• Klarisen2001

    Behöver hjälp med skolarbete

    I skolan ska skriva om första världskriget, mellankrigstiden och andra världskriget. Vi har fått frågor vi ska svara på. Ska lämnas in på måndag. Jag har letat överallt men hittar inte svaret på nedanstående frågor så nån som kan detta som kan hjälpa?

    ?jämför situationen i världen år 1900 med situationen idag, finns det några likheter och skillnader?

    ?hur slutade första världskriget på östfronten och på västfronten?

    ?vilka var de viktigaste förändringarna av Europas karta efter VK1?

    ?vilka effekter har kalla kriget för oss idag? Jämför då och nu.

    ?Hur blev Ryssland Sovjetunionen?

    Tack i förhand

  • Svar på tråden Behöver hjälp med skolarbete
  • Klickerträna

    Alltså. Jag är själv (universitets)student, och ja - det är trist när man inte hittar/minns svaren, men då får man antingen fråga läraren eller en klasskamrat, eller så skriver man ihop något på vinst och förlust och så lämnar man det man har och lyssnar mer effektivt nästa gång så att man kan svaren.

    Är det något man faktiskt inte kan, så får man bita i det sura äpplet och lämna in en ofärdig uppgift och komplettera i efterhand när man fått en ny genomgång eller redogörelse för svaren.

    Ni måste ha någon lärobok att utgå ifrån? Läs om 1900-talet och gör egna jämförelser med hur vi lever idag. Och det borde framgå i din lärobok om hur det gick till på väst- och östfronterna. Googla på kartor före kriget och se vilka skillnader det är mot idag. Försök inte leta efter resultat på internet där dessa jämförelser redan är gjorda, utan leta bara efter kartor före och sedan kartor efter och jämför själv. Kanske har biblioteket bra böcker? Atlas?

    Hur löser dina klasskamrater detta? Kan de svaren? Hur har de hittat dem?

  • Dumbledore

    Det är klart det går att googla svaren, de finns. Men man kanske får jobba lite för det. Kör du fast helt så ta hjälp av dina föräldrar, läraren eller klasskompisar.

  • Bibbidi

    Du hittar svaren om du googlar. Du måste ändå ange källor så även om du får svar här så hjälper det dig inte så mycket. Tex frågan om 1900talet o h idag: läs på hur det såg ut i början av 1900talet. Krig? Oroligheter? Varför? osv sen jämför du hur det såg ut då med hur det ser ut idag. Ser det likadant ut? Har npgot ändrats? Har något kommit tillbaka? Glöm inte ange källor!

    Du har till måndag på dig. Du fixar det här!

Svar på tråden Behöver hjälp med skolarbete