• Äldre 12 Oct 13:12
    43398 visningar
    303 svar
    303
    43398

    Får kille ha strumpbyxor ?

    Intressant diskussion...

    Om vi lyfter den lite? Varför anses det mer ok med kvinnor i traditionellt manliga kläder än tvärtom? 

    Jag menar, att kvinnor började klä sig i byxor på 1920-talet var väl dels av praktiska skäl och dels som en del av frihetskampen för kvinnor. Och idag är det ingen som lyfter ett ögonlock ens om en kvinna går klädd helt i herrkläder, och då menar jag alltså om hon verkligen handlat alla kläderna på Dressman (el. liknande).

    Men kommer en man iklädd strumpbyxor, trosor, kjol, klänning eller något annat plagg av lite femininare snitt eller material så blir den mannen genast trodd om att vara homosexuell eller bara allmänt konstig och knäpp.

    Och nu menar jag inte i en relation, där är det såklart helt ok att tycka "jag vill ha en riktigt manlig man som bara har kostym på sig" eller "jag vill att min tjej ska vara supertjejig och enbart äga stringtrosor" och så får man ju hoppas att man hittar en sådan person att älska. Nu pratar jag mer generellt. 

    Varför är det ok för kvinnor att använda manliga kläder men inte för män att använda kvinnliga kläder?

  • Äldre 12 Oct 14:17
    #40
    Anonym (Nä) skrev 2016-10-12 13:52:33 följande:
    Vi socialiseras ju till detta. Men visst är det löjligt!!! Men män får nog börja i mindre skala först. Sen är det ju inte snyggt på nån att bara gå runt i strumpbyxor.
    Visst är det så, med socialiseringen alltså. Personligen har jag börjat sminka mig lite, inte med läppstift och ögonskugga, utan för att dölja de (få?) defekter jag har i ansiktet. Kändes konstigt första dagen men nu känns det hur bra som helst. Vi män får ta bebissteg helt enkelt.

    Sen håller jag personligen med dig om strumpbyxor, det kan passa bra under kjol/klänning/shorts men inte som ett "öppet" plagg. Oavsett kön. Bara strumpbyxor, eller kalasbyxor, tycker jag inte ens är snyggt på min 3-åriga dotter.

    Men jag är beredd att strida för "Man i kalasbyxor":s rätt att ha det på sig så om han vill :)
  • Äldre 13 Oct 10:12
    #42
    Anonym (B) skrev 2016-10-12 14:24:47 följande:
    Det är klart att han har rätt att ha på sig det. Ingen i tråden har väl skrivit att det borde vara förbjudet? Du gör en höna av en fjäder :)
    Jag menade inte att göra en höna av en fjäder, jag var mest intresserad av att lyfta diskussionen en aning. 
Svar på tråden Får kille ha strumpbyxor ?