• Äldre 5 Feb 10:21
    662633 visningar
    11718 svar
    -1
    11718
    662633

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Bergis skrev 2017-02-05 10:06:45 följande:
    Eftersom det är någonstans där som fostret synligt blir en liten människa.
    80% av aborterna i Sverige sker innan vecka 9 och aborter efter vecka 18 (då socialstyrelsen måste ge sitt tillstånd) sker bara undantagsvis och oftast pga någon typ av medicinska komplikationer.

    Tycker du att det är ok att stå på stan och visa bilder på foster sent i graviditeten när sanningen är att aborter i huvudsak sker i början av en graviditet? Detta görs ju bara för att skrämma och skambelägga kvinnor.

    Du tycker alltså inte att en kvinna som riskerar att dö vid en förlossning eller en kvinna som riskerar att föda ett mycket sjukt barn ska ha rätt till abort efter vecka 12?
  • Äldre 5 Feb 11:03
    #64
    Bergis skrev 2017-02-05 10:33:40 följande:
    Ja, eftersom dessa foster lagligt aborterats. Det är helt fri abort till 18 veckan i Sverige och i praktiken helt fri till vecka 22. Det är väldigt lätt att få tillstånd fram till vecka 22. Har aldrig hört talas om någon som nekats. Då sena foster är inga cellklumpar utan små bebisar i magen.

    Om du nu tycker att man endast i undantagsfall ska tillåta abort efter vecka 12 så är även du för mindre liberal abortlagstiftning.

    Jag tycker att nuvarande lagstiftning är bra och tycker att ändringar från dagens praxis ska baserar på vad läkarvetenskapen kommer fram till och inte från SD vad politiker tycker ska gälla för svenska kvinnor.


    Det är inte lätt att få abort efter vecka 18. För att få genomgå en abort efter vecka 18 krävs synnerliga skäl och det krävs tillstånd från socialstyrelsens rättsliga råd


    Jag tycket att det är beklämmande med män som vill begränsa kvinnans rätt till abort och när jag ser att du tycker att det är ok att stå på stan och visa bilder på foster för att skrämma och skambelägga kvinnor så undrar jag vart Sverige är på väg. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 5 Feb 11:49
    #66
    Bergis skrev 2017-02-05 11:16:30 följande:
    Är du man? Du vill ju själv begränsa kvinnans rätt till abort efter 18 veckan.

    Eller är det bara kvinnor som får begränsa kvinnans rätt till abort?
    Läs igen. Jag tycker att läkarvetenskapen ska bestämma hur sent en abort kan utföras och det är något som en majoritet av svenska folket också tycker.
  • Äldre 5 Feb 13:09
    #71
    Bergis skrev 2017-02-05 12:24:41 följande:
    Ok, du vill liksom jag begränsa kvinnans rätt till abort. Även jag vill att det ska baseras på läkarvetenskapen. Däremot kan ju vi komma till olika slutsatser för det.
    Jag vill inte förändra nuvarande abortlagstiftning eller begränsa kvinnans nuvarande rätt till abort, det är det du som vill. Sveriges främsta experter på sexuell och reproduktiv hälsa står liksom en överväldigande majoritet av svenska folket bakom den nuvarande abortlagstiftningen och det är du som har en extrem uppfattning.

    ki.se/forskning/saker-abort-raddar-kvinnors-liv
  • Äldre 5 Feb 14:36
    #74
    Flash Gordon skrev 2017-02-05 13:57:10 följande:
    SD+M är idag större än SVMP:

    http://status.st/

    41,0 mot 37,9

    Lägg till partier som L och KD i mixen så har du ett majoritetsstöd.

    M skulle kunna bilda ensam-regering om så är. Med framförhandlat stöd från andra partier.

    Men allt detta är bara aktuellt om Alliansen som helhet blir mindre än SVMP.

    Ett  resultat på 41 % inkluderar resultat från självrekryterande paneler och är med stor sannolikhet för högt. Jag tror inte att blåbrunt alternativ tillsammans attraherar ens 40% av väljarna.


     


    Både C och L har deklarerat att de aldrig kommer regera tillsammans med SD och de säger tom att om alliansen blir mindre än de rödgröna så sätter de sig hellre i opposition hellre än att regera med stöd av SD.  Skulle SD och M försöka bilda regering tillsammans så tror jag att en socialdemokratisk regering skulle få stöd av övriga riksdagspartier och därigenom få stöd av mer än 50 % i riksdagen. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 5 Feb 14:47
    #79
    Missermajser skrev 2017-02-05 14:09:29 följande:

    Jag kan förstå din känsla men på vilket sätt har deras moral havererat mer än vanligt?


    Det är inte länge sedan Anna Kindberg Bartra tydligt deklarerade att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti i sina handlingar. Jag anser att moderaternas moral har havererat när de börjar förhandla med ett rasistiskt parti.



    www.gp.se/nyheter/sverige/kinberg-batra-ett-rasistiskt-parti-1.3854142


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 5 Feb 14:54
    #82
    Bergis skrev 2017-02-05 14:43:06 följande:
    Baserar du dina analys er på dina förhoppningar eller? OUs har under de senaste valen undersksttat SD med ca 30 procent. Du ska med andra ord knappast förvänta dig att de verkliga siffrorna kommer se sämre ut för de konservativa.

    Alla opinionsinstitut försöker fånga opinionen och utvecklar hela tiden sina metoder och viktningar. Att tro att resultaten från ett opinionsinstitut är statiskt på så sätt att om ett opinionsinstitut redovisade en  felaktig värdering för 2 ½ år sedan så kommer detta opinionsinstitut alltid redovisa samma felaktiga resultat är mer än lovligt naivt. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 5 Feb 15:22
    #85
    Bergis skrev 2017-02-05 15:05:42 följande:
    Kvinnans rätt till abort är begränsad i Sverige. Om du är för nuvarande lagstiftning begränsar du kvinnans rätt till abort.

    Jag må ha en extrem uppfattning i Sverige men i ett internationellt perspektiv är det du som är extrem. Tror du verkligen att det bara är i Sverige man använder expertis på området?

    Det är sant att Finland, Storbritannien,  Nederländerna,  Cypern och vissa amerikanska delstater tillåter aborter vid ett senare datum än i Sverige men det kan jag leva med så länge som den svenska lagstiftningen har stöd av svenska experter på området.


    Jag tycker att det är bra att sverigedemokrater och andra högerextrema sympatisörer tar bladet från munnen och berättar att man, i förhållande till dagens lagstiftning, kraftigt vill begränsa kvinnans rätt till abort. Det kommer leda till minskat stöd för SD och högerextrema grupperingar. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 5 Feb 16:15
    #87
    Flash Gordon skrev 2017-02-05 15:27:55 följande:
    Skilj på rätten till abort och när den rätten får utövas.

    Inget parti i RD vill, vad jag vet, begränsa rätten till abort.

    Däremot först det en högst legitim debatt om tidsgränserna - i takt med att läkarvetenskapen gör framsteg.
    SD vill i strid med de experter som beslutar om dagens abortregler (och som har till uppgift att ompröva beslutet om ny fakta tillkommer) begränsa rätten till fri abort.

    SD vill också införa samvetsfrihet så att barnmorskor ska kunna vägra att hjälpa till vid frågor som rör aborter eller preventivmedel. Jag tycker att det är absurt att folk ska kunna utbilda sig till yrken som man sedan pga religiös övertygelse vägrar utföra.

    Jag tänker också att det kan vara förnedrande för en ung kvinna som söker hjälp om vårdpersonalen vägrar att hjälpa till.
  • Äldre 5 Feb 17:14
    #91
    Flash Gordon skrev 2017-02-05 16:27:25 följande:
    Vad har du för tillgång till hemliga policies från SD på det området som påstår att de vill begränsa rätten till fri abort?

    SD vill, helt legitimt, föra en debatt om att förändra tidpunkten när man får utöva fri abort.

    Det innebär inte att de begränsar RÄTTEN till fri abort.

    SD vill sätta gränsen vid tolv veckor och därefter krävs socialstyrelsens tillstånd, eller nåt.

    Själv är jag mer pragmatisk och tycker att en sänkning till ca 20:e veckan som sista vecka mer rimligt och med krav på socialstyrelsen från v 14-16 ungefär. För att skapa marginal i tiden till när ett barn kan överleva utanför livmodern.
    KillBill skrev 2017-02-05 16:15:39 följande:SD vill också införa samvetsfrihet så att barnmorskor ska kunna vägra att hjälpa till vid frågor som rör aborter eller preventivmedel. Jag tycker att det är absurt att folk ska kunna utbilda sig till yrken som man sedan pga religiös övertygelse vägrar utföra.

    Jag tänker också att det kan vara förnedrande för en ung kvinna som söker hjälp om vårdpersonalen vägrar att hjälpa till.

    Funkar fin-fint i Norge och  de har haft systemet i över 40 år.
    I Sverige har vi bestämt att vetenskapen ska fastställa hur sent en abort få ske. Idag så kan en kvinna själv bestämma över sin abort fram till vecka 18 och Socialstyrelsens vetenskapliga råd har bestämt att abort därefter får ske vid särskilda omständigheter och efter tillstånd från socialstyrelsen fram till vecka 22.

    SD vill sätta vecka 12 som sista vecka som en kvinna själv får bestämma över en abort och vecka 19 som sista vecka som en kvinna, efter tillstånd, kan få genomföra.

    Om en kvinna idag själv får bestämma över en abort i vecka 13 men inte ska få bestämma över sin abort i vecka 13 om SD ska få bestämma så begränsas självklart kvinnans rätt till fri abort med SDs förslag.

    Dessutom vilar inte SDs förslag på vetenskaplig grund:

    www.dn.se/nyheter/sverige/lakarkritik-mot-sankt-abortgrans/
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten