Inlägg från: emmylisa |Visa alla inlägg
  • emmylisa

    13 årig tjej sitter hemma själv

    Det kan ju vara så att hon vill vara själv. Jag var sån förut då var jag i och för sig lite äldre än hon är men vissa känner inte ett behov av att vara med andra människor hela tiden och då kan sommarlov och helger vara den tiden då man faktiskt får vara ifred och vila upp sig. jag tycker det är jättebra att ni uppmuntrar till att hon ska hitta på saker eller följa med på ärenden eller testa sporter eller andra aktiviteter men om hon inte vill det behöver det inte vara konstigt heller. jag tror viktigaste är att man är uppmuntrade och frågar hur hon mår och vad hon känner utan att få det att verka som att något är eller att man tror att något är fel. också att om hon säger att hon mår dåligt eller är trött eller så varken få det att verka mer eller mindre allvarligt än vad det är. 

    Kolla dagbok och dator och så, visst om man verkligen tror att något är jättefel och att hon mår hur dåligt som helst. annars tycker jag absolut inte man ska göra det, i en degbok skriver man allt för man tänker att det aldrig kommer vara någon som läser det, därför kan du som förälder kanske få reda på saker som inte är allvarliga men som du inte hade velat veta och det kan sedan vara svårt att inte prata om det. dessutom så skulle hon inte lite på er på väldigt länge om hon får reda på att ni har läst hennes dagbok oavsett vad anledningen var.. 

    Kort sagt, visa att ni finns där för henne och fortsätt uppmuntra, behöver inte vara något allvarligt alls, kan vara en fas eller bara att det är så hon vill ha det.. 

Svar på tråden 13 årig tjej sitter hemma själv