• i-o

    Polisanmält svärmor

    Vilken ragata.

    Haha hon skulle ju må bättre av att sitta på en stängd avdelning låter det som.

  • i-o

    Betänk också att psykisk sjukdom har ärftlighet. Överväg att adoptera istället.

  • i-o
    Anonym (Ts) skrev 2017-01-04 18:21:11 följande:
    Hon har varit såhär hela hans uppväxt och är inte påverkad av något. Hon är väl runt 55 tror jag, han blev placerad i fosterhem som 12 åring. Rynkar på näsan
    Då har de ju knappt en relation värd namnet. All in her head so to say.
  • i-o
    Rikard skrev 2017-01-05 09:17:36 följande:
    Det är väldigt svårt att förstå hur du resonerar "Empatisk"?
    Det är för att du har svårt att identifiera dig med känslan eftersom det tillhör ett spektrum som du inte lärt dig att befinna dig i eller återgå till naturligt tillföljd av olika tänkbara faktorer.
  • i-o
    Virriga Vera skrev 2017-01-05 16:11:28 följande:
    Jag är frisk och jag har aldrig sörjt att mina barn flyttat hemifrån och skaffat en partner. Jag kan sakna dem, men inte sörjer jag.
    Det beror ju på hur starka familjebanden är. Har man bott ihop i en stor familj skapar ensamheten och tanken på att man aldrig kommer bo under samma tak allihopa eller ha samma traditioner en fruktansvärd tomhet hos vissa, det är den sorgen som åsyftas och är djupare än saknad, sakna är när man kommer hem och träffats på någon månad. Sorg i sammanhanget är när man kanske bara hinner träffas ett fåtal gånger per år och då bara i några dagar och aldrig tid till att kunna återuppleva exakt samma familjeliv.

    Sorg är att förlora ett barn. När du är mor t.ex. delar du en stor del av din tid med ditt barn, när du är mormor/farmor decimeras tiden ytterligare. Således blir man mer och mer ensam ju äldre och fler släktingar man skaffar.

    *Svamlar vidare*
  • i-o
    Miss Skywalker skrev 2017-01-05 18:56:00 följande:
    Friska människor skrämmer inte bort sina barn. Friska människor sitter inte och försvarar stört, våldsamt beteende heller..
    Jag tror bara det handlar om att försöka förstå beteendet och sätta sig in i känsloförloppet som leder till handlingen.
    molly50 skrev 2017-01-05 19:00:08 följande:
    Men oavsett om TS svärmor sörjer eller "bara" saknar sin son så ger det väl inte henne rätten att bete sig så som hon gör.
    Vill hon ha mer och bättre kontakt med sin son så är det hög tid att börja tänka över sitt beteende och sluta vara så hysterisk att hon tar till både trakasserier och hot.
    Hon lär bara skjuta sin son längre ifrån sig med det beteendet.
    Och det behöver hon kanske professionell hjälp med att förstå.
    Nä. Det gör det inte, det är ett övergrepp. Men det intressanta är att försöka förstå och resonera sig fram till en begriplig bild än att fördöma det som redan hänt, tycker jag åtminstone.
  • i-o
    Miss Skywalker skrev 2017-01-05 20:44:01 följande:
    Bara? Det behövs ingen djupdykning i känslor/beteende för att förstå att människan är sjuk på riktigt och en fara för omgivningen. Tror du att ts tycker att det är intressant?
    Vissa är sjuka, vissa är korkade, hur vore det med lite acceptans? Människan är inte speciellt stark. Nödvärn går alltid att tillämpa om hon försöker igen.
  • i-o
    Miss Skywalker skrev 2017-01-06 11:53:01 följande:
    Så man ska "acceptera" att någon försöker misshandla en? Hur vet ts att hon kan försvara sig? Vissa är sjuka och vissa är korkade helt klart och vissa visar tydligt vilken kategori de tillhör..
    Nog med det nedlåtande tramset nu du visar vilken kategori du tillhör.

    Jag accepterar mer övertramp än jag behöver oftast för jag ser det som en abnormalitet som jämnar ut sig med tiden. Alla gör misstag någon gång i livet. Jag f.ö. har slagit fler tjejer på käften i mitt liv än män, men det är inte många totalt lyckligtvis, men oftast har övergreppen och kränkningarna varit upprepade också.

    Det kom till en punkt när jag insåg att jag inte tänker slåss för att andra är oprofessionella. Det är inte lönt att ödsla tid på sådana.
  • i-o
    Miss Skywalker skrev 2017-01-06 16:01:27 följande:
    Så du slutade spöa brudar för att du insåg att de inte var "lönt" att ödsla tid på. Imponerande..
    Typ när de slutade initiera aggressivitet emot mig, då slutade jag försvara mig. Men börjas det igen sätter jag vederbörande på plats. Helst utan våld, men bestämt.
  • i-o
    Miss Skywalker skrev 2017-01-06 19:11:19 följande:
    Vad hände med ditt predikande om förståelse och acceptans? Gäller inte det när någon är svagare än dig..
    Detta var mer en respons på ett övergrepp och kränkning jag blev utsatt för av okända i mitt eget hem.

    Jag har lärt mig ha acceptans och förståelse för att många är inkompetenta. 
  • i-o
    Miss Skywalker skrev 2017-01-06 22:24:59 följande:
    Händer det ofta att okända vistas i ditt eget hem eftersom du varnar för vad som händer om det börjas igen?
    Vem vet. Jag har mest hemma tjejer jag vet vilka det är.
  • i-o
    Anonym (Haha..) skrev 2017-01-07 15:01:35 följande:
    Och det är ju helt okej att vi har olika uppfattningar.

    Men som sagt.... vi har olika uppfattningar om vad som låter trovärdigt.
    Vad som däremot är trovärdigt:

    Vi har såklart intresse av att ta del av det som absoluta domare mellan liv och död i samhället. Vad är värdigt att genomleva för att kunna utvecklas bortom djurens kapacitet? Hur mycket stress behövs för att skapa diverse miljöbetingade reaktioner hos en individ t.ex. psykisk sjukdom.

    Ganska sjuklig utveckling kring hur intelligens och överlevande premieras i människan vs evolutionen. In the name of science, liksom.
    Ökat säkerhetstänk och rädsla och önskan av anonymitet i en toppstyrd värld som har behov av transparens för att kunna fungera adekvat kan också vara en mycket stark indikator.
Svar på tråden Polisanmält svärmor