• Sthlmsthlm

    Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?

    Hej! Kollade på AVA Riga och fick väldigt positivt intryck, men bestämde oss till slut för Riga ändå, för att det är mycket enklare rent praktiskt. Många flyg från stockholm etc. Jag var väldigt inne på att foto och info var viktigt, men ju längre in i processen vi kom desto mindre viktigt. Öppen donator hade varit idealiskt, då är det Finland som gäller (även Holland har öppen, men jag har aldrig hört talas om någon som åkt dit!).

    Kollade även på Ukraina (i L'viv) som har mkt info om donatorer, plus både öppen/stängd. Dock tycker jag de såg för "osvenska" ut. Nästan alla var mörkhåriga etc. St Petersburg har fler ljusa-hyade/ ljushåriga även om dragen fortfarande är lite mer ryska. Lettland har största del av donatorerna "icke-ryssar", utan ser lite mer skandinaviska/ finska ut. (Vill inte framstå som värsta rasbiologen här, men det känns ändå viktigt för mig att donator är hyfsat lik mig själv).

    Så det blev Riga till sist. Den andra kliniken har jag inte hört talas om, men sajten ser väldigt proffsig ut! 

  • Sthlmsthlm
    Sessan2016 skrev 2016-10-12 22:45:27 följande:

    Tack Tarusa! Jag har också hört att det ska vara i stort sätt samma chans med färska respektive frysta embryon. Jag vet inte riktigt hur det går till med PGS men Dr Olga pratade lite om det och gav oss en broschyr bara timmarna före återföring. Dock sa hon att det ibland kunde orsaka skada på embryot och enligt både min och min mans uppfattning lät det inte som att hon direkt rekommenderade det. Det kostar ju också ganska många tusen extra så vi valde att avstå denna första gång. Om vi skulle få många misslyckanden kanske vi skulle tänka om men än så länge verkar det ju gått vägen =)


    Vi ska göra PGS, som är en urvalsmetod. Har inte läst att det kan skada embroyot, men det är ju inte en perfekt metod. Embryon kan vara "onormala", men hade kanske ändå utvecklats till ett friskt barn. Men, ser embryot bra ut har det mycket goda chanser att klara sig.

    Man gör en biopsi dag 5 eller 6, och analyser kromosomer för vanliga fel.
  • Sthlmsthlm
    tarusa skrev 2017-01-04 11:10:09 följande:

    Hej allihopa!
    God fortsättning! Må det Nya Året vara fyllt med massor av positiva överraskningar och glädje! 
    Nu har jag varit på AVA och har fått mina första intryck om detta ställe. Vi har inte kommit överens om när min första äggdonation ska vara men kommer att prata om detta senare i januari. Doktorn verkade vara kunnig.
    Det som kändes mindre positivt är att jag kommer att behöva göra hysteroskopi och detta måste ske i St.Petersburg eftersom doktor hävdar att det är mycket lättare för dem att tolka resultat från deras eget labb än från labbet i Sverige. Om jag har förstått rätt, så gör AVA en mer utförlig analys av vävnadsprov etc. och detta vill de ha innan de sätter igång med behandlingen. 
    Nu undrar jag när jag ska ha tid att åka till St.Petersburg igen för att göra hysteroskopi (kommer att ta tre dagar) eftersom jag jobbar och det är mycket svårt för mig att ta ledigt från jobbet. Just nu är det röda dagar i Ryssland i streck vilket innebär att jag inte kan göra något just nu och på fredag åker jag tillbaka till Stockholm. Jag får se hur jag gör i framtiden med detta.

    Vickan, sköt om dig! Försök att vila och tänka positivt! Stor kram till dig och till alla andra!


    Jag var väldigt inne på Ryssland, men valde Riga av praktiska skäl. Har också svårt att ta ledigt, reser i jobbet etc (har klämt in ultraljud i andra städer på resa... haha). Det blev Riga av det enkla skälet att det går många flyg, man kan resa över dagen, kort resa från stockholm. 
  • Sthlmsthlm
    tarusa skrev 2017-01-05 10:11:04 följande:
    Hej Trixan! Gjorde du hysteroskopin i St.Peterburg? Hur mycket tid måste gå mellan hysteroskopin och insättningen av embryo? Jag antar att det inte kan ske direkt?...Vad var det speciellt som hade varit jobbigt med operationen? Och hur många dagar behövde du stanna? Jag väntar fortfarande på svar från koordinator....
    Jag gjorde hysteroskopi i en cykel och insättning i nästa.Tror inte man gör i samma.
Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?