• Äldre 17 Sep 09:19
    67241 visningar
    251 svar
    +1
    251
    67241

    Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?

    Jag och min man har nyligen varit på Ava-Peter för en äggdonation och ångrar inte en sekund att vi valde just dem. De är otroligt professionella och trevliga och svarar omgående på mail vid diverse frågor, man har ju några stycken :) Dr Olga är fantastisk!

    Nackdelen är att priset är lite dyrare men å andra sidan fick vi ut 15 ägg från år donator där 14 st blev befruktade och 7embryon visade sig vara av toppkvalitet. Visum är inte krångligt men lite tidskrävande. Dock fick vi all info vi behövde från den svenska koordinatorn. Känns också lyxigt att kunna ställa sina frågor på svenska då man behöver. Vi har bara gott att säga om Ava-Peter och skulle alla dagar i veckan välja dem igen om det så behövs!

  • Äldre 18 Sep 08:35
    #6

    Ja det stämmer, man måste synka sin cykel så att man kommer i samma fas som donatorn. Jag år p-piller i några veckor och fick sen börja bygga upp slemhinnan med östrogen. Jag fick alla mina läkemedel utskrivna av den gynekolog som gjorde vår utredning från början. Sen fick jag med mig en hel drös läkemedel från Ryssland utfall jag skulle börja blöda. Jag hoppas på att slippa behöva ta dem dock...

  • Äldre 18 Sep 09:46
    #8

    Tack snälla :) Håller med, det är stor prisskillnad men vi hade turen att ha råd den här gången. För oss kändes det bra att kunna hitta en donator som vi båda tyckte påminde om mig, det är en liten tröst i allt annat som man inte kunnat påverka. Dock tror jag att Dr Olga är duktig och säkerligen kan göra den bästa matchningen utifrån just dig om ni väljer att inte använda den öppna databasen. Jag har fullt förtroende för henne.

  • Äldre 18 Sep 22:57
    #10

    Jag tror att man kan känna olika som man och kvinna och som den person som inte får använda sina "egna"gener. Så klart att det viktigaste är att få ett barn men man behöver ju ta sig fram dit och samtidigt må så bra som möjligt på vägen. Precis som du också säger hittade jag en trygghet i att få veta lite mer. Dock är vi båda överense om att det vi vet räcker och att en anonym donator passade oss bra. För oss innebär det att barnet ifråga aldrig ens behöver fundera på om hon/han ska ta reda på att ursprung. Man utesluter den möjligheten från början och jag kommer att vara barnets mamma. Förstår att man kan ha delade åsikter om det men för oss känns det bäst. Pga det blev st Petersburg ett bra alternativ på det sättet också.

  • Äldre 21 Sep 22:35
    #12

    Ja, eller hur, äntligen :) Det verkar som Riga verkar mer populärt men jag tror det främst beror på att det är lättare att ta sig dit. Vi tyckte det va toppen med bild. Har ni registrerat er och tittat i databasen ännu? Man kan få fri tillgång till den innan man väljer klinik. Ett tips är att kolla i den. Vi blev överraskade över att många såg väldigt skandinaviska ut. Inte för att det kanske egentligen spelar så stor roll men man vill ju gärna ha någon som liknar en själv iaf något. Vi har som sagt varit i st Petersburg nyligen och svarar gärna på frågor om du undrar nåt mer...

  • Äldre 22 Sep 10:12
    #16

    Jag har nedsatt äggreserv, lågt amh, min man är det inget fel på alls. Vi har gjort 8 ivf:er i Sverige men jag har aldrig blivit gravid så i somras bestämde vi oss för att gå vidare via ava Peter. Vi hade då träffat Dr Olga som äger kliniken i St Petersburg när hon var på besök Sverige via min gynekolog. Därav kändes det som ett tryggt alternativ eftersom vi fick förtroende för henne direkt.

    Vi var intresserade av äggdonation då min man inte har något problem. Vi åkte dit i somras och han tog alla prover de behövde och lämnade spermier. Sedan gjorde de ägguttag på vår valda donator medans jag fick äta mediciner för att bygga upp slemhinnan här hemma. De ville att vi skulle stanna kvar i 5 dagar eftersom de inte riktigt va säkra på när ägguttaget skulle ske och sen ville de ju odla till blastocyst, alltså 5 dagar. Ägguttaget gjordes en fre och då befruktades ägget, sen åkte vi ner sön till fre. Jag fick ta alla provet på plats och göra en läkarundersökning på ett sjukhus där, det ingick i priset. Sen var det såklart samtal med läkare och sjuksköterska. Det ingick även samtal med en norsk samtalsterapeut via Skype som va väldigt trevlig.

    Vi har köpt ett premium package och fick ut 15 ägg varav 10 kunde frysas så vi har många försök kvar om detta nu inte skulle lyckas.

    Beklagar dina missfall, det måste vara det allra jobbigaste.

    I mitt fall sa Olga att hon trodde att det skulle lyckad bra men sa även att om det inte går på två försök så rekommenderade hon en noggran utredning med hysteroskopi så det känns tryggt att det finns en plan tycker jag! Hoppas jag fick med alla svar på dina frågor :)

  • Äldre 22 Sep 10:15
    #17

    Det fanns många med bruna ögon i databasen så du kan vara lugn :)

  • Äldre 22 Sep 10:37
    #19

    Vi betalade 124 500 kr. Då fick vi göra ett färskförsök och sen har vi ju som sagt tillgång till alla embryon men det kostar ju tyvärr lite att sätta in dem senare.

    Jag hänger nog inte med riktigt, ska ni göra en embryoadoption? Eller tänker ni köpa redan frysta ägg och befrukta med din mans spermier?

    Lågt amh är en siffra på att jag inte har så många ägg av mina egna kvar vilket ju också har visat sig via alla våra ivfer som ej lyckats. Lågt amh har inget med äggdonationen i sig att göra, utan är endast en anledning till att vi behöver göra ÄD.

  • Äldre 22 Sep 18:34
    #27

    Då förstår jag vad ni ska göra! Vi gjorde ju också med färska ägg och frysta spetmier eftersom vi valde att åka ner tidigare och lämna sperma och enligt Olga skulle det inte spela någon roll för resultatet.

    Vi tog det första samtalet över Skype med både koordinator, doktor och samtalsterapeut. Det gick jättebra. Sen fick vi ytterligare mail om hela processen och en noga beskrivning av alla mediciner som skulle tas. Efter det ett nytt samtal för att de ville gå igenom medicinlistan och försäkra sig om att jag hade förstått hur och när jag skulle ta alls tabletter. Så ja, vi åkte dit när det va dags för ET vilket som sagt va förra veckan så vi vet inte svaret ännu :)

  • Äldre 23 Sep 08:29
    #29

    Ja det blir ju det så en gång räcker bra. Testdag på mån, ett plus vore fantastiskt men man vågar ju knappt hoppas.

Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?