• Äldre 9 nov 00:52
  6351 visningar
  17 svar
  17
  6351

  Får inte utlänningar köpa bostadsrätter här?

  Anonym (Nissegurra) skrev 2016-11-08 23:36:32 följande:

  Men vad sjukt. Så en person som är från Haparanda men bor i Ystad pga jobb får inte äga en lägenhet i sin hemstad för att han bara är där 20 dagar om året?

  En utlandsvensk eller utländsk medborgare får inte äga en lägenhet för att dom kanske bara kommer dit sammanlagt tre veckor om året?

  Så våra kära Hollywoodfruar skulle inte få köpa en lägenhet i Sverige då eftersom att dom bor i USA på heltid för att ge ett annat exempel?

  Hur vet föreningen om man tänker bo där på heltid? Måste man svara på det när man köper och så blir man nekad om man svarar ärligt att man bara kommer att vara där x antal dagar per år? Om man ljuger och dom upptäcker det efter 1 år blir man utkastad då fast man har skött sig exemplariskt?

  Jag tycker att det är vråldåligt måste jag säga. I omvänd ordning så skulle ju inte alla svenskar som köper i Spanien t ex få äga en lägenhet där då om Spanien hade samma korkade regler.


  Du får det att låta som att det är en svensk lag mot "utbölingars" ägande, det är det inte.
  En bostadsrättsförening är precis som det låter, en förening och en förening har rätt stor frihet att sätta de regler de anser är bäst för föreningen. Det förekommer säkert i många andra länder också.
  Eftersom en bostadsrättsförening är just en förening där alla bostadsrättsinnehavare är delägare så vill de ha delägare som är aktiva och deltar i det som är föreningens intressen och ansvar.
  Där det fungerar annorlunda (exempelvis i andra länder) är antagligen också upplåtelseformen annorlunda än den för bostadsrätt i Sverige.

  Varför ska man äga en lägenhet på en plats man bara tillbringar tre veckor om året, det finns ju hotell?!
 • Äldre 9 nov 09:23
  #17
  Anonym (Nissegurra) skrev 2016-11-09 01:32:03 följande:
  Varför ska man inte få äga en lägenhet där man vill? Om någon känner för att köpa en lägenhet som han bara åker till en dag om året så ska väl ingen sätta käppar i hjulet för det? Det är väl för tusan inte upp till någon annan att bestämma att man måste bo på hotell om man har lust och råd att köpa en egen bostad? Att säga till någon att han borde ta in på hotell istället för att köpa en bostad låter som något en jävligt avundsjuk person skulle säga. Då kan vi ju dra det längre än så och ifrågasätta varför man måste köpa en Porsche 911 cab när man bara kan köra nedcabbat 10 dagar om året i Sverige- du kan ju hyra bilen ett par dagar varje sommar istället! Eller varför köpa en båt när du kan åka med en vän som har en båt istället? Varför har du en gästsäng när gästen kan sova på soffan? Varför köpa en motorcykel som går i 300 blås när du bara får köra 120 km i timmen- köp en gammal moppe istället! Varför har du 15 par jeans när du bara kan använda ett par i taget? Det är inte upp till andra att diktera vad någon annan ska göra med sina pengar hur slösaktigt det än kan tyckas vara för somliga!


  Du vill inte att andra dikterar över dig, men du vill diktera över andra!?
Svar på tråden Får inte utlänningar köpa bostadsrätter här?
Logga in
Bli medlem