• Anonym (Ts)

    Polisanmält svärmor

    Vet inte vart jag ska börja, är så j*vla chockad och ledsen just nu, ber om ursäkt för ev lång text, orkar ni inte läsa kan ni skippa till den kursiva starten.

    Har varit med min make i snart 4 år, vi gifte oss för knappt ett halvår sedan. Hela vårt förhållande har präglats av svärmors dagliga telefonsamtal 1-5 gånger om dagen, besök så fort vi inte svarat och besök alla dagar i veckan hos maken på hans jobb.

    Detta har alltså alltid varit samtal och besök där det har vrålats och skrikits om diverse olika saker. Så mycket skrik och gap att man inte ens vet vad kvinnan har skrikit om. Hon har erkänt avundsjuka gentemot maken för att han har en "ny" familj (mig och min familj, hon har bara sonen, undra varför!!), för att det går bra på hans jobb där han blivit befordrad (hon blev sparkad för snart 20 år sedan och har inte lyckats, om hon ens försökt, få ett nytt jobb).

    Hon blir arg när vi äter ute på restaurang, köper nya saker och går på bio och ifrågasätter hur vi har råd med detta och tycker allmänt att vi inte borde "slösa pengar". Vi köper nya saker när det behövs, äter för 300 kr på restaurang när vi firar årsdagar m.m. Vi lever inget lyxliv. Vet heller inte hur jag ska kunna beskriva detta monster till människa för att det ska framgå hur galen hon är. Hennes mål verkar vara att sonen inte ska få vara lycklig eller ha det bättre än henne själv. Hon har även försökt ställa ultimatum där om han inte lämnar mig, säger hon upp kontakten (men hör av sig efter en vecka då hon sett oss äta på IKEA för att skrika om det). 

    Maken har såklart försökt säga upp kontakten med henne. Men svarar vi inte när hon ringer, dyker hon upp på hans jobb och skriker eller kommer hem hit. 

    För tre veckor sedan ringde han och förklarade varför han kommer göra så som han gör nu, många gånger har både han och jag försökt talat sans med henne också, och att det faktiskt är helt nog för honom och för oss nu. Efter detta har både han och jag ignorerat hennes telefonsamtal, maken har ignorerat henne på sitt jobb och förrgår blev det väl droppen för henne då hon kom hit. Vi vägrade öppna. Då bröt hon sig in helt sonika. Hon öppnade först dörren som satt fast med dubbelkedja, började vråla, slog sönder fönstret på sidan av dörren och lyckades sen slita upp dörren så hela listen sprack. Hon började sen slita i maken och säga att hon ska rädda honom osv, han ska följa med henne hem nu, maken vill inte. Jag stod i telefon med larmcentralen, polisen var på väg. Hon började slå på mig och skrika att hon slänger mig i väggen om jag anmäler henne för detta. Maken drar bort henne från mig, hon börjar gå runt i huset och fortsätter skrika. Jag hör knappt vad hon på larm säger, kan knappt prata själv. Polisen kommer tillslut efter ca 10 minuter och jag tackar för den snabba utryckningen. 

    Men vad i hela j*vla helvet*t. Jag vet inte vad jag ska tänka eller känna. Rädd att maken kanske byter sida nu när det blir rättegång mot hans mor? Rädd att hon gör något mer mot oss då vi båda anmälde henne. Jag är rädd för allt. Jag är i total chock. Vet inte alls vad jag vill ha ur av den här tråden. Blä bara!!

  • Svar på tråden Polisanmält svärmor
  • Anonym (G)
    Anonym (Ts) skrev 2017-01-04 21:02:38 följande:
    Och jag vet ingenting om vad jag ska göra eller om vad som kommer hända då jag som sagt aldrig varit i kontakt med polisiära myndigheter förut, jag antar att om det blir en utredning så kommer jag förhöras igen i ett lugnare tillstånd och miljö och kan återberätta mer saker och bättre. Ville bara just där och då att hon skulle ut ur och bort från vårt hem! För visst hotade hon mig, bla som jag nämnde att hon skulle slänga mig i väggen om jag anmälde, hon skulle slå ihjäl mig om hon hittade ett till märke på sin son (han har inga märken och har aldrig haft) osv Rynkar på näsan
    Ganska precis det kommer hända, ja. Om en förundersökning inleds (vilket jag har svårt att se att det inte görs) så kommer du och din man att bli kontaktade för i alla fall ett inledande förhör där ni får berätta mer ingående. Då har ni också möjlighet att fråga om sådant som känns oklart.
  • pyssel
    Anonym (Empatisk) skrev 2017-01-05 09:26:46 följande:

    Det hade aldrig behövt bli såhär! Ts stod i vägen och mannen var tyvärr svag för ts.


    Nu vet vi att du skojar. Det passar inte i känsliga rummet.
    Alla hästar hemma
  • Rikard
    Anonym (Ts) skrev 2017-01-04 19:48:06 följande:

    Jag frågade hon på larm om samtalet spelas in, kommer inte riktigt ihåg vad hon svarade annat än att hon dokumenterar det hon hör och det jag säger. Vet att hon försöker ursäkta sitt agerande med att hon ville "rädda" sonen ifrån min misshandel och därför bröt sig in Rynkar på näsan blev väldigt konstigt och ännu jobbigare med polisen då dom också försökte säkerställa att han faktiskt inte blev utsatt för något och kvarhållen mot sin vilja här hemma, ställde massa jobbiga frågor och man kände sig ännu mer anklagad av dom även fast dom såklart bara gjorde sitt jobb Gråter 


    Polisen frågade sen vad jag ville skulle hända nu och jag svarade bara att jag vill anmäla henne för hemfridsbrott och skadegörelse. Vet inte vad jag kan vänta mig nu kommer hända, aldrig haft kontakt med polis eller liknande förut. Det är hemskt jobbigt och ångestladdat allting Rynkar på näsan


    Samtal till larmcentralen spelas alltid in av säkerhetsskäl, för att de kan bli nödvändigt att gå tillbaka och höra vad folk egentligen säger, för att kunna användas som bevis mm. När någon ringer vet man ju inte vilket slags samtal det kommer att bli, så inspelningen startar automatiskt. Däremot är jag osäker på hur länge samtalen sparas, men om det finns en polisanmälan med i fallet sparas det troligen åtminstone så länge fallet utreds.

    Polisens frågor behöver inte betyda att de trodde på din svärmor. Polisen måste ibland ställa frågor som de redan vet svaret på. Om din svärmor säger "min son hålls fången av sin hustru" måste de fråga honom om det stämmer, så att ingen advokat i efterhand kan ifrågasätta om polisen verkligen försäkrade sig om att din man inte hölls fången. Det handlar alltså om att polisen måste få bekräftat det de redan förstår.
  • Rikard
    Anonym (Empatisk) skrev 2017-01-05 09:26:46 följande:
    Det hade aldrig behövt bli såhär! Ts stod i vägen och mannen var tyvärr svag för ts.
    Försöker du dig på ett osmakligt skämt eller är detta din allvarliga mening?

    Mödrar har ingen rätt till sina vuxna barn och om mannen är "svag för ts" så är det hans rätt och eget beslut att agera därefter. Även om svärmodern anser att "ts stod ivägen", så har hon ingen som helst moralisk eller juridisk rätt att agera som hon har gjort.
  • Anonym (40+)

    Läs på om borderline Thea. Läs på om NPD också. Sen kan du ta med i beräkningen att inte alla deprimerade tar livet av sig själva eller nån annan heller - men i svåra fall kan det hända. Alla borderlines självskadar inte och vissa narcissister jobbar som kyrkoherdar. De allra flesta med psykisk ohälsa eller personlighetsstörning - och det finns många drabbade - lever sina liv utan att skada, stalka eller trakassera andra. Ts svärmor har en svår och ihållande personlighetsstörning det ser vilken normalbegåvad människa som helst. Ts svärmor gör precis allt för att vara i centrum och inte bli avvisad och clearly bestämmer ts svärmor egenmäktigt vad som räknas som avvisande i hennes störda värld och clearly förstör hon livet för andra genom sina egna känslor hon inte kan hantera. Borderlines är också kända för att lusa ner forum och kommentarsfält med att anklaga andra för att inte förstå borderline, anklaga andra för att vara okänsliga, osv osv osv. Det här var nog ett av det mest solklara fallet jag läst om på länge, och till ts och hennes man skänker jag all min sympati och empati. Det här är till stöd för dem, ts - rädda dig från denna störda och farliga kvinna.

  • Regndamen
    Anonym (Empatisk) skrev 2017-01-05 09:26:46 följande:

    Det hade aldrig behövt bli såhär! Ts stod i vägen och mannen var tyvärr svag för ts.


    Är du en moder som är förälskad i sin son? Det är inte friskt.
  • Linnea1994

    Får man fråga om tanten är av utländsk härkomst?
    Dessa brukar ha lite svårt att släppa sina barn.

  • molly50
    Anonym (Empatisk) skrev 2017-01-05 09:26:46 följande:
    Det hade aldrig behövt bli såhär! Ts stod i vägen och mannen var tyvärr svag för ts.
    TS stod i vägen? På vilket sätt då?
    Om nu svärmodern har svårt att släppa taget om sin son så borde hon få professionell hjälp att inse att han är vuxen nu och har rätt till ett eget liv.
    Hon har ingen rätt att trakassera och hota dem så som hon har gjort,oavsett vad hon har varit med om tidigare.
    TS man kan också behöva hjälp att gå vidare med sitt liv.
    Han är inte svag bara för att han säger ifrån till sin mamma när hon beter sig så här.
    Det är vad vilken normal människa som helst hade gjort.
    Carpe Diem
  • Virriga Vera
    Anonym (Empatisk) skrev 2017-01-05 08:52:21 följande:
    Eh va???
    Det uttalandet visar på att Du har en psykisk störning! Friska människor sörjer sina barn!
    Jag är frisk och jag har aldrig sörjt att mina barn flyttat hemifrån och skaffat en partner. Jag kan sakna dem, men inte sörjer jag.
Svar på tråden Polisanmält svärmor