• Äldre 2 Aug 04:43
    3266 visningar
    30 svar
    30
    3266

    Stor bebis! Bara jag?

    Vad säger BVC ?

  • Äldre 2 Aug 04:43
    #2

    Vad säger BVC ?

  • Äldre 2 Aug 10:03
    #10
    VitaUgglan skrev 2016-08-02 09:13:31 följande:

    BVC.. Min ordinarie bvcsköterska säger att han följer sin kurva fint, att är han hungrig så bara ge han mat!

    Men för två veckor sedan va jag på 6 månaderskontrollen och då vart där en annan sköterska och en läkare! Allt va frid och fröjd vi kom in och de va så positiva och sa vilken stor fin kille ni har, herregud va bra att han äter, det är bara bra att det är på det hållet om de skulle bli sjuka så de har lite att ta av! Då helammar du eftersom han är så fin? Varpå jag svarar nej, han får ersättning! Båda två stelnade till och plötsligt fick han för mycket mat, det va inte bra att han väger nästan 10kg ersättningen HIPP hade de aldrig hört talas om och läkaren pratade inte mer med mig under hela undersökningen!

    Sköterskan sa även väldigt nedlåtande att sonen förmodligen kommer vara sen i sin motorik eftersom han är så stor och att det kommer ta tid för honom att vända sig och så vidare.. Varpå jag typ slänger ner ungen på golvet och fräser det tror jag minsann inte för vänt sig har han gjort sen han va 2 1/2 månad!! Och mycket riktigt han snurrade som bara denn på golvet och tyst blev hon!!

    Detta blev ett långt inlägg men jag måste tillägga att han inte är gigantisk hans jämngamla är inte så mycket mindre ett två kilo kanske! Men jag blir ändå så nere av allt dethär! Att gå och tänka på om han är för tjock och så vidare! Alla kommentarer! Usch..


    Fy vad oproffsigt av dom. Förstår att du blir förbannad.

    Anledningen till min fråga var att följer han sin kurva fint och BVC inte sagt något så har du nog inget att oroa sig för. Lyssna på din ordinarie sköterska och hade jag varit du hade jag berättat för henne vilket bemötande du fick från den andra och läkaren.

    Som någon sa tidigare, säg ifrån ordentligt till dom som kommer med kommentarer som sårar dig. Inte okej att kränka någon, inte ens en bebis.

    Och bara för att han är rund nu så betyder inte det att han alltid kommer vara det, det kan jämna ut sig på vägen.

    Sen får gärna någon mer kunnig berätta varför dET var mer okej att amma vidare trots att han är lite rundare istället för att ge ersättning..
Svar på tråden Stor bebis! Bara jag?