Inlägg från: Anonym (Specialisten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Specialisten)

    Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?

    Men då har du här en klockren anledning att jobba i vården istället- det behöver Sverige så det är väl bara att byta då?

    Sen tycker ju jag att det är smidigare att vara specialist än att söka en befattning som kräver 24/7 tillgänglighet, och att den som vill undvika jojo-träsket skaffar sig arbetsuppgifter som man kan utföra på distans i alla fall större delen av tiden.

    Och naturligtvis släpper man inte sin övertid om man kör kritiska projekt, det har inte jag gjort. Cheferna är jättesöta när de tigger och ber mig jobba kvalificerad övertid ibland så att inte måltalen går åt helvete.

    Jag har vidare full access till alla system från min laptop och kan printa ut dokument eller boka möten på våra kontor i vilket land som helst på några minuter, så det funkar bra på välorganiserade företag.

    Man får det jobb man väljer om man har kvalifikationerna, skulle jag säga.

  • Anonym (Specialisten)
    frokenkorrekt skrev 2016-12-05 22:23:20 följande:
    Ooooppppssss.....en öm punkt?

    Seriöst? Vad är det som tjänsteman som är mer psykiskt påfrestande alt fysiskt än det jobb som lärare och sjuksköterskor utför? 

    Att på nära håll försöka få ungdomar på glid att inse att det är värt att jobba i skolan (man kan ju få förmånen att handla ny kostym varje månad för 17), eller försöka rädda motsvarande 16 åring som desperat försökt ta sitt liv, för pressen inför framtiden blev för stor? 

    Snälla, berätta!!!!!!!!
    Tja, att kämpa för att få igång produktion som kostar väldigt mycket per timmes stillestånd, eftersom det är det man har betalt för?

    Vi blir bara färre som ska göra mer hela tiden, såväl tjänstemän som kollektivare, och jag vill gärna att några privata jobb finns kvar i Sverige om ett par år också för utan dem kan Sverige inte avlöna de offentliganställda. Då får de alla gå hem och leva på luft.
  • Anonym (Specialisten)
    Anonym (ssk) skrev 2016-12-06 05:18:12 följande:

    [quote=77193150]Anonym (Specialisten) skrev 2016-12-06 00:26:14 följande:[/quote-nick]Tja, att kämpa för att få igång produktion som kostar väldigt mycket per timmes stillestånd, eftersom det är det man har betalt för?

    Vi blir bara färre som ska göra mer hela tiden, såväl tjänstemän som kollektivare, och jag vill gärna att några privata jobb finns kvar i Sverige om ett par år också för utan dem kan Sverige inte avlöna de offentliganställda. Då får de alla gå hem och leva på luft.[/quote]

    Först och främst kan jag ju säga att jag känner igen det där med att vara färre och färre, så ser svensk sjukvård ut idag på många håll.

    Du menar att ditt jobb är psykiskt pressande då pengar förloras för att produktionen står stilla? Då hela denna ts handlat om bla att jämföra sjuksköterskor kan jag kanske få berätta om vad psykisk press är i mitt jobb...att vara trött som satan och behöva gå dubbla skift för att det återigen fattas personal, att ha en patient med bröstsmärta och misstänkt hjärtinfarkt och en annan med symtom på blodförgiftning samtidigt som en tredje är palliativ. Att veta att du trots stress och slit och ett behov av att vara på flera platser samtidigt hela tiden måste vara på topp för minsta lilla fel kan i värsta fall kosta någon livet. Inte pengar, utan människoliv.


    Jag vet att det är väldigt tufft att försöka lindra människors lidande och hela tiden känna att man inte räcker till. 

    Men utan mitt företag som producerar i över 200 fabriker världen över så hade vården saknat väldigt många läkemedel, sterilförband, implantat, proteser och injektioner att ge patienterna, liksom instrument och reagens-kit på VC och sjukhuslab, och hur hade det gått då? Kan du tänka dig hur mycket arbete och hur många personers insats som krävs för att hålla en enda hylla fylld på ett sjukhus eller apotek i något av världens alla länder?
    Ditt jobb går att utföra delvis för att vi tar vårt uppdrag på allvar, och emellanåt kämpar väldigt hårt för att få bort störningar, få in ny utrustning, ta fram nya bättre produkter och leverera i tid, med rätt kvalitet. Och människor blir ibland utbrända även av den pressen, dessvärre. 
Svar på tråden Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?