• Fru Ve
    Äldre 11 Jul 22:08
    5565 visningar
    10 svar
    10
    5565

    Ni med minst 3 graviditeter - har symtomen blivit värre eller mildare för varje gång?

    Är gravid med tredje barnet i v.7. Har mått lite illa av och till sedan jag plussade och även haft vissa dagar då jag varit väldigt trött och sliten. Men i det stora hela mår jag bra vilket gör mig orolig. Var gravid och fick missfall i v. 6 för några år sedan och hade då inga symtom alls under den graviditeten innan missfallet kom. Så blir såklart nojig då jag mår bra nu. 

    Men - min fråga är: kan kroppen "vänja" sig vid graviditetshormonerna då man varit gravid flera gånger, så man helt enkelt inte mår lika dåligt? Jag mådde riktigt dåligt min första graviditet, både psykiskt då jag grät över allting och var också enormt trött och orkeslös. Andra graviditeten mådde jag illa på morgnarna fram till v.17 men förutom det så var jag väldigt pigg och mådde bra på alla sätt hela tiden. Hur har det varit för er andra med flera graviditeter? Min svärmor har varit gravid 4 gånger och hon sa att det var värst för henne första gången också.

  • Svar på tråden Ni med minst 3 graviditeter - har symtomen blivit värre eller mildare för varje gång?
  • Äldre 11 Jul 22:11
    #1

    Illamåendet har varit helt slumpartat, men övriga symptom har blivit värre för varje graviditet. Jag har liksom fått varenda krämpa från förra graviditeten plus en eller två till.

  • Äldre 11 Jul 22:55
    #2

    Jag hoppas att få läsa fler svar, då jag är nyfiken.

    Första och andra graviditeten var flickor och jag var illamående i början om jag inte åt tillräckligt ofta. Inför andra visste jag hur jag var tvungen att äta. Tredje hade jag mer akuta kväljningar, så det var svårare att hantera, men gick. Tröttheten var gräslig med tredje, men berodde på för mig lågt hb.

    Däremot har mängden sammandragningar blivit värre för varje graviditet. De två första jobbade jag till 5 dagar innan jag födde, bf-4 och bf. Tredje blev jag sjukskriven en månad innan då det inte funkade längre och jag fick sammandragningar för minsta lilla. De två sista graviditeterna med samma pappa hann vi bara vara inne 11 respektive 35 minuter på förlossningen och sista tog de mig inte ens på allvar så jag fick en sjukhusrock. De två sista hade jag börjat öppna mig konformigt inifrån. 

    Däremot har jag mått bättre i kroppen och lättare kunnat sitta de två sista efteråt, men eftervärkarna har blivit mer och mer plågsamma. 

  • Äldre 11 Jul 23:05
    #3

    Kände inte av trean alls. Hade inte ett enda symtom.

    Fyran mådde jag vansinnigt dåligt av, länge.

    Har mått sämre av tjejerna än killarna (2 av varje och trean är pojke och fyran en tjej)

  • Äldre 11 Jul 23:12
    #4
    lövet2 skrev 2016-07-11 22:11:24 följande:

    Illamåendet har varit helt slumpartat, men övriga symptom har blivit värre för varje graviditet. Jag har liksom fått varenda krämpa från förra graviditeten plus en eller två till.


    Exakt samma här. Och ju fler graviditeter jag hade bakom mig desto tidigare kom alla symtom och krämpor. Med fjärde barnet fick jag nästäppa, akne, blödande tandkött och läckande bröst så tidigt att jag knappt hunnit kissa på stickan ens en gång -_-
  • Äldre 11 Jul 23:13
    #5

    Jag har mått jättedåligt med alla mina fyra, men särskilt ettan, kände mig som ett lik graviditeten igenom.

  • Äldre 11 Jul 23:15
    #6

    Ooouff ja eftervärkarna! Efter första hade jag inga alls, men efter andra hade jag rätt rejäla sådana, och därefter blev de värre och värre efter varje förlossning.

  • Äldre 11 Jul 23:23
    #7
    cosinus skrev 2016-07-11 23:05:33 följande:

    Kände inte av trean alls. Hade inte ett enda symtom.

    Fyran mådde jag vansinnigt dåligt av, länge.

    Har mått sämre av tjejerna än killarna (2 av varje och trean är pojke och fyran en tjej)


    Ja i början alltså, i de veckor du är nu. Senare var det som Lövet skriver att man fick känna av allt man provat tidigare plus någon ny tveksam feature kroppen kunde uppbringa i gravid-tillstånd :)
  • Äldre 12 Jul 06:06
    #8

    För mig så har illamåendet blivit värre men resten av krämporna varit slumpartade barn nr 4 nu. Men man har ju ofta lite mindre vilotid ju fler barn...

  • Äldre 12 Jul 06:40
    #9

    Med första som slutade i MF v 14 då mådde jag sjukt illa o kräktes nonstop.

    Med andra (pojke) så kräkte jag hela graviditeten o kunde inte äta middagar. Levde på ananas o melon

    Med tredje (flicka) så kräktes jag så mycket i början så jag blev sjukskriven nån vecka o jag fick äta lergigian Comp hela graviditeten för att bara spy en gång om dagen

    Så nej har mått dåligt alla graviditeterna

  • Äldre 12 Jul 22:34
    #10

    Väntar nu sjätte barnet o haft mf i v 6. Alla graviditeterna har varit ungefär lika men ändå inte. Nr 1 JÄTTE problem med illamåendet från v 5 till v 20 oba sängliggande, lite foglossning Nr 2, pyttelite illamående från v 8-9 till v 15, lite mer foglossning än förra graviditeten Nr 3, liknande illamående som förra, massa foglossning Nr 4 blev MF Nr 5, halv jobbigt illamående från v 7-8 till v 17, lite foglossning Nr 6, JÄTTE trött från v 4 till v 35 när hon föddes, mycket sammandragningar i slutet o lite foglossning Nr 7, halv jobbigt illamående från v 8 till v 23 o lite foglossning

Svar på tråden Ni med minst 3 graviditeter - har symtomen blivit värre eller mildare för varje gång?