• Teresiat

    BF maj 2017

    Ankissen skrev 2016-12-07 08:44:20 följande:

    Nu har jag satt igång att ringa. Ringde min egen MVC, och hon skulle forska lite med UL-BM om hon visste mer. De ringer upp mig när jag har vaktat färdigt mitt nationella prov jag håller på med nu. 


    Håller tummarna! Lycka till på provet!
  • Teresiat
    Snäckan26 skrev 2016-12-07 16:46:27 följande:

    Vad roligt Teresiat =)

    Min son var 3 veckor tidig så jag får nog i April , det är bara en känsla jag har . Inte den 24 bara för då fyller jag år haha ..

    Ni då ?


    Hur gammal är sonen? :)

    Jag skulle tippa att vår knodd kommer någon dag innan bf. Med sonen satte värkarna igång på bf, 3 dagar senare var han ute. Hoppas på något liknande med denna bäbis... För oss blir det också födelsedagsintensivt: sambon fyller 4/3, sonen 13/3, X beräknad 1/5, jag fyller 14 maj :)

    Anotherone, när får ni veta om snittet blir beviljat? :)
  • Teresiat
    Ankissen skrev 2016-12-07 19:05:49 följande:

    Ställer in mig på att jag kommer få avbryta den här graviditeten. Fick tag på KS i eftermiddags för jag var orolig för om de fått mitt prov eller om det var bortslarvat. Labbtjejen jag pratade med kunde se att KS mottagit provet 22/11 och att det var färdigt 29/11. Hon satt även med mitt resultat framför med men fick inte lämna ut det. Hon kunde oxå se att det hade gått tillbaka till Linköping 30/11. Och där har det tydligen stannat, i åtta långa dagar. Västervik, som jag pratade med i morse, hade inget fått. Då sa jag till labbtjejen att jag då fick anta ett negativt resultat eftersom det inte kommit ut på patientportalen, men det fick hon inte svara på. Mellan dig och mig är det mycket illa skött sa hon innn vi lade på.

    Jag ringde då Kvinnohälsan i Linköping. De kunde inte ta något samtal pga lång telefonkö och hänvisade till nästa vardag. Jag fick därför inget bekräftat. Kul natt det blir. I morgon vet jag, antar jag. Känner mig kränkt för jag inget fått veta medan magen växer. Fattar de inte vad man lever med för ångest när man väntar på resultatet?


    Men HERREGUD!! Katastrof-illa skött! Om de har lång/slut kötid/telefontid så ring sjukvårdsupplysningen, gråt och kräv svar! De kan koppla dig till rätt person direkt. Jag ringde och grät sv chocken någon timma efter jag gjort första ultraljudet, då kopplade de in mig till sjuksköterskan på specialistmödravården trots att telefontiden var avstängd sedan länge.
  • Teresiat
    JoJoNo skrev 2016-12-07 21:47:24 följande:

    Åh jag är så ledsen för din skull. Hoppas ändå beskeden imorgon är positiva. Sänder alla kramar jag har.

    Vi har tyvärr ingen positivt hos oss eller. Kromosomavvikelserna var helt negativa men idag fick vi veta att njurarna är sjuka, båda två o risken nu är att vi för avbryta kommande veckorna med pga att barnet isf kommer dö i magen när njurarna slutar funkar. Känner inte att jag orkar hoppas längre. Fick veta att det var en liten pojk iaf som ligger o sparkar i magen.


    Men nej vad säger du :( hur kan de veta det med säkerhet??? Åh :(
  • Teresiat
    JoJoNo skrev 2016-12-08 19:20:10 följande:

    Till alla som undrade om njurarna. De ska inte synas knappt alls i denna veckan. Men de var jättestora och fyllda med vätska. Bebisen kan inte göra sig av med vätskan. Just nu funkade de delvis men risken är att de lägger av helt och då dör han i magen. Hade det varit en njure hade prognosen sett bättre ut men eftersom det är båda är det sämre.


    Ååh... :( finns det någon chans?? Vad har ni för alternativ? Förlåt för mina frågor, lider bara med er. Har full förståelse om du inte känner att du orkar berätta..
  • Teresiat
    JoJoNo skrev 2016-12-08 21:12:09 följande:

    Nytt ultraljud 21 december då ser vi om det finns ngn chans eller om det blivit sämre eller han tom kanske dött redan i magen då. Finns många olika sjukdomar det kan bero på. Och hjärtat kan med vara påverkat. Känns så hopplöst just nu. Gick hem från jobbet idag gråtandes och får vara hemma ett tag tror jag.


    Ok :( Lider med er... Så fruktansvärt.. men det sista som lämnar är hoppet, jag håller tummarna!
  • Teresiat
    Ankissen skrev 2016-12-11 07:31:25 följande:

    Hörrni tjejer, en trött liten fråga här. Hur ligger ni när ni sover? Jag är en utpräglad magsovare men det funkar inte lika bra nu när jag snart gjort 17 fulla veckor. Försöker sova på sidan men det är inte riktigt lika skönt. ;)


    Sover på sidan med ena benet upp. Har en stor kudde under knäet/benet som är uppe för att inte påfresta fogarna :)
  • Teresiat
    Anotherone skrev 2016-12-12 14:50:20 följande:

    Nu har jag precis varit hos barnmorskan på första besöket sedan inskrivningen! Kollat blodtryck, fått info om järntabletter, glukosbelastning och tillväxt-ul och lyssnat på hjärtat så klart. Det tickade på så fint <3

    Sen gick vi igenom min förlossningsjournal från första barnet eftersom vi tog upp redan på inskrivningen att jag tyckte det var tufft och att jag kanske kommer att vilja ha planerat snitt den här gången. Men vi bestämde nu att ta den diskussionen igen kring vecka 28-30 så får vi se hur bebisen växer på och sådär.


    Hur stor var din etta? :) Jag hoppas jag får ett tillväxtultraljud.. när jag nämnde för BM så noterade hon det och sa att vi får prata om det längre fram. Nästa gång jag ska dit i januari efter v 24 så kommer de mäta magen, förhoppningvis får jag efter det en remiss till extra ultraljud där vikten uppskattas..
  • Teresiat
    ika_109 skrev 2016-12-12 20:19:21 följande:

    Jag har mitt den 27:e så nära ditt datum, kommer då vara i slutet på vecka 20 om jag inte minns fel..

    Men jag börjar bli lite orolig när jag ser alla Era fina magar, själv har jag bara en liiiiten mage, hoppas bara bebis växer som hon ska!?!


    Iiinget att vara orolig för, magar är såå olika :) har sett många på tex insta där det synts NOLL v 25, och ut har det kommit friska underbara små bäbisar :)
Svar på tråden BF maj 2017