Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Vad söker ni hos ett bageri/konditori?

    Aniiee skrev 2016-07-10 16:25:43 följande:
    Min allra högsta önskan just nu av ett konditori är att det INTE ska stinka lasagne, fisksoppa och currykyckling. Jag går på kondis för att äta sötsaker och bakverk, inte för att det ska stinka vitlök ur håret när jag går därifrån.
    Håller med dig..
    Det är ofta man undra om man är på ett kondis eller restaurang i dagsläget.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius

    En önskan jag har är att alla Konditorier även gjorde ÄKTA Schwarzwaldtårta, inte den dåliga ursäkten på maräng, vispgrädde och choklad skivor som de sedan har kassa smaken att kalla för Schwarzwaldtårta.  


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (??) skrev 2016-07-10 18:04:30 följande:
    Vad är en "äkta" schwarzwald tårta då?
    Ja inte den svenska ursäkten iallfall, med marängbottnar. Eller den andra som många använder sig av fluffiga bottnar med "hasselnötter".

    Och ja jag har ätit den äkta. Långt mycket godare än fejken som vi har i Sverige.

    Fluffiga chokladbottnar som man penslar med körsbärbrännvin (Kirchwasser), så använder man mellanlägg med grädde och körsbärsgele. 
    Ett tjockt lager med grädde som man täcker hela tårtan med och så garnera man sedan med choklad (riven eller chokladflak) och så skall det vara en band av körsbär.
    Det finns en äkta variant som man inte ha kirchwasser med men i övrigt samma.



    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (??) skrev 2016-07-11 05:50:07 följande:
    Låter som black forest cake ju ^_^
    Aha du använder det engelska namnet.

    Det Tyska namnet (där tårtan kommer i från, ursprungligen, som de flesta vet) är Schwarzwälder Kirschtorte. 

    Gillade aldrig den svenska s.k ursäkten, då jag inte gillade maräng, så fick jag sätta tänderna i en äkta Schwarzwald och jag blev blixt förälskad i tårtan.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    sextiotalist skrev 2016-07-11 06:23:55 följande:
    Men går på kondis är det för att man vill äta kakor eller liknande.
    Javisst går man på kondis för att äta kakor och bakverk mm.
    Fast måste det då utesluta glutenfritt och sockerfritt i sortimentet för den saken skull?
    Så att det slutar med att folk bara tar en slät kopp kaffe eller en mineralvatten?

    Nu har ju jag inga personliga problem med att äta bakverk med socker och gluten.
    Dock så kan faktiskt det s.k "sockerfria" smaka mycket godare än det med  "vanligt socker". 

    Jag har ätit supergoda kanelbullar som inte innehåller socker. Det var visserligen hos kompisen och hennes son var diabetiker. De kanelbullarna var precis lika goda som "vanliga kanelbullar", fast de var bakade på aspartam.
     Jag har även ätit supergoda semlor som var glutenfritt och sockerfritt och det var på ett konditori. De "vanliga semlorna" var slut och jag var sugen på semla. Hur goda som helst dessa semlor. En klassisk semla i alla avseenden bara det att den var glutenfri och sockerfri.

    Så jag har full förståelse att folk frågar efter glutenfritt och sockerfritt. Många av hälsoskäl och ändå kunna äta ett gott bakverk, och andra för att de kanske tycker det smakar godare.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Vad söker ni hos ett bageri/konditori?