• Äldre 27 Jan 12:24
    21913 visningar
    34 svar
    34
    21913

    Förstahandskontrakt inom tullarna i Sthlm - hur fick du din?

    mexon skrev 2018-01-27 12:16:17 följande:

    Hej alla ni med kontakter i Stockholm!

    Jag är på desperat jakt efter en lägenhet. Jag söker dig som mäklar med kontrakt, är ute efter en snabb affär utan krångel.

    Etta, tvåa, trea i närförort eller centralaste. Väster, öster, söder - spelar ingen större roll. Solna, Liljeholmen, Hagsätra, Bromma, Ropsten med omnejd.

    Om du ej mäklar men har kontakter som kan leda mig rätt finns chans att jag betalar dig en hittelön a 5000kr.

    Kontakt via PM.


    Hur mycket hade du tänkt lägga via mäklare, det är ju rätt dyrt är det värt det?
  • Äldre 27 Jan 13:48
    #26
    mexon skrev 2018-01-27 12:38:48 följande:
    Beror helt på objekt och läge.

    Jag vet att det kostar på men i mitt läge som bostadslös, hoppat runt bland tredje- och fjärdehandskontrakt, betalat ockerhyror uppemot 15K för skabbiga rum med kokvrå och med låg kötid ser jag inget annat alternativ.

    Jag jobbar i STHLM, fast anställd sedan 2 år tillbaka på samma arbetsplats, tjänar inte supermycket men inte heller pinsamt litet men blir ändå nästintill utskrattad på bankerna när jag vill prata bolån.

    Jag har en handpenning på 300K och lön på 26K / månad, detta är långt ifrån vad som krävs för att få ett lånelöfte på mer än 1.2 miljoner tydligen.

    Nu ska min hyresvärd sälja sin lägenhet och snabbt ska det gå.
    Du har kontantinsats så det räcker.
    Bankernas online låneansökningar är helt värdelösa, man får ofta låna mindre pengar vi ansökning online än om man pratar med någon.
    Boka ett personligt möte med din personliga bankman ställ krav, säg att du pratar med flera banker informera att får du lån hos annan bank så blir det så att du byter bank, flyttar dina konton + sparande.

    SBAB tycker jag personligen är bäst.

    Det är bättre att köpa en bostad längre ut, även om det innebär 10 minuter längre resväg än att lägga 3-400 000 på att köpa ett svartkontrakt, man måste se pengarna som förlorade, risken är också att fastigheten någon gång  renoveras så står man där och betalar en dyr hyra vilket motsvarar vad man betalat på likvärdig bostadsrätt i samma område med avgift, lån, amortering.

    Det är verkligen köparens marknad just nu.
  • Äldre 27 Jan 14:11
    #27

    Om du vill kan jag ta några tips på bostadsrätt via PM.

Svar på tråden Förstahandskontrakt inom tullarna i Sthlm - hur fick du din?