• Äldre 12 Oct 22:59
    18279 visningar
    20 svar
    20
    18279

    I vilken ålder är det för sent att börja på en viss sport?

    12 skulle jag gissa på gäller för de flesta sporter om man har lite högre ambitioner än att bara spela för skojs skull och då menar jag inte alls elitsatsning.

    För elitsatsning på riksnivå skulle jag gissa på 7-9 år.

  • Äldre 13 Oct 17:03
    #8
    Alexi skrev 2016-10-13 08:23:50 följande:

    Jag var nyfiken på olika sporter men har funderat på tex fotboll. Alla fotbollskillar spelar ju fotboll hela rasterna och tränar i lag från sex års ålder typ. Hur funkar det om en 8-9-åring som aldrig spelat men vill börja? Hur tas han emot av en klubb?


    Det beror mycket på klubben, eller snarare laget och dess ledare.

    Jag spelade själv handboll i åtta år från 8 års ålder, ett tag faktiskt i elitserien som junior och vi tog alltid emot nya killar under alla år och de flesta hade ingen erfarenhet av handboll innan.
  • Äldre 13 Oct 19:58
    #10
    Alexi skrev 2016-10-13 17:40:01 följande:

    Jo det är den bilden jag har, att det beror mycket på klubben och laget. Så därav nyfikenheten på era erfarenheter gällande från vilken ålder det är rimligt att det blir problem? När är det ok för en klubb att vara tveksam?

    (Min son är inte i närheten av de åldrarna än så det är bara en hypotetisk diskussion)


    Har de kommit in i tonåren och är mitt under en elitsatsning kan det vara svårt att ta emot nya spelare utan tidigare erfarenhet. Vissa tränare klarar ut sådant ändå, men det underlättar nog om man har fler tränare då.
    Ju längre ifrån den nya är laget i utveckling och ju högre nivå satsningen ligger desto mindre kommer den nya att få spela i början, det måste man vara beredd på.
Svar på tråden I vilken ålder är det för sent att börja på en viss sport?