• Anonym (anony­m)
    Äldre 14 Aug 08:40
    11161 visningar
    62 svar
    62
    11161

    mamman tillåter allt

    Min son har träfat en kvinna som har 2 barn sen tidigare och de har flyttat ihop. Problemet är att de bara har en 3-rumslägenhet och då delar barnen rum, flickan är ca 10 och pojken ca 7. Problemet (som min pojke kommer till och berättar ) är att flickan kommer alltid in i deras sovrum och lägger sig i deras dubbelsäng och ska sova. Och hon har en egenhet att hon pratar i sömnen varje natt, och är lite smått överviktig så hon tar rätt stor plats. Min son är lång och det är precis så han flickvän och han får plats i deras säng. Och då vill flickan också sova där så det blir trångt utav sjutton. Båda jobbar och ska upp tidigt. Saken är att min son börjar bli så sjukt trött på detta. HAN har sagt till flickan stanna i sängen för hon är så pass stor nu (snart 11). Han har sagt till deras MAMMA (flickvän) att säga åt flickan. Men mamman är väldigt ...vet inte hur jag ska uttrycka det...mesig, eller alldeles för mjuk när det gäller barnen. Barnen tar lätt till gnäll för att få som de vil och hon faller för minsta tjafs och ger med sig och är inte ett dugg konsekvent.
    Detta börjar tära på sonen som är så sjukt trött på jobbet. Många gånger har han sovit på soffan, skrikit och skällt. Han har pratat med mamman hur många gånger som helst om hur viktigt det är för honom att flickan sover i sin säng. Mamman har sovit på soffan för hon blivit sur på min son osv
    Det är rena highchaparall hemma hos dem på nätterna.
    Saken är att när mamman var singel fick bägge barnen sova i hennes dubbelsäng.
    Fast de diskuterar och kommer överens om att inte låta det ske fler gånger så när det väl händer så låter hon flickan vara kvar....
    och sonen exploderar av ilska...
    Jag har försökt ge dem råd, men inget hjälper. Någon som vet hur man bryter detta beteende? Varför är mamman så inkonsekvent när det gäller barnen?
    Finns ingen pappa med i bilden till barnen

  • Svar på tråden mamman tillåter allt
  • Anonym (anony­m) Trådstartaren
    Äldre 14 Aug 09:08
    #3

    jag behöver ett tips på hur han ska bete sig då, ska han gå ut och lägga sig på soffan som han brukar? 
    När han och mamman pratar med flickan och förklarar att nu måste du börja lära dig att sova i din egen säng så förstår hon, men det är precis som om det glöms bort när det är natt.

  • Anonym (anony­m) Trådstartaren
    Äldre 14 Aug 09:44
    #13

    Alltså jag är ny här och vet inte om jag svarar på fel ställe men min son är 2,05  lång ,och inte tjock, tvärtom han är väldigt slim och vältränad men flickan däremot är mycket knubbig. Min son och hans flickvän har diskuterat detta åtskilliga gånger så prata kan de. Inget fel att gå till sin gamla mamma för råd väl? För vi kan prata om allt och jag har lärt honom att man kan alltid diskutera saker.
    När flickvännen och han blir osams om detta så har det hänt att han sovit här hemma för att allt ska lugna sig och då har barnen passat på att sova i dubbelsängen med sin mamma igen. Och då anser jag att då lär sig barnen aldrig. Då är det ju tillbaka till ruta ett igen

  • Anonym (anony­m) Trådstartaren
    Äldre 14 Aug 09:51
    #16

    men herregud var daltar jag???  Om inte min son kan lösa problemet så går han ju till sin mamma för råd! Vad är det för fel med det? Har du inget förslag på problemet så knip igen.
    Ja han är lång men inte tjock, långa personer har långa armar och ben......tänk själv.

  • Anonym (anony­m) Trådstartaren
    Äldre 15 Aug 06:44
    #48

    min son är inte två år, då hade han väl för fan inte haft ett förhållande?? Är det någon som låter omogen här så är det i högsta grad du. Jag daltar inte med min son (och har aldrig gjort) utan jag försöker komma med råd när han behöver, och jag har fått några vettiga råd här, däribland dem är INTE dina kan jag säga. Så som du resonerar hoppas jag för guds skull inte att du har egna barn.
    Härmed avslutar jag

Svar på tråden mamman tillåter allt