Inlägg från: Mida90 |Visa alla inlägg
  • Mida90

    Varning biverkningar mirena hormonspiral

    Har blandade erfarenheter men fler nackdelar än fördelar, så funderar verkligen på att ta ut min.

    Fördelar:
    - Ingen mens. Har bara mellan blödning typ var annan/tredje månad. Ingen direkt mensvärk, vilket har varit ett problem för min del tidigare.

    - Färre migränattacker. Fick alltid i samband med min mens migrän. Upplever att spiralen dämpar attackerna, och de uppstår mer sällan.

    - Har testat p-piller, mini piller och p-ring inget av dessa har hjälpt mot min migrän och mensvärk.

    - Långvarigt skydd. Håller ju i 5 år, så de är bra. Bra valuta för pengarna också.

    Nackdelar:
    - Insättningen av den. Jag va väldigt kaxig vid insättningen, trodde de bara skulle känna litegrann. Antingen är min livmoderhalstapp extremt känslig eller så va detta bland de värsta jag gjort. Min mamma sa i efterhand att de va värre än att föda barn för henne, (tror kanske hon överdriver lite, hehe). Men jag fick riktigt buksmärtor typ mensvärk gånger 10 och kände mig yr, illamående och förvirrad typ. Försvann dock efter något dygn. Sedan blöder man typ i några veckor den första tiden. 

    - Cystor på äggstockarna. Har flera gånger fått cystor på äggstockarna. Vid ett tillfälle hade jag en så stor att jag fick uppsöka sjukvården. De kunde då konstatera att den varit stor (men den hade gått sönder av sig självt), så ingen operation behövdes göras. Men hade VÄLDIGT ont i typ över 3 månader och kunde inte ha sex pga av den.

    - Acne, har alltid fått någon finne då och då (i samband med mens) samt lite pormaskar på hakan, näsan etc. Men efter jag satt i spiralen har jag fått två nya finnar dagligen, på ställen jag aldrig fått tidigare, (typ kinderna, käkpartiet, munnen, etc, samt ibland bölder som inte går att trycka. Detta är nästan de värsta för mig, för de gör både ont och självförtroende går i botten. 

    - Mindre blödningar vid sex. Ibland kan man få en mindre blödning vid sex. Enligt läkaren som jag talat med, beror detta på att slemhinnorna blir skörare och torrare av hormonerna. 

    - Minskad sexlust. Beror säkert på allt överstående. Men upplever dock nästan direkt efter insättningen att den gick ner betydligt.

    Jag vill dela denna informationen till alla som funderar på en hormonspiral. Hoppas jag kan hjälpa någon.

Svar på tråden Varning biverkningar mirena hormonspiral