Svar på tråden Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?
 • Sön 22 okt 2017 10:58
  27491 visningar
  116 svar
  Inlägg från Scooter85 Visa alla inlägg

  Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?

  För mig har det alltid varit en självklarhet att inte skaffa barn, så jag har inte direkt funderat på det heller. Har inget emot barn, och arbetar med barn, men det är livsstilen som inte intresserar mig. Jag har också svårt för det där med Mina barn och andras ungar, som man ofta hör från föräldrar (märks också i beteendet), det skrämmer mig lite att man skulle dela upp barns värde på det sättet bara utifrån vem man själv råkar vara släkt med.

 • Sön 22 okt 2017 11:44
  #86
  Anonym (Katja) skrev 2017-10-22 11:22:26 följande:

  Den ångern är helt borta. Jag är nöjd med mitt liv och vill inte ändra något. Jag reser, går ut när jag vill, utvilad, träffar vänner. Fri helt enkelt.


  Låter toppen!

  Hade det inte varit stigmatiserat i samhället att välja bort barn så hade inte så många mått dåligt av det. Många blir deprimerade och känner sig misslyckade m m helt i onödan. Barn är inte för alla, och alla familjer är inte lyckliga (långt ifrån). Om vi verkligen bryr oss om barns välbefinnande, det bästa vi kan göra för barnen är att sluta utöva påtryckningar mot barnfria och on the fence-par eller -singlar. Det leder till att många, väldigt många, skaffar barn för dom känner att det förväntas (undermedvetet kanske) och det lider barnen av. Jag jobbar med barn och träffar alltför ofta föräldrar som inte verkar ha större intresse för sina barn. Att välja bort egna barn är att ta ansvar för samhället och långtifrån egoistiskt som många skriver.
 • Mån 23 okt 2017 13:29
  #91
  Anonym (Fia) skrev 2017-10-23 13:06:31 följande:

  Jag var säker på att jag inte ville ha barn. Från att jag var liten fram till att jag var 38. Tyckte att barn var jobbiga, störiga och såg bara uppoffringarna. Var jättenöjd med mitt barnfria liv.

  Sen blev jag oplanerat med barn och fick direkt ett tidigt missfall. Blev helt chockad över hur ledsen jag blev (för jag ville ju inte ha barn! varför var jag inte lättad?). Nu, några år senare, har jag två planerade barn, och även om det är tufft med småbarnsåren, så känns det helt rätt.

  Jag är säker på att jag hade ångrat mig när fertiliteten var överstökad. Det slumpmässiga missfallet gav mig den insikten tidigare, medan det fortfarande gick att skaffa barn. Sån himla tur!

  T.o.m. vanemässiga småsaker i vardagen bli magiska med barn. Och jag ser fram emot att få följa med på resan som det innebär att få se dem växa upp, bli vuxna och kanske t.o.m. få egna barn! Det finns liksom plats för egentid, karriär, samliv med min partner, resor och sovmorgonar i det livet också! Mitt liv utan barn hade blivit mer förutsägbart och invant, vilket är skönt i stunden men trist i längden.


  Låter fantastiskt, grattis! Intressant det där med att många fd barnfria får en annan syn när man fått barn, samtidigt som det är tvärtom för andra (både avseende planerade och oplanerade barn). (Se många trådar på både FL och många andra forum, är ju inget man säger vid fikan på jobbet precis, att man det inte var som man hoppades, att få få barn). Ett dilemma det där, minst sagt, att man inte vet innan hur man reagerar.

  Men skulle vara intressant att höra, du som nu har barn och tidigare var s a s barnfri, hur ser du på barnfria vänner, önskar du att de skall ändra sig, och inte missa det du nu har?
Svar på tråden Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...