• Mascar­aklump­ar
    Äldre 17 Jan 22:11
    7225 visningar
    19 svar
    19
    7225

    Kan man bli nekad handbagage vid ombordstigning?

    Jag har aldrig flugit med något bolag som kollat vikt vid gaten, utan det har alltid gjorts vid incheckningen. Jag vet inte vad som händer om du skulle bli stoppad vid gaten, men vagnen väger ju lika mycket i lastutrymmet som i kabinen så det finns ju ingen logisk anledning att inte låta dig ha den med dig på planet om den har rätt mått. Det logiska vore i så fall att du får betala en avgift för de extra kilona. Men kolla i villkoren på flygbolagets sida, det borde stå där.

  • Mascar­aklump­ar
    Äldre 18 Jan 08:15
    #8
    rox skrev 2017-01-18 07:38:38 följande:

    Anledningen till en maxvikt på handbagage är att det bagaget ska lastas i utrymmet ovanför sätena och då är det viktigt att följa maxvikt pga säkerheten. Luckor kan öppnad under flygning och bagage kan ramla ner t ex..


    Nej, de klarar betydligt mer än 5 kg/person och det finns ingen risk att väskor trillar ut så länge luckorna är stängda. Många flygbolag har 10 kg som maxgräns. Anledningen till att de satt gränsen till 5 kg är för att fler ska checka in väskor så att de får mer betalt samt att det kan boarda snabbare om folk har mindre handbagage.
Svar på tråden Kan man bli nekad handbagage vid ombordstigning?