• Äldre 9 Oct 15:39
    18162 visningar
    20 svar
    20
    18162

    I vilken ålder är det för sent att börja på en viss sport?

    Tråd av ren nyfikenhet.

    Idag börjar ju barn på idrott mycket tidigare än på 80-90-talen. Jag började spela fotboll i trean och handboll i fyran, hade inga problem att komma ikapp de som börjat som sjuåringar. Det var ju färre träningar per vecka osv.

    Idag känns det som att alla börjar som typ sexåringar, det är redan som åttaåringar träningar flera gånger per vecka osv.

    Klubbarna har ju en skyldighet att ta emot nybörjare en bra bit upp i åldrarna (har jag hört gäller enligt riksidrottsförbundet) men är väl sällan så sugna på det.

    När bedömer ni, av egen erfarenhet, att det är för sent att börja på en viss sport, om man ska få vara med och träna och tävla med majoriteten i laget/klubben? Skiljer det sig åt mellan olika sporter?

  • Svar på tråden I vilken ålder är det för sent att börja på en viss sport?
  • Äldre 13 Oct 08:23
    #3

    Jag var nyfiken på olika sporter men har funderat på tex fotboll. Alla fotbollskillar spelar ju fotboll hela rasterna och tränar i lag från sex års ålder typ. Hur funkar det om en 8-9-åring som aldrig spelat men vill börja? Hur tas han emot av en klubb?

  • Äldre 13 Oct 17:40
    #9

    Jo det är den bilden jag har, att det beror mycket på klubben och laget. Så därav nyfikenheten på era erfarenheter gällande från vilken ålder det är rimligt att det blir problem? När är det ok för en klubb att vara tveksam?

    (Min son är inte i närheten av de åldrarna än så det är bara en hypotetisk diskussion)

  • Äldre 8 Dec 12:06
    #12

    Fortsätter i den här gamla tråden. Sexåringen har börjat på innebandy, tillsammans med ett gäng andra sexåriga killar. Sonen har inte gjort något sånt här tidigare. Dock är det ett gäng andra barn som redan spelar hockey väldigt mycket och aktivt och därför har en vana med klubba som långt överskrider en nybörjares.

    Hur ska nybörjarna som sonen som är lite försiktig och inte särskilt framåt och total nybörjare, få utvecklas och tycka det är kul när majoriteten i nybörjargruppen redan är som att de spelat jättelänge?

    Erfarenheter?

  • Äldre 26 May 10:32
    #16
    Fritidsmamman skrev 2018-05-25 23:59:23 följande:
    Två år senare och nu är det fotboll för hela slanten?
    Nöjd med valet?
    Två år senare spelar han fortfarande innebandy, är "inte med i matchen alls" (bildligt talat) eftersom han mest är uppe i det blå men tycker det är roligt...
  • Äldre 26 May 10:51
    #18
    Fritidsmamman skrev 2018-05-26 10:36:54 följande:
    Hm, jaha, okej. Då måste jag ha blandat ihop dig med någon annan som skrev att hon jobbade jättemycket med sitt barns fotbollslag och tagit på sig en massa ansvar osv. Var inte det du som skrev det?
    Nej det var inte jag. Även om jag är lagledare i storasysters fotbollslag.
  • Äldre 26 May 11:09
    #20
    +1
    Fritidsmamman skrev 2018-05-26 10:55:53 följande:
    Då ber jag så mycket om ursäkt att jag misstog mig. Skäms
    Äsch, inga problem.
Svar på tråden I vilken ålder är det för sent att börja på en viss sport?