Forum Politik - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

  Fre 3 feb 2017 19:30 Läst 258892 gånger Totalt 11555 svar
  Visar endast inlägg av driver28 - Visa alla inlägg
 • Fre 3 feb 2017 19:30 #5 +4

  Att sluta frysa ut SD och behandla dem lika som de andra partierna neutraliserar SDs offerkort. Det tar bort partiets status som underdog och outsider. Det får dem att bli som vilket annat parti som helst. Det får dem att ställas till svars för sin politik precis som de andra. Det kommer snabbt bli platt och tjatigt. Att de andra ständigt kastar skit på SD utanför det politiska rummet får alla möjliga att skynda till undsättning. Schyffert och hans invandringen kostar en pizza, nej förresten vi tjänar 900 miljioner, Gardells snyftare i Expressen häromdagen och att vandalisera SDs valreklam är allt som att släcka elden med bensin! Det ger näring till SDs offermentalitet och de får sympatiröster från alla möjliga håll.

  M:s strategi är genial! Det avväpnar SD och för dem att fiska röster med politiska poäng är mycket svårare när nu S kopierat deras invandringspolitik och M vill permanenta den. I övrigt kommer luckorna i SDs partiprogram att orsaka massflykt tillbaka till S och M. Ordningen återställd!

  Genialiskt!

 • Lör 4 feb 2017 10:29 #26
  Arboga skrev 2017-02-03 22:28:03 följande:
  Det är sant men jag tror inte att nån SDväljare ger sin röst till någon annan ändå.
  Jag är helt säker på att Majoriteten av SDs väljare hellre röstar på sitt utsprungsparti istället för SD om de känner att deras missnöje tas på allvar av det partiet. De som tappat flest till SD är S och M. Den som vinner kampen om återvändande SDväljare vinner nästa val. Just nu står det 1-0 till M. Vänta bara och se....
 • Lör 4 feb 2017 20:50 #51
  KillBill skrev 2017-02-04 11:28:58 följande:
  Intressant, varför tror du att SD väljare skulle lägga sin röst på moderaterna i stället? Det skulle kunna leda till att alliansen kom till makten på egen hand och att moderaterna fick kompromissa med centerpartiet och liberalerna.
  Det är precis vad jag menar att detta kommer att leda till. SD kommer att krympa till nivåer runt när de kom in i riksdagen eller lägre till förmån för både M och S men M har försprånget nu och innan valet är Alliansen sams igen. Kan till och med vara så att C och L är med på noterna och nu fiskar röster från dem som är anti-SD-fanatiker så att de inte riskerar att hamna under 4% till nästa val. Alltså egentligen en medveten alliansstrategi.....
 • Lör 11 feb 2017 22:59 #247
  KillBill skrev 2017-02-04 11:28:58 följande:
  Intressant, varför tror du att SD väljare skulle lägga sin röst på moderaterna i stället? Det skulle kunna leda till att alliansen kom till makten på egen hand och att moderaterna fick kompromissa med centerpartiet och liberalerna.
  Precis!
 • Lör 11 feb 2017 23:09 #249
  KillBill skrev 2017-02-04 21:30:40 följande:

  Jag tror tyvärr inte att du får rätt. Jag tror att en hel del moderata väljare kommer att lämna M då de inte acceptera att moderaterna ska samarbeta med ett parti med rasistiska förtecken och ett parti som vill begränsa kvinnans rätt till abort. M väljarna kommer att fly till Centerpartiet som då kan bli alliansens största parti. Frågan är vad det innebär för allianssamarbetet. Kommer moderaterna acceptera Annie Lööf som Alliansen statsministerkandidat?


   


  Jag tror att vi kan få se ett SD som växer ett par procent och en allians som imploderar. Det som är positivt med detta är att vi kanske kan få en mittenregering med S, MP, L och C. Det tror jag skull vara det bästa för Sverige.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  Allt detta är ju bara strategi. M-väljarna kommer in i fållan och har glömt hela denna storm i ett vattenglas till valet. SD blev stora för att det finns ett utbrett missnöje med migrations, bistånds och integrationspolitiken som alla andra blundade för. SD föreslog strängare asylregler, mer resurser till polis för ökad trygghet och omfördelning av bistånd till närområden.

  Nu har regeringen infört detta L och M driver frågan om att byta ut polisledningen och skärpa straffen. Ms närmande till SD kommer gynna dem till valet, men även S som också tappat till SD. Är helt övertygad om det.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll