• Anonym (...)

    Planera kejsarsnitt? Hur får man det?

    Anonym (Katastroffsnittad) skrev 2016-07-20 06:13:59 följande:

    Läs på lite om allt som kan hända efter ett kejsarsnitt. Det är mycket hemskare! Och även om allt går bra så har du en lång återhämtning med en hel del smärta.

    En väns snitt gick upp under natten. Då man ofta tappar känseln i området så märkte hon inget mer än att det blev kladdigt av blod i sängen. Hon var nära att dö.

    Läs på om alla smärtsamma sammanväxtningar som kan ske i buken. Läs på om risken för att livmodern brister under andra graviditeten. En bukoperation är inte att leka med.

    Jag har efter 1,5 år förtfarande ingen känsel i snittområdet och fick speciell övervakning inför 2 förlossningen pga risken för bristande livmoder.

    Jag var som sagt något trång i mitt bäcken. Enligt bm under förlossningen så har jag också kraftiga bäckenbottenmuskler som kan göra en förlossning mer utdragen. Men jag födde ett barn på över 4 kg och fick enbart några få, ytliga stygn och inga bestående men.


    Fast det är ungefär lika stor risk att det blir fel vid en vaginalt förlossning. Sen undrar jag om du verkligen tycker 1-2 veckor är så himla lång återhämtning? Ganska idiotiskt att försöka skrämma upp någon som redan innan är rädd. Jag kan också ta skräckexempel från min bekantskapskrets (eller berätta om min egna upplevelse som inte har varit annat än underbar)

    Med första barnet fick jag snitt efter ett samtal med en specialistbarnmorska, sa bara till min mvc bm att jag är livrädd för förlossningen efter samtalet så fixa hon en tid till att få snitt. Andra barnet sa jag att jag ville ha snitt och fick en tid till de 2 veckor efter.

    Det enda dom frågat mig är om jag är medveten om riskerna vid ett kejsarsnitt. Samtalen med läkarna var ca 5-10 min sammanlagt.
  • Anonym (...)
    Anonym (Katastroffsnittad) skrev 2016-07-20 07:43:38 följande:

    Läkte ditt snitt på en vecka?!


    Jag hade ju ett sår kvar, men smärtan försvann efter 6-7 dagar, efter andra snittet var jag ute och gick med båda barnen när bebisen var 2 dagar utan att ha speciellt ont.
  • Anonym (...)
    sextiotalist skrev 2016-07-20 08:42:42 följande:

    Jag var ute och gick efter tre dagar efter mitt snitt. Min läkningsprocess kunde nog jämföras med en bra vf, om man frånser att jag var orörlig första dygnet. Men efter första dygnet så var jag lika rörlig som se flesta som genomgått vf. Jag är ganska säker på att även efter en vf så ska man ta det lugnt med tunga lyft och fysisk påfrestning de närmaste veckorna.

    Däremot kunde jag utan problem både kissa och bajsa så fort jag kom på benen


    Jo, min kompis fick inte lyfta mycket mer än sin bebis efter sin vf de första veckorna.

    Med första snittet drog inte min livmoder ihop sig som den skulle och jag förlorade en hel del blod(innan någon påstår att det var pga snittet, min mamma hade samma problem när hon födde min bror och hon hade en helt normal vf) så fick äta järntabletter vilket gjorde att jag inte kunde bajsa ordentligt. Men efter andra var de inga problem :)
  • Anonym (...)
    Wikings skrev 2016-07-20 09:44:14 följande:

    Vi var på förlossningskurs härromdagen och då tog dom upp detta.

    Det finns två sorters kejsarsnitt akuta och planerade

    Det planderade snittet görs då moderkakans läge eller annat gör att bäbisen inte kan födas normala vägen, då bokar man in en tid för att göra ett så kallat planerat kejsarsnitt.

    Om det är bråttom så och bäbis måste ut akut så körs ett akut kejsarsnitt.

    de påpekade att man alltså INTE kan begära att få ett kejsarsnitt för att man vill det.

    Läketiden för detta är väldigt lång också påpekades det innan man är helt återstäld och mycket komplikationer kan åkommas av kejsarnsnitt


    Vilket alltså innebär att de ljög för er eller så visste de inte bättre. Du har alltid rätt att få ett kejsarsnitt om du verkligen vill. De förespråkar vf men vill du verkligen ha ks kan du begära det.

    Det är inte fler komplikationer än vid vf men annorlunda komplikationer(har tyvärr inte kvar all forskning jag hade innan jag begärde kejsarsnitt med äldsta för snar 4 år sedan). Och läketiden är 1-2 veckor enligt läkaren jag pratade med innan mitt första snitt.
Svar på tråden Planera kejsarsnitt? Hur får man det?