Inlägg från: Joline84 |Visa alla inlägg
  • Joline84
    rockstrongo skrev 2016-12-19 08:40:12 följande:

    Nu passar jag på att smyga in här, har läst men inte skrivit nåt tidigare. Är i v 10 (9+5) och har bf 18 juli. Vi bor utanför Gävle. Har knappt vågat vara glad för graviditeten för vi har fått två mf och ett ma sedan januari (alla i ca v 6). Förra måndagen fick vi dock se ett litet pyre med tickande hjärta på vul. Rätt storlek efter sista mensen också, läkaren mätte t.o.m. upp den till en dag extra - 8+5 :) . Känns lite bättre nu, men jag är ändå inte helt lugn, letar symtom hela tiden.


    Hej och grattis! Känner igen din oro. Har haft 2 missfall, vecka 12 och vecka 9. Läste igår att om man sett hjärtat slå efter v 6 så är risken för missfall endast 1,6 %. Känns helt klart bättre nu. Var på vul förra veckan. Är idag i v 8 + 4. Har många olika symtom men mår helt okej. Har du inga symtom eller bara svaga?
  • Joline84
    rockstrongo skrev 2016-12-19 08:59:27 följande:
    Åh, vad tråkigt och tufft för dig, de var ju ganska sena. Jag mår också ganska bra. Illamående mellan varven, men vi har åkt på nåt virus också så det är svårt att säga vad som är vad. Känner oftast ingenting i magen, men då och då molar det till och då blir jag så glad! Det kan dra till i ljumskarna om jag ställer mig för fort ibland också. Men brösten känns som vanligt, de var rätt ömma precis i början, men ingenting nu. Det jobbiga är att jag kände mer i magen innan vul:et... Men hoppas att det går bättre för oss den här gången, stort grattis till dig med!
    Ja, det kändes så. I v 12 var fostret 9+2, så det hade ju varit dött ca två veckor. Men det var sex år sedan nu och med pappan till mina två barn. Nu är det en ny kille, och tydligen kan missfallsrisken variera beroende på partner. Inget jag tänkt på tidigare. Mår också annorlunda mot tidigare graviditeter.
    Nej då är det inte lätt o veta vad som är vad. Jag hade nån vecka när mina symtom nästan försvann. En så kalkad spökvecka. Man får väl vara glad att man inte mår superdåligt iaf. Hade du barn sen innan?
  • Joline84
    rockstrongo skrev 2016-12-19 10:35:02 följande:
    Då jag hade mitt MA gjorde jag vul i v 9 för att alla symptom var helt borta, och då hade det stannat av i v 6+4. Jag skulle nog behöva ett ul varannan dag för att hålla mig lugn. Jag har också hört att partner kan påverka, och det var även nåt de frågade om då vi fick komma på utredning. Jag har dock samma partner och också två barn sen innan. Jag minns inte riktigt hur jag mådde under de graviditeterna, jag har nog aldrig mått särskilt dåligt, bara fått foglossning. Fast då oroade jag mig ju inte heller som jag gör nu, för jag hade aldrig upplevt missfall innan. Vi får ta en dag i taget helt enkelt!
    Jaha, men kom utredningen fram till nån orsak då?
    Ja, man får verkligen ta en dag i taget. Synd man inte har en egen ultraljudmaskin, haha!
  • Joline84
    rockstrongo skrev 2016-12-19 13:11:37 följande:
    Men ellerhur! Alla blodprover de tog såg bra ut, lite lågt järnvärde bara. Äggstockar och sånt var också bra. Dock hade jag (symptomfri) bakteriell vaginos så fick antibiotika för det. Hade äl direkt efter kuren och blev gravid då. Googlade och hittade att bv kunde ha att göra med tidiga missfall, så hoppas att det var så enkelt. Jag har självmedicinerat med 1/4 albyl minor (blodförtunnande)hela den här graviditeten. Berättade om det för både utredningsläkaren och vul-läkaren och ingen av dem verkade bekymrade över det så jag kör på!
    Okej, skönt om det bara var en sån sak som orsakat det. Hur hjälper albyl minor dig?
  • Joline84
    Mamma till Rasmus skrev 2017-01-16 12:32:52 följande:

    Hej!

    Bf 22 juli, bor i Sörmland

    Ska på kub på onsdag men har redan gjort 2 vul. Vi har inte berättat för någon än, vi har en son född 2010 sen innan.


    Hej! Jag bor också i Sörmland. =) Jag trodde inte dem gjorde kub i vårat landsting. Var det nått du fick välja eller gör du det av annan anledning? Jag har inte vart på mvc än. Ska dit i februari. Har bf 26/7.
  • Joline84
    Mamma till Rasmus skrev 2017-01-17 17:04:27 följande:
    Nej jag blev erbjuden det eftersom vi har det sa bm. Det var inget jag blev erbjuden med sonen men då kanske det inte fanns heller. Jag är 32 år och hon sa att det inte hade med åldern utan att det erbjöds till alla då det som sagt finns på plats. Bor i Nyköping.
    Jaha. Det kanske skiljer sig då, bor i Eskilstuna. Trodde det var lika i hela landstinget. Men det är ju bra.
  • Joline84

    Druvan och Delilah, önskar er verkligen lycka till, att det går på bästa sätt för er båda!

    Är det någon här som tränar och hur tänker o känner ni så här långt i graviditeten? Jag är i v 14. Börjar både synas och kännas att nått är "ivägen". Jag tränar på gym, en massa olika pass. Funderar på hur länge man kan träna som vanligt? Känner mig inte riktigt lika smidig längre. Såklart frustrerande.

  • Joline84
    FrökenMp skrev 2017-01-24 20:12:57 följande:
    Du kan träna som vanligt så länge du orkar. Var försiktig med för tunga vikter bara:) jag tränar som vanligt med fria vikter på gym. Enda skillnaden är att jag inte lyfter lika tungt i vissa övningar som tex marklyft.
    Okej. Jag kör inte så mycket med fria vikter, med det kanske är lättare så, när man kan styra mer själv. Idag körde jag ett boxpass. Kändes ju inte som att det kommer att funka så länge till med sparkar mot höft/mage.
    Jag tränade inte i mina andra graviditeter. Har du gjort det? Hur funkade det isf sista tiden? Synd det inte finns nån grupp för gravidträning, så man slipper känna sig så ensam rund!
  • Joline84
    FrökenMp skrev 2017-01-25 13:37:26 följande:
    Det här är min första graviditet så jag har aldrig gått så långt och tränat tyvärr hihi:) men en väninna till mig tränade hela graviditeten förutom de två sista veckorna eftersom hon fick så ont pga foglossning. Det du ska tänka på då är att inte köra för hårt, speciellt med magövningar. Hon uteslöt nog situps och liknande övningar helt.

    Boxpass kanske du ska vara försiktig med för som du säger så kan du ju få slag och sparkar mot magen vilket jag inte tror är så bra.

    Men summan av kardemumman så kan du träna hela graviditeten så länge du mår bra och inte får ont. Man ska inte vara rädd för att träna men du ska lyssna på din kropp :)
    Okej. Jag gissar att man känner av vilka magövningar man får skippa. Vill man lägga upp sin egen träning finns säkert många bra övningar på nätet.
    Ringde bm idag för att höra om det kunde vara skadligt med boxningen. Hon tyckte inte det lät som någon fara så länge inte jag upplever det obehagligt. Den var väl skyddad. Kör väl lite försiktigt ett tag till, tills magen tagit form.
Svar på tråden BF Juli 2017 ny