Vad söker ni hos ett bageri/konditori?
En önskan jag har är att alla Konditorier även gjorde ÄKTA Schwarzwaldtårta, inte den dåliga ursäkten på maräng, vispgrädde och choklad skivor som de sedan har kassa smaken att kalla för Schwarzwaldtårta.
En önskan jag har är att alla Konditorier även gjorde ÄKTA Schwarzwaldtårta, inte den dåliga ursäkten på maräng, vispgrädde och choklad skivor som de sedan har kassa smaken att kalla för Schwarzwaldtårta.
Ja inte den svenska ursäkten iallfall, med marängbottnar. Eller den andra som många använder sig av fluffiga bottnar med "hasselnötter".
Och ja jag har ätit den äkta. Långt mycket godare än fejken som vi har i Sverige.
Fluffiga chokladbottnar som man penslar med körsbärbrännvin (Kirchwasser), så använder man mellanlägg med grädde och körsbärsgele.
Ett tjockt lager med grädde som man täcker hela tårtan med och så garnera man sedan med choklad (riven eller chokladflak) och så skall det vara en band av körsbär.
Det finns en äkta variant som man inte ha kirchwasser med men i övrigt samma.