Inlägg från: rere88 |Visa alla inlägg
  • rere88

    Vad söker ni hos ett bageri/konditori?

    Svara gärna på mitt formulär och har ni andra saker ni söker eller vill ge mer detaljerad feedback får ni gärna skriva det i kommentarerna här :)

    Länk till frågeformulär:

    doodle.com/poll/btimt2urvitfpymf

  • Svar på tråden Vad söker ni hos ett bageri/konditori?
  • rere88

    Många tankar om allergier märker jag.

    Ja man kan inte garantera glutenfritt om man använder mjöl i samma lokal, men man får minimala spår i det man bakar.

    Allt går inte att göra glutenfritt och nötfritt men mycket går att anpassa efter allergier.

    Jag går i tankar om att starta ett café i framtiden där jag erbjuder folk att lägga beställning om man har allergier och vill ha en speciell sorts bakverk.

    Ett café för mig har ett sortiment av bullar, bröd, fikabröd, bakverk, tårtor och småkakor.

    En trevlig miljö där man känner doften av nybakta bullar och råvarorna smakar dom de ska... ex vanilj kräm ska smaka vanilj.. Man Ska Känna Smaken Av Den Frukt eller De bär Som använts I bakverket.

    Jag funderar även att driva det efter temadagar... vad många inte vet är att det finns många fler dagar än fastlagsdagen, kanelbullens dag osv. Som ger en dag åt att hylla ett bakverk... ex mazarin dagen, gräddtårtans dag eller granatäpplets dag.

    Svåraste som jag har märkt är att komma på ett namn samt att hitta en lokal :)

  • rere88

    Trevligt att många tänker på lokalen.. inte många caféer jag har varit på som har en trevlig lokal där man får café känsla.

    Traditionella bakverk ligger mig varmt om hjärtat men provar gärna nya saker. :)


    EnAnonumius skrev 2016-07-11 08:15:53 följande:

    Javisst går man på kondis för att äta kakor och bakverk mm.

    Fast måste det då utesluta glutenfritt och sockerfritt i sortimentet för den saken skull?

    Så att det slutar med att folk bara tar en slät kopp kaffe eller en mineralvatten?

    Nu har ju jag inga personliga problem med att äta bakverk med socker och gluten.

    Dock så kan faktiskt det s.k "sockerfria" smaka mycket godare än det med  "vanligt socker". 

    Jag har ätit supergoda kanelbullar som inte innehåller socker. Det var visserligen hos kompisen och hennes son var diabetiker. De kanelbullarna var precis lika goda som "vanliga kanelbullar", fast de var bakade på aspartam.

     Jag har även ätit supergoda semlor som var glutenfritt och sockerfritt och det var på ett konditori. De "vanliga semlorna" var slut och jag var sugen på semla. Hur goda som helst dessa semlor. En klassisk semla i alla avseenden bara det att den var glutenfri och sockerfri.

    Så jag har full förståelse att folk frågar efter glutenfritt och sockerfritt. Många av hälsoskäl och ändå kunna äta ett gott bakverk, och andra för att de kanske tycker det smakar godare.


    Självklart ska alla kunna hitta något så man inte sitter med bara en kopp kaffe framför sig.

    Men vissa produkter går det inte att ersätta socker mot aspartam eller annat som ersätter sockret utan att priset blir det dubbla ... och då är frågan om folk är villiga att betala dubbelt pris för något utan socker.

    Har varit med om att folk frågar efter socker fritt bröd då många bröd har det i sig.

    Jag kommer personligen ha så många socker fria bröd som möjligt och även utforska möjligheter att baka snygga och goda socker fria bakverk utan att priset måste skjuta i höjden.
  • rere88

    Med alla allergier som folk har idag blir man rätt förvånad över hur lite många konditorier har för folk med allergier.

    Jag gillar alla klassiska tårtor men har fått en förkärlek till specialdesignade tårtor. T ex 3D figurer och liknande.

    Men även där har inte många några alternativ utan det är klassiska tårtor som de har i sortimentet som man kan beställa.

    Jag tänker mig stora bilformade tårtor och bröllopstårtor med typ 7 våningar och en massa blommor. .

    Vet inte hur efterfrågat det är men jag tycker det ska finnas möjlighet att beställa det också... inte bara prinsesstårta med text på eller så. Det går också bra men ni förstår hur jag menar :)

Svar på tråden Vad söker ni hos ett bageri/konditori?