Inlägg från: frokenkorrekt |Visa alla inlägg
  • frokenkorrekt

    Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?

    Anonym (TS) skrev 2016-12-05 19:40:26 följande:
    Fast jag tycker att vi ska hålla diskussionen på rätt nivå här och hålla oss ifrån att jämföra äpplen med tekoppar.
    Tycker nog tjänstemannan, som tjänar så mkt och troligen pluggat en del för att komma dit, varit dålig insatt i hur man förhandlar! Du behöver facklig anslutning som bevakar dina rättigheter! Har du skrivit på ett sånt avtal, som dessutom kräver nya kläder för 8000 i månaden, då är du helt totalt dum i huvudet!
  • frokenkorrekt
    Anonym (TS) skrev 2016-12-05 21:58:03 följande:
    Det finns ingen annan yrkeskår än sjuksköterskor och lärare som kan mäta sig i deras nivå på klagande. Missförstå mig rätt nu, jag klagar inte på tjänstemännens arbetsvillkor. Jag börjar dock bli jävligt less på synsättet "Du som tjänar så mycket borde ha råd med allt". För nej, man har inte råd med så mycket mer än vad någon med medellön. När man slår ut det så är det bara någon tusenlapp som skiljer fastän det ser ut som en jätteskillnad i lönekuvertet. Det kostar både psykiskt och fysiskt att tjäna mycket.
    Stackare!
    Men jag är helt övertygad om att det tär ännu mer både psykiskt och fysiskt på alla lärare och sjuksköterskor i det här landet...sorry! Men du bet just dig själv i röven. 
  • frokenkorrekt
    Anonym (TS) skrev 2016-12-05 22:04:52 följande:
    Vore intressant att få se vad du baserar det på. Att det är flest inom vården som blir långtidssjukskrivna?

    Du verkar dock inte vara ute efter att ha en riktig diskussion så jag lägger ner den.
    Ooooppppssss.....en öm punkt?

    Seriöst? Vad är det som tjänsteman som är mer psykiskt påfrestande alt fysiskt än det jobb som lärare och sjuksköterskor utför? 

    Att på nära håll försöka få ungdomar på glid att inse att det är värt att jobba i skolan (man kan ju få förmånen att handla ny kostym varje månad för 17), eller försöka rädda motsvarande 16 åring som desperat försökt ta sitt liv, för pressen inför framtiden blev för stor? 

    Snälla, berätta!!!!!!!!
  • frokenkorrekt
    Anonym (TS) skrev 2016-12-05 22:24:16 följande:
    Det är precis exakt det här jag menar. Bara för att någon på pappret tjänar mycket tar alla för givet att utgifterna alltid är noll och intet och personen alltid har råd med precis allt.

    Det är inte så enkelt att bara för att bruttoinkomsten är 30.000kr mer så har man automatiskt 30.000kr mer att röra sig med
    Det är helt sant, men resten av dina påståeenden blev ju lite tokiga, eller hur? 

    Har dessutom aldrig trott att bara för att man tjänar mer så har man noll utgifter. Herregud, de allra flesta rättar sig ganska bra efter inkomsterna, det går fort Ivarjefall när dom ökarTungan ute
  • frokenkorrekt
    Anonym (TS) skrev 2016-12-05 22:31:47 följande:
    Men herregud vad vi tolkar in extremt mycket blaj. Bara för att jag sa att det kostar psykiskt och fysiskt att tjäna mycket betyder inte det att det kostar psykiskt i andra yrken. Skärpning för fasen!

    Jag måste nog dessutom förtydliga en sak: Det jag menar med att det kostar fysiskt är inte att det kostar i fysik/kroppsligt, utan att det fysiskt kostar pengar (matlåda är uteslutet, propra kläder krävs, utlägg måste göras osv)
    Fast det var ju du som drog in om vad jag baserar att det kostar mer både psykiskt och fysiskt för sjuksköterskor eller lärare. Du trodde sjukskrivning. Jag tog upp andra exempel som du valde att inte bemöta. 

    Men med psykiskt och fysiskt så menar du att det är mer synd om dig som tjänar mer, för det är tungt att behöva äta på restaurang och slippa diska lunchlådan, alt gå in på lite fiiiinare affär och shoppa?  Jämfört med halvdöda tonåringar och mkt mer menar jag då...
  • frokenkorrekt
    Anonym (TS) skrev 2016-12-05 22:55:51 följande:

    Nu antar du att jag jämför och sätter värde på uppoffringar. Återigen, lägg ner att tolka in blaj. Jag säger inte att det är mer synd om någon som tjänar mer än vad det är synd om någon annan. Men om vi ska vara sådana så kan vi ju säga att lärare som kämpar med att få halvdöda tonåringar på rätt spår inte heller någon rätt att ventilera sig överhuvudtaget. Tänk bara på hur mycket uppoffringar volontärer i Afrika gör, eller hur mycket skit militären i Mellanöstern får genomleva. Eller hur förjävligt arbetslösa hemlösa har det.


    Varför? DU valde att börja jämföra dessa yrken kontra tjänstemän. Och det var dyrt att vara tjänstemän och det fanns psykiska o fysiska saker som var riktigt illa. Jag försöker diskutera o få dig, som inskränkt TS att öppna dina ögon o inse saker....djupare saker än matlådor....men det gick inte, för det är bara blaj enligt dig!
  • frokenkorrekt
    Anonym (Specialisten) skrev 2016-12-06 00:26:14 följande:
    Tja, att kämpa för att få igång produktion som kostar väldigt mycket per timmes stillestånd, eftersom det är det man har betalt för?

    Vi blir bara färre som ska göra mer hela tiden, såväl tjänstemän som kollektivare, och jag vill gärna att några privata jobb finns kvar i Sverige om ett par år också för utan dem kan Sverige inte avlöna de offentliganställda. Då får de alla gå hem och leva på luft.
    Det är alltså psyksiskt mer påfrestande än att försöka få igång hjärtat på en 3 månaders bebis?
  • frokenkorrekt
    Anonym (TS) skrev 2016-12-06 23:09:30 följande:
    För femtioelfte gången: Jag klagar inte, det är inte mer synd om mig än någon annan. Jag är inte heller bitter på min lön.

    Jag är dock förbannat trött på att prata inför söva öron när det kommer till att förklara hur det kommer sig att jag inte kan lägga ut 150% mer än en medelinkomsttagare. Bara för att man tjänar 30.000kr mer än någon betyder inte det att jag automatiskt har 30.000kr mer att röra mig med varje månad.
    Varför skrev du inte det från början? Utan vände dig ut och in för att få det att låta så hemskt som möjligt, med så urbota dumma exempel?
Svar på tråden Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?