• Äldre 5 Feb 22:30
    659641 visningar
    11715 svar
    11715
    659641

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2017-02-05 21:01:03 följande:
    Tidigare försvarsministern Mikael Odenberg (M) skriver i Dagens Nyheter att Moderaterna borde regera tillsammans Socialdemokraterna och går därmed emot partiledaren Anna Kinberg Batras linje.

    www.expressen.se/nyheter/mikael-odenberg-m-bo.../
    Odenberg förespråkar M-politik på en rad områden, vilket väl knappast är särskilt förvånande, och så gör han följande intressanta analys:

    Stefan Löfven räcker ut sina händer till C och L. Han har liksom inte upptäckt att dessa partier i många frågor står till höger om M. Sålunda har L ställt sig vid sidan om både försvars- och energiuppgörelserna medan C vill montera ner det mesta som S står för när det gäller den arbetsrättsliga lagstiftningen.
  • Äldre 9 Feb 18:08

    Bra analys av Viktor Barth Kron:

    m.facebook.com/viktor.barthkron/posts/10158156686665048

    Moderaternas 19,8 procent i Sifo är tre tiondelar mer än vad motsvarigheten i Danmark (Venstre) fick i folketingsvalet 2015. Efter det valet bildade Venstre regering själva, stödd av Dansk Folkeparti på ena sidan och på andra sidan liberaler i mitten.

    Det betyder förstås inte att det är en fördel att tappa väljare, men 18 eller 24 procent behöver inte spela så stor roll om den parlamentariska strukturen består. Det vill säga den struktur vi har sedan valet 2014, som de har i Danmark och som alla mätningar - även dagens Sifo och Demoskop - säger att vi kommer att ha även efter nästa val här. Låt oss hedra Fälldin och kalla det "icke-socialistisk majoritet".

    De som mejslat ut Moderaternas nya strategi har naturligtvis stenkoll på det danska scenariot.

  • Äldre 10 Feb 00:31
    FDFMGA skrev 2017-02-09 19:46:29 följande:
    Tack!

    Har varit en dag med mycket jobbelände som inte fungerat som tänkt.

    Då kan man behöva få skratta riktigt gott!
    Kul att du uppskattar DN-journalisters skriverier. Vill du få ytterligare ett gott skratt kan du ju läsa Sifos Toivo Sjöréns analys:

    www.svd.se/nya-valjarstrommar-hemligheten-bakom-c-succen

    C fortsätter uppåt som vi ser. De har tidigare under mandatperioden tagit väljare från sina allianskollegor i M men det är det slut med. Istället går nu den stora väljarströmmen från S till C!
  • Äldre 10 Feb 13:59
    FDFMGA skrev 2017-02-10 07:18:14 följande:
    Spännande med den alternativa matematiken, vid tillfälle ska jag försöka förstå dess känsloproblematik.

    Men så länge nöjer jag mig att konstaera att när M rasar 5-6 procentenheter så är det enligt min matematik inte någon tvekan om att dessa i första hand gått till C och eller till de osäkra väljarna.

    Har du någon manual tilll skrikhögetmatte som man kan få ta del avSolig
    Nu har du nog blandat ihop Sifos undersökning med den från Demoskop Glad

    I SvD-artikeln jag länkade till diskuteras Sifos undersökning och där står också svart på vitt att S tappar väljare till C. Du får maila SvD och Sifo och klaga om du anser att de ägnar sig åt "alternativ skrikhögermatematik".

    Demoskop visar en minskning för M och en ökning för osäkra. Här har man dock ett så pass litet underlag att man inte tittar närmare på väljarströmmar mellan olika partier men ska man ändå gissa på något är det så klart rimligt att tro att väljare gått från M till osäkra.
  • Äldre 16 Feb 08:50

    ...och MP backar och är under 4%-spärren samtidigt som KD ligger över. Rödgröna avsevärt mindre än Alliansen.

  • Äldre 16 Feb 09:16
    FDFMGA skrev 2017-02-16 08:55:13 följande:
    Nja, Inizio är ju Inizio och miljöpartister är inte så intresserade av knapptyckningsaktiviteter, så just detta kan man nog bortse från.
    Följande studie från Göteborgs universitet visade på motsatsen:

    www.valforskning.pol.gu.se/digitalAssets/1500/1500918_valr--relsepanelen2014a.pdf
  • Äldre 24 Feb 00:52
    KillBill skrev 2017-02-23 15:32:17 följande:

    Det är vidrigt att läsa att Jimmie Åkesson i Wall Street Journal försvarar Donald Trumps påhopp på Sverige.  När vi borde kraftsamla oss mot Donald Trumps attack så väljer Åkesson att sprida ännu fler lögner om Sverige. Finns det något skamligare än att sprida lögner om Sverige i utländsk press?


    Några andra tomtar spred lögnen "Sverige håller på att gå sönder" härom året. Vet dock inte om det nådde en internationell publik men det skulle inte förvåna.

    www.svt.se/nyheter/val2014/socialdemokraterna-presenterar-sitt-valmanifest
  • Äldre 24 Feb 23:08
    KillBill skrev 2017-02-24 07:54:21 följande:
    Hur tusan kan du jämföra en inrikespolitisk debatt om det svenska socialförsäkringssystemet och om den svenska fördelningspolitiken med den lögnaktiga bild av Sverige som Jimmie Åkesson spred i den Amerikanska tidningen Wall Street Journal?

    Jimmie Åkessons lögnaktiga bild av Sverige riskerar att försämra den internationella bilden av sverige och kan påverka såväl svenskt näringsliv som svensk turism.

    Hur ska de judar som Jimmie Åkesson använde som slagträn i debattartikeln och som inte kände igen sig i Jimmies beskrivning kunna komma till tals för att berätta att Jimmies beskrivning var grovt överdriven? Det är ju faktiskt inte särskilt enkelt för svenskar att få en artikel/genmäle publicerad i en amerikansk tidning.

    Från och med nu borde det vara en plikt för alla som vill Sverige väl att aktivt arbeta för att minska quislingpolitikerna Jimmie Åkessons och Mattias Karlssons inflytande i svensk politik.
    Aha, att jämföra två debattartiklar som målar upp en negativ bild av tillståndet i landet går inte för sig men i nästa andetag är det inget problem att jämföra artikelförfattarna med Quisling?

    Annars ser vi ju ett ökat intresse för Sverige i utlandet nu när Trump använder oss som exempel. Det skulle väl kunna leda till att man i utländsk media tar in fler debattartiklar skrivna av svenskar än vad man annars hade gjort? Vi kan också få fler reportage från Sverige i utländsk media och det är väl positivt?
  • Äldre 24 Feb 23:16
    FDFMGA skrev 2017-02-24 22:54:08 följande:
    Tacka vet jag de gamla moderaterna.

    Det var bättre förr!

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/5apX6/bildt-till...
    He he... det har ju strömmat in hyllningar till Fredrik "Det sovande folket" Reinfeldt från bl.a. S-håll den senaste tiden. Någon på aftonblaskan tyckte till och med att det borde resas en staty över honom. Nästa steg blir nu alltså att hylla Carl Bildt Glad
  • Äldre 24 Feb 23:21
    KillBill skrev 2017-02-24 23:16:07 följande:
    Förstår du inte skillnaden mellan en inrikespolitisk debatt och att posta en en artikel i en amerikansk tidning med syfte att misskreditera landet Sverige (något som kan påverka både turism och industri)?
    Jaså minsann, du är tankeläsare numera och vet att dessa otäckingar, eller quislingar som du kallar dem, hade ett ondskefullt syfte med sin artikel?

    Det som händer i Sverige stannar i Sverige Glad

    Vill du ha en positivare bild kan du väl göra som FD och läsa Bildts artikel. Carl alltså och inte Nils Glad

    www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2017/02/24/the-truth-about-refugees-in-sweden/
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten