i affärer och på flyg t.ex.). Det är ju lite annorlunda att få ta del av myset och det roliga också.

  Det är lätt att utgå från sig själv, men för min del passade det väldigt bra att få barn sent. Det var superhärligt att få uppleva nästan två decennier av hyfsat kravlös vuxentid och att kunna hoppa på spontana möjligheter. Det var sånt som gjorde att jag liksom hittade min personlighet och trygghet. Jag kan se hur de som skaffar barn tidigare kan känna sig lite låsta och snuvade på erfarenheter, för de spenderar ju en stor del av sina bästa år med småbarnsstök (som är rätt krävande). Jag inbillar mig att de som vet att de vill ha barn skaffar barn rätt tidigt i livet.


  Jag har också fått mina barn sent men till skillnad från dig visste jag tidigt att jag ville ha familj, fast någon gång senare då. Visste också att barn förutsatte att jag träffat rätt att skaffa dem med. Jag skulle aldrig skaffat barn på egen hand eller med en partner som inte känts 100. För mig är det alltså hela familjegrejen.

  Har alltid vetat att jag ville ha och så blev det, fast sent.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll