• fjanten

    Finns det förlossningsrädda barnmorskor?

    Jag känner en undersköterska som arbetar på förlossningsavdelningen som blivit beviljad planerat kejsarsnitt pga sin förlossningsrädsla. Hon sa att hon inte var rädd innan hon började arbeta där. ...men då är hon ju som sagt undersköterska och inte barnmorska, men hon har arbetat på förlossningen i mer än tio år däremot.

  • fjanten
    Anonym (Arg) skrev 2016-08-12 16:32:41 följande:

    Ja, Gud, jag var på profylaxkurser, "föda utan rädsla", föräldrakurs och hej och hå med brev och plan och hela kittet. Det slutar med total katastrofförlossning och en hel sfinkterruptur som barnmorskan "inte hittar". Sjukhuset sade att jag skulle vara glad som överlevt.

    Jag var sydd ända ner till anus och undrade lite själv hur det kunde ha klarat sig men tror flera undersökningar var det ingen som var intresserad av att ta reda på hur det låg till. Obeskrivliga smärtor, ingen tog en på allvar. 

    Nu vet man inte hur man ska göra, jag har för många problem att rätta till.  Är nu sjukskriven pga analinkontinens fram till op om 5 mån. Det blir den sjätte operationen jag gör. För att inte tala om samhällets kostnader för detta.

    Nej, det finns ingen bra förlossningsvård eller sjukvård i Sverige idag. Så du tycker det är fel att snitta? Min skada har orsakat outsägligt lidande och kostat samhället över 2 miljoner kronor. Tyvärr vet jag att jag är i gott sällskap. Pga dålig vård, inget annat.


    Jag håller faktiskt med dig i många punkter. Vaginala förlossningar hyllas upp i skyerna och man ser ner på kvinnor som vill föda med kejsarsnitt. Då har jag född ett stort barn med stort vaginalt utan komplikationer och vill helst föda vaginalt igen när syskonet kommer. Jag tycker ändå att det är sjukt att man alltid ska tysta ner alla som fått komplikationer av VF (både barn och mödrar), men alltid dra på allt som är negativt med KS. Jag tycker att man borde informera om fördelar och risker med båda sätten, sedan låta kvinnor ta ett upplyst beslut om hur HON vill föda. Du hade troligen kostat samhället betydligt mindre om du fött med kejsarsnitt. Men shyysch, det ska vi såklart inte tala om!
Svar på tråden Finns det förlossningsrädda barnmorskor?