• Dr Nail

    Kommer Ryssland anfalla Sverige?

    seriösanvändare skrev 2016-09-19 13:19:47 följande:

    Ryssland har inget intresse av Sverige nej. Däremot har Ryssland ett intresse av andra länder i vårt närområde, t ex baltstaterna. Och för att kunna ta över dem och hålla Nato borta, behöver Ryssland en strategisk bas i Östersjön. Det är här Gotland kommer in i bilden. Ryssland kan komma att vilja postera sig på Gotland innan Nato gör det. Men i övrigt är de inte intresseade av Sverige nej. Däremot är det väl tillräckligt illa att Ryssland blir alltmer aggressivt, samt anser sig ha rätt att ta över andra länder?


    Tror verkligen inte att Ryssland har något som helst intresse att ta över baltstaterna. Det vore en irrationell sak att göra. Iaf just nu.
  • Dr Nail
    Tecum skrev 2016-09-19 15:20:35 följande:

    Tyvärr agerar inte Putin och ryssarna rationellt längre, kortsiktiga maktintressen är viktigare än ekonomisk utveckling och välstånd åt folket. Ett folk som uppenbarligen är ganska korkat då det funkar för Putin att skylla de ekonomiska problemen på väst. Förstår nu varför de kallas slaver...

    Men som sagt, inget händer innan fotbolls-VM.


    Kremls agerande kan verka irrationellt från Sveriges perspektiv, men sannolikheten är att det är det som är själva poängen. Är man villig att sätta sig in i Rysslands inrikespolitiska klimat, blir det snart uppenbart att Putin är så långt från en galning som man kan vara. Allt han gjort hittills tyder tvärtom på genomcynisk pragmatism, vars enda syfte är att etablera stabilitet, även om det är en skenbar sådan. Efter 90-talets anarki är stabilitet det viktigaste man kan erbjuda. Därför finns det gränser, som Kreml och Putin är högst medvetna om.
  • Dr Nail
    Ulltand skrev 2016-09-21 10:15:24 följande:

    Man skulle få ett mycket bättre försvarsläge mot omvärlden om man hade Gotland.

    Man skulle kunna lägga och serva sina gasledningar i Östersjön utan att vara beroende av andra länder som Sverige.

    Det är rationella skäl men som skrivit i tråden tidigare agerar Ryssland inte alltid utifrån rationella perspektiv. Ryssland ogillar Sverige starkt idag. Till del beroende på att vi uttalat oss mycket kritiskt om dem politiskt på senare tid.


    Ryssland ogillar Sverige starkt? Låt oss inte överdriva: en genomsnittlig ryss tänker på Sverige ibland när hen handlar på IKEA.

    USA däremot....det är en annan femma :)
  • Dr Nail
    seriösanvändare skrev 2016-09-21 21:34:17 följande:

    Det stämmer, inget land är helt fritt från skuld. Inte heller små länder. Sveriges ständiga försök att agera världens samvete samt oansvariga migrationspolitik mm, är också ganska tröttsamt. Vi är långt ifrån perfekta.

    MEN det är stor skillnad på det och på att hota eller invadera andra länder. Ekonomiska sanktioner är också en annan sak eftersom ingen är skyldig att handla med någon annan. Alla är däremot skyldiga, enligt folkrätten, att inte olovandes inkräkta på någon annans territorium. Eller för den delen lägga sig i vilka allianser andra bildar. Även om de självklart kan ha en åsikt.

    Därför är Ryssland inte jämförbart med vare sig Tyskland, Frankrike eller övriga EU. Däremot med USA. För USA har gjort just detta. Invaderat andra länder i "självförsvars"-syfte samt avsatt härskare efter härskare i Mellanöstern, med i vissa fall förödande följder. Sen kan man tycka att USA och deras allierade hade goda skäl. Men det var fortfarande ett brott mot folkrätten.


    Det är det som är grejen. USA kan vara hur sviniga som helst, men de har ju GODA SKÄL!

    Ha :D
  • Dr Nail

    Och förresten; var är ryssen? Varför har han fortfarande inte kommit? Jag är sugen på lite action, Sverige är ett skittråkigt land :) Händer nada :)

    PUTIN!! Invadera nu, jag är uttråkad

  • Dr Nail
    Anonym (Ryssen kommer) skrev 2016-09-22 13:13:22 följande:

    Rent spontant (och utan att vara speciellt påläst) tror jag inte att Ryssland kommer anfalla oss, vad ska de med Sverige till?

    Om nu ryssen skulle bestämma sig för att komma hit tror jag inte vi har så stor chans att värja oss i vilket fall (hur många Kenobollar vi än kastar på dem).^^


    Inte ens ryssen vill ha Sverige :( är vi verkligen så tragiska?

    Nu vill jag faktiskt på riktigt att Ryssland invaderar.
  • Dr Nail
    Ulltand skrev 2016-09-22 17:25:36 följande:

    Jo Gotland skulle sitta fint.  Men ge inte upp hoppet. Bara för att det inte står i Pravda att "i morgon tar vi Sverige" så betyder det inte att inte inträffar!


    Läser inte Pravda. För mycket sanning för min smak, om du förstår vad jag menar ;)

    Annars tycker jag att det har gått för mycket tid. Visan om att "ryssen kommer" har man hört länge. När exakt kommer hen? Jobbigt att vänta, erkänn :)
  • Dr Nail
    Tom Araya skrev 2016-12-15 06:44:52 följande:
    Nyheterigår 13:26
    Varför Sverige inte vill hyra ut hamnar till Ryssland ? på 45 sekunder
    Varför är svenska regeringen egentligen så ovillig att hyra ut hamnarna i Karlshamn och på Gotland till ett ryskt gasbolag?
    Därför att svenska regeringen gör allt för att Ryssland ska få nog och ockupera Sverige av ren princip. Vilket jag hoppas att de gör. Hellre Putin än Löfven.
  • Dr Nail
    Ascendere skrev 2016-12-17 15:35:50 följande:

    Vilka svenska tidningar litar du på?

    SvD? DI? Situation Stockholm? Hänt i Veckan?


    En bör egentligen inte lita på något enskilt medium. Alla är mer el. mindre skeva och alla drivs av sin agenda. Bättre att exponera sig för en mängd olika (ofta motstridiga) källor och på så sätt bilda sig en verklighetsuppfattning.
Svar på tråden Kommer Ryssland anfalla Sverige?