• malintherese01

    Nån som har koll på BB-personalens "skyldigheter"?

    Ligger på BB efter att ha fått akut kejsarsnitt med tvillingar. Förlorade 2,6 liter blod så det har dom fått ge mig nytt, plus att jag fått krampanfall utav att stora luftbubblor i mina tarmar. Ingen höjdarsituation med andra ord..

    Nu till min fråga..

    Första natten var personalen inne och erbjöd sig att ta barnen över natten eftersom jag inte ens kunde röra mig i sängen pga smärta. (Pappa behöver sova hemma med våra andra barn) men andra natten hade jag en ny sköterska som inte alls verkade villig att hjälpa till med detta. Jag fick i princip tjata mig till att dom kunde ha barnen. Nu är det tredje natten och samma sköterska kommer in när jag plingar . Fick dumma kommentarer som:

    "Men varför vill du inte ha dina barn hos dig?" Jag förklarar att jag kommer ju inte åt dom när dom spyr, piper, tappar nappen mm.. Vilket sker typ hela tiden. Bara dumma kommentarer från henne och slutar i princip med att hon säger "vi får väl se sen då".

    Ingår det i deras jobb att ha barnen över natt om mamman inte kan eller "får dom lov" att säga nej?

    Nu har jag bunkrat upp dom provisoriskt i min säng för att se om jag kan klara av de själv, för vill inte ens att den bitterfi**an ska ha mina söner.

    Vore otroligt tacksam för svar!

  • Svar på tråden Nån som har koll på BB-personalens "skyldigheter"?
  • M1rella
    Oscarsmamma84 skrev 2016-07-31 22:38:22 följande:

    Alltså du e ju trög på riktigt eller så e det nåt fel


    Jaha,då var hon väl lat och oförmögen att ta hand om sina barn.
  • Oscarsmamma84
    malintherese01 skrev 2016-07-31 22:34:08 följande:

    Tack! Det är sista gången jag ber om hjälp i denna tråden för fy vilka otrevliga och sårande kommentarer man får.

    Skönt att dom flesta har lite vett iallafall. Tack igen :)


    Mm det e seriöst allvarliga fel på vissa här på familjeliv.

    Lycka till med dina barn o hoppas du Kryar på dig fort :)
  • M1rella
    malintherese01 skrev 2016-07-31 22:37:24 följande:

    Och det skrev jag vart?


    Jag konstaterar det efter vad du har skrivit.
  • nevermind
    Axe skrev 2016-07-31 08:59:01 följande:

    BB personalen är ju inte färdig för att passa dina barn!!

    Jag hade min dotter hela tiden hos mig, det är ju det bästa för amningen också. Enda gången jag bad den ha henne var när jag skulle duscha för min man var tvungen att åka hem till hunden.

    BB personal är inte barnvakter, de är sjuksköterskor och liknande som ska se till att du når bra rent medicinskt innan du åker hem.

    Pinsam inställning du har till vården. Kan man inte ta hand om sina barn ska man inte ha några.


    Skriver man den där sista meningen till någon som mår dåligt så ska man inte ha några barn.
  • M1rella
    Frostros skrev 2016-07-31 22:37:27 följande:

    TS, det är ett tyvärr vanligt "problem" du råkat ut för. Jag har hört liknande mardrömshistorier av väninnor som skrivit ut sig från BB mot läkarens inrådan för att de blivit sjukt illa bemötta av vårdpersonal och i den situationen känt att de inte klarade av att ta hand om sitt eget barn (eftersom de inte kunde röra sig). Då ska man betänka att man faktiskt ligger på BB av en medicinsk anledning. Hang in there! Ring din man eller någon annan närstående och be dem hämta barnen med hem om det blir för jobbigt.Vi klappar oss på axeln idag och tycker att vi kommit så långt med jämställdheten i vårt fantastiskt moderna samhälle. Men sanningen är att respekten för kvinnokroppen har flugit dit pepparn växer. Det var bra mycket bättre för både 100 och 50 år sen, då familj/jordmödrar eller personal på sjukhuset tog hand om de nyförlösta de första dygnen (tom veckan har jag läst någonstans) så att mamman skulle få vila ut och hämta krafter. Inget konstigt med det. Idag (tom om du haft en "normal förlossning") är det ingen som ens kollar hur den nyförlösta kvinnan mår efter förlossningen. Ingen som tar några blodvärden, kollar stygnen, eller ger vänliga råd. Det är som att man får vara glad att bara att kunna komma hem från sjukhuset med sitt och barnets liv i behåll.


    För 100 år sedan så födde man barn hemma. Även för 50 år sedan.
  • malintherese01
    Belair79 skrev 2016-07-31 22:38:31 följande:

    Svårt läge TS, när man inte mår ok efter sin förlossning. Men tyvärr, BB är på många håll en mycket stressig avdelning att jobba på! Är det lugnt kan man ta ut någons barn några timmar så mamman får sova men jag kan tillsammans med en usk vara ansvarig för 18 mammor och lika många barn. Det är mycket smärtlindring, amningshjälp, blodsocker mm på nätterna. Ibland springer vi som galningar på alla ringningar.


    Som jag skrivit innan, detta har jag såklart full förståelse för.. VAr det endag jag frågade om i denna tråd egentligen, vad egentligen det är som gäller.. Vore trevligt om hon förklarat det för mig istället för att vara så spydig :p

    Tack för ditt svar :)
  • nevermind

    Men hur tänker man nu..? Om mamman mår så dåligt att hon knappt kan röra sig, ska barnen ligga med bajs i blöjorna då..? Inte bli rapade? I don't get it...

  • malintherese01
    Oscarsmamma84 skrev 2016-07-31 22:39:58 följande:

    Mm det e seriöst allvarliga fel på vissa här på familjeliv.

    Lycka till med dina barn o hoppas du Kryar på dig fort :)


    Tack :)

    Människor som känner behovet av att hoppa på andra på det viset mår ofta väldigt dåligt inombords. Så synd om henne egentligen :)
  • Oscarsmamma84
    M1rella skrev 2016-07-31 22:39:52 följande:

    Jaha,då var hon väl lat och oförmögen att ta hand om sina barn.


    Nej det e du som o lat o oförmögen att läsa rätt. Verkar inte som du har nån empati heller. Kanske borde gå en kurs i läsförståelse? Känns faktiskt mer lönt o försöka förklara för en vägg än för dig så känner att jag tänker inte slösa av min tid mer på det
  • malintherese01
    M1rella skrev 2016-07-31 22:40:19 följande:

    Jag konstaterar det efter vad du har skrivit.


    Ja men då lämnar vi det där då.. Du tycker som du vill :)
Svar på tråden Nån som har koll på BB-personalens "skyldigheter"?