• JA77
    Äldre 18 Jul 18:37
    9539 visningar
    14 svar
    14
    9539

    13 årig tjej sitter hemma själv

    66an skrev 2016-07-18 17:37:34 följande:

    Som jag tolkar henne så mår hon inte dåligt, hon är glad och pigg och håller på med saker på sitt rum, sitter inte bara och glor hela tiden.  Vi pratar mycket med varandra, hon berättar om kompisarna och vad de och hon skrivit till varandra. Jag frågar också, för att försöka utläsa hur hon mår. Jag vill dock inte lägga min oro i hennes huvud, att det skulle vara henne det är fel på och att ingen vill vara med henne. Hon har aldrig uttryckt något åt det hållet. Läsa hennes dagbok skulle jag aldrig göra, inte förrän jag verkligen misstänker att det är något fel!

    Jag fattar bara inte hur ungdomar funkar idag, det verkar som om hela deras tillvaro är planerad och sen när det blir ledig tid så ids de inte göra något utan vill bara hänga hemma själva. Vår familj funkar tvärtom, vi har inte en massa aktiviteter inplanerade utan tar dagen som den kommer, har mycket "bara vara" tid. Väldigt skönt, men jag önskar att hon kunde "bara vara" med kompisar då och då. Ibland tänker jag att det är mer mitt problem än hennes, för hon verkar inte må dåligt av det. Inte mer än att hon är uttråkad ibland.


    Vi verkar ha samma inställning till fritid! Många av våra vänner har sin semester/helger minutiöst planerade, inte ett uns spontanitet. Min mans släkt är sju resor värre; där ska barnen dras hem från stranden klockan 14 för att de ska "vila"! De är i 10-årsåldern! De ska då vara inne och "varva ner". Många familjer har det tyvärr såhär. 

    Mår hon inte dåligt av det, då är det snarare andra familjer som är för upptagna. Vad säger hon själv? 
Svar på tråden 13 årig tjej sitter hemma själv