• Aleeexa

    hur startade er förlossning? tecken på att det är på G

    Jag är inte fullfången ännu, har precis gått in i v 35, men förlossningsläkaren sa i veckan att bebis kan komma när som helst. Nu övertolkar jag varje minsta signal från kroppen.
    Hur har bi det?
    Hur startade er förlossning, och när? :)

  • Svar på tråden hur startade er förlossning? tecken på att det är på G
  • Olga89

    Värkar började så smått runt kl 12 för att bli mer regelbundna kl 18, då vi åkte in till sjukhuset. Kl 19 gick vattnet, då gick slemproppen och de riktigt horribla värkarna drog igång. Kl 08 kom barnet.

  • CarroAN

    Jag trodde att vattnet gick för det blev så himla blött och de bad oss åka in sen sa de att det bara var en rejäl flytning. Samma natt började värkarna och jag hade 1- 2 i timmen under hela dagen. Åkte in vid 23 någonting på kvällen och vad 01:15 var han ute ?

  • Misszandra

    Jag fick regelbundna värkar som blev starkare och starkare. Två dagar innan fick jag ont i högra ljumsken, vet dock inte om det hade med förlossningen att göra. Jag hade hört det och hoppades på att det var ett tecken. 

  • Mabel

    Med värkar fyra dygn innan hon föddes. Var fullt hanterbara i smärta och jag fattade inte att det var på riktigt. Åkte in när värkarna blev riktigt täta på måndagskvällen (hade då haft värkar sen fredag morgon) och sen föddes hon några timmar senare på tisdagsmorgonen. Vattnet gick inne på förlossningen bara någon timme innan hon kom.

  • Cillisen

    Slemproppen lossnade med båda. Först en stor gul/grön klump och sedan lossnade den i omgångar under 1-2 dygn tills det blev blod i den och då satte värkarna igång. :)

  • narie24

    Min första startade med att vattnet gick runt bf+5 vid 22 på kvällen. Vi åkte in men hemskickad då inget hade hänt. Började få svaga värkar, men tillräckliga för att inte kunna sova. Fick en tid 2 dygn efter för igångsättning (pga infektionsrisken). Ngn timme innan det var dags att åka in började det komma starka värkar. Jag var utmattad av sömnbrist och rädd. Minns hur jag grät. Hade bara öppnat mig 1 cm när jag kom in!
    Men dottern föddes relativt okomplicerat vid 22 (alltså ca 2 dygn efter vattnet gick). Var så sliten efteråt.

    Andra gången hade jag några falska alarm
    med glesa värkar sol avtog. Sen på bf+5 fick jag värkar som kom regelbundet. Minns hur vi åt middag och jag började räkna ????. Vid 20 blev de starkare och låg och andades igenom värkarna i sängen. Vilade för att spara energi. De blev allt starkare men förlossningen ville att avvakta tills de kom tätare. Vid 01 gick vattnet och värkarna blev mkt starkare. Vi åkte in och var då öppen 6 cm. Ca 3 timmar senare föddes sonen. Var så mkt piggare den här gången!

    Sorry för långt inlägg. Kul att minnas :)

  • Grynet10

    nr 1 värkar
    nr 2 värkar
    nr 3 värkar
    nr 4 vattnet gick 
    nr 5 vääääääääntar och har massa sd hela nätterna och på dagarna. är helt slut och undrar hur jag ska orka då jag är så trött på att aldrig få sova riktigt

  • Lindholmaren

    Visste inte att något var på gång, men var jätte kissnödig hela dagen så sprang på toaletten ofta och sen när jag skulle gå och lägga mig då klockan var ungefär halv 2 så höll jag precis på somna så gick vattnet. Den sista veckan innan vattnet gick så sov jag väldigt dåligt, drömde mycket och var så trött i kroppen och trött på att vara gravid.

Svar på tråden hur startade er förlossning? tecken på att det är på G