• Anonym (Katas­troffs­nittad­)
    Äldre 20 Jul 05:59
    6287 visningar
    43 svar
    43
    6287

    Planera kejsarsnitt? Hur får man det?

    kanskeduu skrev 2016-07-20 02:42:02 följande:

    Hur vet du det? Försökt? Vad är skäl till att få planerat snitt?

    Jag hade en mycket jobbig sen abort, tog 18h och min livmoder jobbade inte alls som medicinen som skulle få igång utstötningdn ville, är väldigt liten och min mamma har inte lyckats föda normalt. Nu planerar jag att bli ensam mamma vilket skulle kännas mycket bättre om jag fick planerat snitt. Klart jag kan försöka föda normalt men då skulle jag gärna haft bättre förutsättningar.


    Jag hade en jobbig förlossning med ett barn som fastnade halvvägs och jag fick katastrofsnittas.

    Inför barn två så var jag orolig för att vara för trång. Jag fick en bäckenmätning och blev erbjuden samtal. Snitt var inte självklart trots att mätningen sa att jag var på gränsen till för trång.

    Jag fick istället en igångsättning för att barnet inte skulle bli för stort. Jag födde en 4,1 kg flicka för en vecka sedan.

    Jag måste säga att jag gärna tar några stygn i underlivet tio gånger om än att behöva återhämta mig från ett kejsarsnitt. Smärtan efter ett snitt sitter i länge och det gör jävulska ont att bara sätta sig upp i sängen för attamma.
  • Anonym (Katas­troffs­nittad­)
    Äldre 20 Jul 06:13
    #5
    Anonym (Undrande) skrev 2016-07-20 01:03:56 följande:

    Hej alla....

    Nu är det så att jag känner att det börjar vara dags att försöka skaffa barn snart. Jag längtar efter det.

    Men. Ett stort men.

    Jag är livrädd för förlossningen. Så livrädd att jag inte vet var jag ska ta vägen.

    På senare tid har jag läst mycket om allt som kan drabba en efter åt.

    Det är ju fruktansvärt hemskt.

    Jag undrar om man kan begära kejsarsnitt?

    Hur brukar det gå?

    Vet inte om det har något med hur en förlossning kan gå, men jag är väldigt trång där nere. När jag varit på gyn undersökning så har de tillochmed påpekat det. Men är det isf större sannolikhet att man spricker sönder och får bestående men?

    Jag har iaf passerat 30-sträcket. Så vet inte om min förlossningsrädska kommer att "växa bort" och att jag kommer att "mogna" och inte tycka att det låter så läskigt.

    Så. Är det någon som har input och erfarenheter?

    Tack på förhand


    Läs på lite om allt som kan hända efter ett kejsarsnitt. Det är mycket hemskare! Och även om allt går bra så har du en lång återhämtning med en hel del smärta.

    En väns snitt gick upp under natten. Då man ofta tappar känseln i området så märkte hon inget mer än att det blev kladdigt av blod i sängen. Hon var nära att dö.

    Läs på om alla smärtsamma sammanväxtningar som kan ske i buken. Läs på om risken för att livmodern brister under andra graviditeten. En bukoperation är inte att leka med.

    Jag har efter 1,5 år förtfarande ingen känsel i snittområdet och fick speciell övervakning inför 2 förlossningen pga risken för bristande livmoder.

    Jag var som sagt något trång i mitt bäcken. Enligt bm under förlossningen så har jag också kraftiga bäckenbottenmuskler som kan göra en förlossning mer utdragen. Men jag födde ett barn på över 4 kg och fick enbart några få, ytliga stygn och inga bestående men.
  • Anonym (Katas­troffs­nittad­)
    Äldre 20 Jul 07:43
    #10
    Anonym (...) skrev 2016-07-20 07:22:59 följande:

    Fast det är ungefär lika stor risk att det blir fel vid en vaginalt förlossning. Sen undrar jag om du verkligen tycker 1-2 veckor är så himla lång återhämtning? Ganska idiotiskt att försöka skrämma upp någon som redan innan är rädd. Jag kan också ta skräckexempel från min bekantskapskrets (eller berätta om min egna upplevelse som inte har varit annat än underbar)

    Med första barnet fick jag snitt efter ett samtal med en specialistbarnmorska, sa bara till min mvc bm att jag är livrädd för förlossningen efter samtalet så fixa hon en tid till att få snitt. Andra barnet sa jag att jag ville ha snitt och fick en tid till de 2 veckor efter.

    Det enda dom frågat mig är om jag är medveten om riskerna vid ett kejsarsnitt. Samtalen med läkarna var ca 5-10 min sammanlagt.


    Läkte ditt snitt på en vecka?!
  • Anonym (Katas­troffs­nittad­)
    Äldre 20 Jul 08:07
    #12
    sextiotalist skrev 2016-07-20 07:46:56 följande:

    Jag var smärtfri efter inom en vecka. Fick inte bära tungt, men för övrigt påverkade inte snittet mitt liv. De tog stygnen innan jag lämnade BB.


    Låter som om du läker otroligt fort. När jag lämnade bb så var mitt snitt helt färskt. Nu hade jag stygn som försvann av sig själv men vanligastygn sitter ju kvar minst 10 dagar innan dom tas bort. Och då är det ju bara det yttre som läkt.. Enligt läkaren så var det fullt normalt att ha kvar viss smärta efter 2 månader och dom erbjöd morfin till snittade kvinnor under första veckan. Jag provade att rida en runda efter 3 veckor och det var omöjligt pga smärtan och totalt kraftlösa muskler. Jag kunde inte rida mina hästar på 6 veckor efter..
Svar på tråden Planera kejsarsnitt? Hur får man det?