• Äldre 24 Feb 16:38
    662023 visningar
    11715 svar
    11715
    662023

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Abegayle70 skrev 2017-02-24 15:22:31 följande:
    Nja, en del judar känner ingen sig i beskriviningen.

    www.skd.se/2010/01/25/judehatet-far-dem-att-lamna-malmo/

    Visserlingen en gammal artikel men ämnet är tyvärr akr´tuellt.

    Ett par av mina syskon har flyttat från Malmö innerstad pga detta. Min äldsta brors familj får tänka sig för hur de dekorerar i fönstret för att slippa stenar genom rutorna.
    Att ha en Menora i fönstret mot gatan är inte att rekommendera...
    Syskonbarnen vågar inte ha smycken med judiska symboler synliga.
    Själv blev jag kallad vissa saker när jag själv gick i skolan där, men då var det infödda nazister som stod för det hatet, nu är det en annan grupp människor som tagit över.

    Med detta sagt vill jag absoliut inte ha något att göra med SD's kampanjande. Tar helt avstånd från detta skitparti med rötter i folkmord.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
    Jag vet många judar i Malmö är trakasserade men jag hänvisar till ett uttalande från judiska församlingen i Malmö:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/judiska-forsamlingen-grova-overdrifter
  • Äldre 24 Feb 18:00

    Just nu är drygt 4 procent av SD:s riksdagsgrupp under åtal..

  • Äldre 24 Feb 21:13
    Världsmedborgare skrev 2017-02-24 20:46:15 följande:
    Inte alls märkligt, SD är ett parti vars avsikt är att riva ner allt bra som Sverige står för, och det tillsammans med övriga högerextremister.
    SD finns i Sverige så dom är det bara att visa kalla handen, speciellt nu, när dom visat att dom inte ens längre drar sig för att ljuga om Sverige och kränka oss svenskar.

    Vad gäller Iran så har dom ingen sån agenda. och med dom har vi nu tecknat ett avtal tillsammans med många andra länder.
    Det avtalet betyder att Iran lovat att inte skaffa kärnvapen, och i valet mellan ett Iran med kärnvapen och ett Iran utan kärnvapen, så är valet lätt.
    D.v.s, vi handlar med dom på ungefär samma sätt som vi idkar handel med andra länder, trots Iran:s vidriga diktatur.
    Nåt vi kan kalla, att välja det minst dåliga alternativet, ett val vi alla ibland tvingas göra, även om det strider mot våra principer. 

    Precis! Och dessutom så stämmer det inte att regeringen, V, C, L och KD inte talar med SD. Det sker nästan dagligen i riksdagen och i utskotten även om det inte förhandlas.


    Agaton gör sig löjlig över att vår handelsminister Ann Linde anpassade sig efter iransk lag och bar slöja vid statsbesöket. Undrar om han också brukar förlöjliga svenska nunnor?  Sverige har ju haft nunnor i Sverige i nästan 1000 år och det måste därför betraktas som en del av den svenska kulturen.   


    Svensk nunna


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 24 Feb 23:01
    Abegayle70 skrev 2017-02-24 22:53:50 följande:
    Nils Bildt, är inte det Cal Bildts son?
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
    Nix, tydligen en utvandrad svensk som bytt namn.
  • Äldre 24 Feb 23:16
    Kung Markatta skrev 2017-02-24 23:08:12 följande:
    Aha, att jämföra två debattartiklar som målar upp en negativ bild av tillståndet i landet går inte för sig men i nästa andetag är det inget problem att jämföra artikelförfattarna med Quisling?

    Annars ser vi ju ett ökat intresse för Sverige i utlandet nu när Trump använder oss som exempel. Det skulle väl kunna leda till att man i utländsk media tar in fler debattartiklar skrivna av svenskar än vad man annars hade gjort? Vi kan också få fler reportage från Sverige i utländsk media och det är väl positivt?
    Förstår du inte skillnaden mellan en inrikespolitisk debatt och att posta en en artikel i en amerikansk tidning med syfte att misskreditera landet Sverige (något som kan påverka både turism och industri)?
  • Äldre 24 Feb 23:25
    FDFMGA skrev 2017-02-24 23:24:39 följande:
    Äsch, du är bara sur på Bildt för att han inte insisterade på att kvinnorna som ingick i hans delegation till Iran skulle vara slöjfria.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 25 Feb 11:54
    Kung Markatta skrev 2017-02-24 23:21:11 följande:
    Jaså minsann, du är tankeläsare numera och vet att dessa otäckingar, eller quislingar som du kallar dem, hade ett ondskefullt syfte med sin artikel?

    Det som händer i Sverige stannar i Sverige Glad

    Vill du ha en positivare bild kan du väl göra som FD och läsa Bildts artikel. Carl alltså och inte Nils Gladwww.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2017/02/24/the-truth-about-refugees-in-sweden/

    Ja Carl Bildt visar att han står upp och försvarar Sverige som nation och det är mycket hedervärt. 


    USAs president tog alltså, efter att ha titta på ett oseriöst och  demagogiskt hopklipp av filmaren Ami Horowitz, upp Sverige som ett varnande exempel. Sätter man sig in i hur det verkligen förhåller sig så inser man emellertid att USAs president är helt ute och cyklar när han tar upp Sverige som ett varnande exempel och han borde fokusera på hur det är ställt med det egna landet i stället för att peka på Sverige.


    Vi tar några exempel:

    När det gäller våldtäkter så ska man veta att Sverige har en vidare definition av våldtäktsbegreppet och det finns skillnader i hur kriminalstatistiken upprättas (återkommande våldtäkter som sker över tid mot samma person räknas som separata våldtäkter i Sverige). Det är också troligt att anmälningsbenägenheten för våldtäkt är högre i Sverige än i USA (eftersom Sverige är ett mer jämställt samhälle). Skulle man beakta dessa olikheter så skulle skillnaden i statistik mellan dessa amerikanska  och svenska städer vara ännu större (till de svenska städerna fördel).


     


    Det är ju inte heller så att USA är förskonade ifrån upplopp..


    När USAs president (främmande makt) på felaktiga grunder varnar för Sverige så hjälper Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson Donald Trump att ytterligare misskreditera Sverige och då tycker jag att man förtjänar epitetet quisling.


     


     


    Att moderaterna vill förhandla med ett parti vars företrädare inte drar sig för att svärta ner Sverigebilden utomlands hoppas jag kommer leda till en hård dom från väljarkåren. 


    Diagramen bygger på fakta från:
    en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_cities_by_crime_rate
    statistik.bra.se/solwebb/action/index


     


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 25 Feb 12:23
    nattuw skrev 2017-02-25 12:10:44 följande:
    "All reklam är bra reklam"

    Den senaste tidens sammansmältning mellan svensk och amerikansk politik är faktiskt rätt intressant. Vem kunde väl tro att svensk inrikespolitik skulle bli amerikansk inrikespolitik och göra oss som land känd över en natt. Jag är säker på att regeringen känner sig stolt över att deras politik äntligen fått den erkänsla den förtjänar.

    Tillhör du dem som applåderar att sverigedemokraterna med lögner misskrediterar Sverige utomlands?  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 25 Feb 12:33

    Sverigedemokraterna ljuger i debattartikeln: www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/9a3wp/justitieministern-sverigedemokraterna-ljuger-i-debattartikeln


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 25 Feb 13:47
    Kung Markatta skrev 2017-02-25 13:30:40 följande:
    Morgan Johansson (S) kommer med en alternativ definition av vad som menas med att ljuga. Från artikeln:

    Men många av påståendena stämmer, hur menar du då att de ljuger?

    - Att inte redovisa totala fakta är också ett sätt att ljuga. Det vill säga att förtränga sånt som talar för den motsatta bilden, det är också ett sätt att förleda. Det är precis det man gjort, säger Johansson.

    Vi kan ta ett exempel. Regeringen har i omgångar skärpt Sveriges terroristlagstiftning med syfte att enklare kunna lagföra svenskar som delaktig i väpnad konflikt utomlands (exempelvis stridit för IS). Söker man asyl i Sverige eller om man saknar uppehållstillstånd och det kan konstateras att man har begått terrorbrott så utvisas man direkt.  Att då påstå att Sverige har tar emot IS krigare med öppna armar är en lögn.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten