• Daniel12

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Jag har tillagat den på olika vis, smakat av men kan inte för mitt liv begripa varför folk ser det som exklusivare och godare kött än andra, billigare köttvaror. Därför drar jag slutsatsen att folk gärna framhåller att de äter Oxfile för att visa andra att de har råd att köpa den dyrare maten. Själv tycker jag Oxfile smakar ganska neutralt och lite tråkigt, och då har jag provat olika kryddningar.

    Jag föredrar hellre fläskfile, som är mycket billigare, har en köttigare konsistens och som får mer smak vid olika sorters tillagning. Varför måste kött överhuvudtaget vara mört för att det ska passa medelsvensson? Är det bara för att "alla andra" tycker så eller är det en egen uppfattning?

    Varför överhuvudtaget denna skrytkultur över hur dyr mat man har råd att konsumera? Tror man att man är något för att man har råd att köpa det dyraste? Tror man att maten gör människan? För oavsett hur fin mat man äter luktar det du skiter ut i toaletten ändå lika illa. Tror man att man får finare avföring om man äter finare mat, eller vad är grejen?

    Har aldrig riktigt förstått..

  • Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?
  • Daniel12
    FuckGoggleAskMe skrev 2016-06-29 20:06:03 följande:

    Skrytkultur över hur dyr mat man har råd att konsumera? Ha-ha-ha-ha osv TS, har det verkligen hänt dig någon gång? Kan inte jag få hänga med dina vänner och bekannta i sommar, de låter fascinerande! Häromkvällen blev jag bjuden på halvbränd pannkaka och gott vin i temugg av en ny bekantskap (trots att hon skulle haft råd att bjuda på oxfilé). Men ibland är omständigheterna så att det inte funkar med kristallglas osv, hon vill säkert också hänga med dina polare i sommar, som ett exotiskt inslag.


    Ja, ni är fria att skratta åt mig hur mycket ni vill. Men kom inte och gnäll sen den dag ni insett att ni de facto inte har råd med den dyraste maten alla dagar i veckan. Det är verkligen ert problem, inte mitt :) Tur att man inte varit bortskämd eller söndercurlad under sin uppväxt. När jag växte upp fick man äta det som bjöds, och inte fick man slänga mat heller, pga de "fattiga barnen i Afrika" som skulle bli glada om de fick så bra mat.

  • Aniiee

    Jasseå, du är i farten, nu igen? Vad trevligt. 

    Tja, oxfilé är väl som den är. Personligen tycker jag att folk är lite tråkiga med oxfilén, men det är ju inte köttbitens fel. Jag tror att det har att göra med "respekten" för råvaran att göra. Folk kör på säkra kort, och fastnar lätt. Men det är lika sant för en hel hög andra råvaror också.

    Jag ska själv skriva en tråd om mat om en liten stund, men den ska handla om smörgåsar.

    Ha det!


    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Jennie med ie

    Vem påstår att de äter den dyraste maten alla dagar i veckan?


    Daniel12 skrev 2016-06-29 20:11:31 följande:

    Ja, ni är fria att skratta åt mig hur mycket ni vill. Men kom inte och gnäll sen den dag ni insett att ni de facto inte har råd med den dyraste maten alla dagar i veckan. Det är verkligen ert problem, inte mitt :) Tur att man inte varit bortskämd eller söndercurlad under sin uppväxt. När jag växte upp fick man äta det som bjöds, och inte fick man slänga mat heller, pga de "fattiga barnen i Afrika" som skulle bli glada om de fick så bra mat.


  • Jennie med ie

    Med hummer och tryffel på antar jag.


    Aniiee skrev 2016-06-29 20:12:11 följande:

    Jasseå, du är i farten, nu igen? Vad trevligt. 

    Tja, oxfilé är väl som den är. Personligen tycker jag att folk är lite tråkiga med oxfilén, men det är ju inte köttbitens fel. Jag tror att det har att göra med "respekten" för råvaran att göra. Folk kör på säkra kort, och fastnar lätt. Men det är lika sant för en hel hög andra råvaror också.

    Jag ska själv skriva en tråd om mat om en liten stund, men den ska handla om smörgåsar.

    Ha det!


  • Aniiee
    Jennie med ie skrev 2016-06-29 20:13:38 följande:

    Med hummer och tryffel på antar jag.


    Självklart Skotsk hummer ska det vara.  =P Och svenska flodkräftor med vanilj och saffran =) Ostron från coffin bay.

    A5 Kobe Steak sandwich och Ayam Cemani club sandwich.

    Lite sketen brasiliansk oxfile kan väl plebejerna äta...... =)
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • EnAnonumius
    Jennie med ie skrev 2016-06-29 20:12:50 följande:
    Vem påstår att de äter den dyraste maten alla dagar i veckan?
    Ja du..  Minns tråden om kycklingfilé som han drog igång för ett par månader sedan.

    Undra om han verkligen har förstått att kycklingklubba i praktiken är dyrare än kycklingfilé med tanke på att det är mer ben än kött på en klubba..
     

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • FuckGoggleAskMe
    Daniel12 skrev 2016-06-29 20:11:31 följande:
    Ja, ni är fria att skratta åt mig hur mycket ni vill. Men kom inte och gnäll sen den dag ni insett att ni de facto inte har råd med den dyraste maten alla dagar i veckan. Det är verkligen ert problem, inte mitt :) Tur att man inte varit bortskämd eller söndercurlad under sin uppväxt. När jag växte upp fick man äta det som bjöds, och inte fick man slänga mat heller, pga de "fattiga barnen i Afrika" som skulle bli glada om de fick så bra mat.

    Du jag har faktiskt råd med den dyraste maten varje dag, garanterat! Men, min lunch (om jag jobbar hemma9 består oftast av en av mina två favoriter, havregrynsgröt eller knäckebröd med rökt makrill. Vi äter gärna också potatis och lök soppa hemma mfl billiga rätter. Vi äter det vi känner för. Ellerl oxfilé och hummer. Jag förstår inte hur detta är relevant till din konstiga TS.
  • Kim Possible

    Du har såna gigantiska klasskomplex att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Du påminner väldigt mycket om en barndomskompis pappa, som hellre var hungrig ( och lät ungarna gå hungriga ned) än att handla på Ica om Konsum var stängt. Kryddor i mat var "överklass", allt annat än bruna bönor & fläsk jävla snobberimat, och fan ta den unge som ville ha annat än havregrynsgröt till frukost och önskade frallor med mjukost! Han var så fast i sitt klasshat/komplex, att jag tvivlar på att han nånsin kände smaken på nåt han åt.

    Oh the irony när ena ungen tidigt gav sig in på kockbanan, och rätt fort blev känd inom branschen...^^ Än idag sitter gubben hellre och suger på en bit blodpudding när sonen är hemma på besök och lagar gudomliga middagar. His loss.

  • infochristina
    Jennie med ie skrev 2016-06-29 20:13:38 följande:
    Med hummer och tryffel på antar jag.
    Har en bekant som är grossist i tryffel, Får köpa utmärkt tryffel för 4 kr grammet
  • EnAnonumius
    Daniel12 skrev 2016-06-29 20:05:00 följande:
    Fortsätt du att handla dyr mat. Det är ditt problem. Men kom inte och gnäll sen när du inte har råd med studieutgifterna.. :)

    Du sitter och fortsätter att bete dig som en omogen tonåring utan livserfarenhet ser jag.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?