• Anonym (Ellie­)
    Äldre 8 Jun 20:48
    10712 visningar
    21 svar
    21
    10712

    Vad tjänar ni EFTER skatt på ert jobb?

    Arbetar som läkare. Får ut ca 33.000 efter skatt (inräknat jourersättning). Otroligt skönt att veta att man alltid kommer kunna få jobb och dessutom få en bra lön!

    Bara arbetat 3 år men älskar mitt jobb. Alltid kul att gå till jobbet på måndagar. Vissa veckor är tuffa och då är det riktigt skönt med helg. Men fortfarande kul att gå till jobbet på måndagen sen. Det roliga är alla kollegor, alla härliga patienter, all problemlösning och utmaningar, att känna att man verkligen gör nytta, uppskattningen man får från patienter och anhöriga.

    Det jobbiga är den ekonomiska situationen. Platsbristen. Sjuksköterskebristen. Sånt man får brottas med varje dag. Inte kul att behöva säga nej till patienter pga resursbrist. Att ha ett mottagningsbesök med en patient som väntat i 9 månader på att få träffa mig. All administration som inte riktigt hinns med för att man sätter patientarbete i första rummet. Vilket leder till att man måste jobba över gratis ibland för att hinna med det som ligger på hög.

    Men i det stora hela är jag supernöjd med mitt karriärsval

  • Anonym (Ellie­)
    Äldre 8 Jun 21:39
    #7
    Anonym (Lilja) skrev 2016-06-08 21:26:51 följande:

    FÖrlåt OT men, allvarligt, spä inte på myten om sjuksköterskebrist! Det finns MASSOR av sjuksköterskor - vi bara väljer andra arbetsplatser på grund av främst landstingens oförmåga att erbjuda rimlig arbetsmiljö och rimliga arbetsvillkor. 

    Sen ÄR det ett problem att vi sjuksköterskor inte vill jobba inom landstingen, absolut. och det suger och går ut över både kollegor, andra yrkesgrupper inom vården och förstås över patienterna!


    Okej förlåt. Omformulerar mig. Sköterskebristen på min arbetsplats.
Svar på tråden Vad tjänar ni EFTER skatt på ert jobb?