Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    "Ingen förstår vad du menar, Anna Kinberg Batra

    Anna Kinberg Batra avslöjar nu att hon funderat i 15 månader innan sitt januariutspel om att samtala och samarbeta med Sverigedemokraterna. Trots det informerade hon inte sina allianskollegor förrän kvällen innan, via SMS.

    Hon måste förklara sig. Vi förstår inte vad hon menar. Ungefär så lät det från Annie Lööf, Jan Björklund, regeringspartierna och de politiska journalisterna efter Kinberg Batras utspel för en månad sedan.

    Ingen kunde utläsa vad det innebär i praktiken.

    Frågan har inte fått ett svar sedan dess. Och Moderaterna har inte minst därför rasat i opinionen. I en sammanvägning av de stora mätningarna är de nu mindre än Sverigedemokraterna.

    I Lena Mellins intervju i Aftonbladet får Kinberg Batra alla möjligheter att, nu när hon haft en månad på sig att hitta en linje, förklara vad det är Moderaterna vill och menar.

    Tyvärr går det inte så bra.

    Det var för "att tas på allvar som opposition", vilket knappast skett eftersom det splittrat upp alliansens enighet och gjort Kinberg Batra till en oppositionspolitiker bland andra, i stället för oppositionsledare.

    Det var "för att genomföra moderat politik så mycket som möjligt".men utspelet har på intet sätt ökat de möjligheterna, snarare tvärtom.

    Och när hon får frågan om Moderaternas nya position kommer att förändra något i verkligheten erkänner hon att hon inte har en aning. Förhoppningen är i stället att det ska leda till "seriös diskussion".

    Lena Mellin ställer följdfråga efter följdfråga men det blir bara grumligare. Så småningom får moderatledaren fram att det handlar om att "öka tempot" Vad det nu betyder.

    Anna Kinberg Batra håller på att förvandla Moderaterna till en jättelik politisk dimma"

    www.politism.se/story/ingen-forstar-vad-du-menar-anna-kinberg-batra/

  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-22 11:15:56 följande:
    Ja, och 2002 dödas en 7-8 barn som öjligen mhade kunnat överlevt.

    Aborter gjorda vid 21+5 och 21+6 där orsaken var mammans psykosociala situto och inte barnets obotliga skador.

    Aborterna godkändes eftersom 22+0 enligt praxis är ett magiskt datum där ingen anses kunna överleva innan dess. Något vi idag med säkerhet vet är fel.

    Därav behovet att justera sista tillåtna abortdag nedåt.

    Socialstyrelsen har inte godkänt dödandet av ett enda barn. Att påstå något sådant visar på ett förakt för kunskap. Är det bara  stödet för SDs politik (som går ut på kraftigt försämra svenska kvinnors möjlighet att själva besluta över en abort) som får dig att argumentera som du gör eller har du radikaliserats av någon typ av fundamentalistisk anti-abort organisation?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Här kan man läsa om SDs motion som öppnar upp för att vårdpersonal ska kunna vägra att medverka vid aborter eller att vägra att medverka till utskrivning av preventivmedel..

    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/samvetsfrihet-i-svensk-sjukvard_H2022516


    Allvarligt talat. Vi måste stå upp mot den vansinniga och bakåtstävande politik som sverigedemokraterna vill genomföra. Ska en ung kvinna som söker sig till skolhälsovården riskera att mötas av personal som vägrar  att hjälpa till med preventivmedel? När jag inser att det kan bli verklighet för unga svenska tjejer om sverigedemokraterna får igenom sin politik så ryser jag. 


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-02-23 08:16:23 följande:

    Ännu en undersökning som beskriver det moderata raset.

    Enligt Novus är det främst kvinnor som lämnar M för att gå till C.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ras-for-moderaterna-i-svt-s-partisympatimatning


    Intressant! det ger följande mandatfördelning vid olika typer av block:

    1)
    S+MP+C+L
    48,40
    2)
    S+V+MP
    39,40
    3)
    C+L+M+KD
    39,00
    5)
    M+SD
    37,60
    4)
    C+L+M+KD
    35,90
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2017-02-23 10:59:41 följande:
    Intressant! det ger följande mandatfördelning vid olika typer av block:
    Så här skulle det ha sett ut:

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Det är vidrigt att läsa att Jimmie Åkesson i Wall Street Journal försvarar Donald Trumps påhopp på Sverige.  När vi borde kraftsamla oss mot Donald Trumps attack så väljer Åkesson att sprida ännu fler lögner om Sverige. Finns det något skamligare än att sprida lögner om Sverige i utländsk press? Hur fan kan moderaterna tycka att det är ok att förhandla med en partiledare som beter sig på det viset?


    Jimmie Åkesson drar sig inte ens för att använda Malmös Judar som slagträ i debatten men Judiska Församlingen i Malmö, säger nu i ett skriftligt svar att SD tagit till grova överdrifter i sin beskrivning av judars utsatthet i Malmö.

    www.etc.se/inrikes/jimmie-akesson-och-mattias-karlsson-trump-har-ratt
    www.svt.se/nyheter/utrikes/sd-svenska-judar-internflyktingar


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-02-24 00:52:02 följande:
    Några andra tomtar spred lögnen "Sverige håller på att gå sönder" härom året. Vet dock inte om det nådde en internationell publik men det skulle inte förvåna.

    www.svt.se/nyheter/val2014/socialdemokraterna-presenterar-sitt-valmanifest
    Hur tusan kan du jämföra en inrikespolitisk debatt om det svenska socialförsäkringssystemet och om den svenska fördelningspolitiken med den lögnaktiga bild av Sverige som Jimmie Åkesson spred i den Amerikanska tidningen Wall Street Journal?

    Jimmie Åkessons lögnaktiga bild av Sverige riskerar att försämra den internationella bilden av sverige och kan påverka såväl svenskt näringsliv som svensk turism.

    Hur ska de judar som Jimmie Åkesson använde som slagträn i debattartikeln och som inte kände igen sig i Jimmies beskrivning kunna komma till tals för att berätta att Jimmies beskrivning var grovt överdriven? Det är ju faktiskt inte särskilt enkelt för svenskar att få en artikel/genmäle publicerad i en amerikansk tidning.

    Från och med nu borde det vara en plikt för alla som vill Sverige väl att aktivt arbeta för att minska quislingpolitikerna Jimmie Åkessons och Mattias Karlssons inflytande i svensk politik.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten