Inlägg från: Pippi Långstrum |Visa alla inlägg
  • Pippi Långstrum

    Varning biverkningar mirena hormonspiral

    Hej! Har haft Mirena i snart 12 års tid. Fördelarna är ju stora, det är inte gynekologerna sena med att berätta: ingen mens att tala om, och säkert. Men, nyligen, fick jag problem med hörsel på vänster öra. Vanliga sjukvården skriver direkt ut en hörapparat, utan att kunna analysera problemet. Jag har inte lyssnat på hög musik och har ingen vaxpropp.

    Jag gick till en kinesisk läkare/akupunktur, som förklarade att hormonpreparat aldrig är bra för våra kroppar. Kvinnans kropp menstruerar och blodet cirkulerar därmed. Mitt problem med hörseln hör samman med att jag inte får tillräckliget med blodcirkulation till öronen. Levern får inte tillräckligt med blod, och det påverkar ämnesomsättningen, som varit extremt långsam, äter knappt något men går ändå inte ner i vikt, etc. Om levern inte funkar som den ska, så påverkas också njurarna, jag hade börjat få urinvägsinfektioner allt oftare. Jag botade dessa med tranbärsjuice och kolloidialt silver förvisso, men det var ju också ett tecken på att allt inte stod rätt till i kroppen.

    Jag lever för övrigt ett väldigt "friskt" liv med ekologisk kost, nästan inget socker, mjöl eller mjölkprodukter, jag yogar och tränar. Man kan ju fråga sig vad som annars hade hänt? Jag har nu fått akupunktur och kinesiska örter som hjälper jättemycket. Ämnesomsättningen har satt igång igen, jag är hungrig! och det finns en lätthet i kroppen igen. Men huvudprolemet är ju spiralen, med dess hormonpreparat - fått tid i januari att ta ut den - så varning, den kommer påverkar hela din kropp - välj hellre en spiral utan hormoner, den skapar normalt sett inga problem! Allas kroppar påverkar olika, men med tanke på hur många som har biverkningar, tänk noga efter innan du sätter in en sådan här grej i din kropp.

Svar på tråden Varning biverkningar mirena hormonspiral