Inlägg från: Bergis |Visa alla inlägg
  • Bergis

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Världsmedborgare skrev 2017-02-07 09:48:57 följande:

    Det väl ände inse att det är stor skillnad på att stifta lagar som en majoritet är för och som motverkar samhällsproblem, mot att förbjuda det som en majortiet av kvinnorna själva vill.

    Ett förbud/tillstånd som dessutom inte påverkar vårt samhälle utan enbart kvinnorna själva.

    Nej, argument som "den oföddes rätt" eller religiösa argument är inget för mig, dom är alldeles för flummiga och ovetenskapliga, och har heller inget stöd hos majoriteteten av kvinnor.

    Vad gäller antal veckor så har jag ingen åsikt, det är upp till de med kunskap att avgöra det, jag är inte kvinna, så jag kan inte ens sätta mig in i själva problematiken som en graviditet medför.

    Därför avhåller jag mig från annat än ett generellt tyckande.


    Nu lever vi i en demokrati. Folket bestämmer via val.

    Aborter påverkar samhället liksom om folk får bestämma själva över bältet. Att du personligen anser att det inte påverkar är irrelevant i sammanhanget.

    Det är folket som avgör som sagt och i de allra flesta demokratier har man mer restriktiva abortregler än i Sverige. Vi lär följa efter och så har redan skett.

    Beträffande vetenskap är din åsikt inte mer vetenskaplig än någon annan. Du grundar din åsikt på att fostret är kvinnans kropp. Precis som abortmotståndare menar att det inte är det.
  • Bergis
    Världsmedborgare skrev 2017-02-07 13:39:09 följande:

    Som sagt, det där är enbart en fråga för kvinnorna att fatta beslut om, jag är man och kommer aldrig att kunna sätta mig i problematiken, därför väljer jag att endast förhålla mig allmänt till den här frågan.

    Men jag hoppas och är säker på, att vad majoriteten av kvinnorna vill, är vad som kommer att vara lag i Sverige även i framtiden.

    Vi män borde ö.h.t inte få vara med att besluta om vad som ska gälla.

    Vi kan delta i debatten, men förbjudas närvara vid beslutande-processen och lagstiftningen.

    Vi män har klantat till det tillräckligt många ggr för kvinnorna, så nu är det mer än hög tid att låta dom bestämma i den fråga, vi män ändå aldrig kommer att ha tillräcklig förståelse för.


    Du får väl avsäga dig din rösträtt om du vill. Jag behåller min. Fostret är ett foster som inte kvinnan äger. Kvinnors åsikt är inte viktigare än mäns. Vi lever i en demokrati.
  • Bergis
    Världsmedborgare skrev 2017-02-07 13:56:56 följande:

    Vilket jävla trams, tur du inte kommer att få nåt gehör för dina hemska och kvinnofientliga åsikter.

    Och du är verkligen ett bevis för att vi män inte ska ha nåt att säga till om i abortfrågan.

    Förhoppningsvis kommer demokratin att rösta fram att det blir en ren kvinnofråga, där vi män bara tillåts vara åskådare, vad gäller lagstifningen.


    Jag är glad att världen inte är vidare intresserade av dina barn och mansfientliga tankar. Även i Sverige har vi skärpt reglerna gällande abort på senare år och med tanke på pågående utredningar lär det fortsätta i den riktningen.
  • Bergis
    Missermajser skrev 2017-02-07 19:52:07 följande:

    Man bör ha ganska stor ödmjukhet inför den här frågan eftersom då den är väldigt svårutredd.

    Kvinna bestämmer över sin kropp men vissa kan anse att fostret är en separat del eller individ i ett visst utvecklingsstadium osv. . 

    Om vi ponerar att det är fråga om en individ som vistas i kvinnans kropp. Hur ska vi då se det? Bestämmer inte kvinnan vem som får vistas där eller skall hon i händelse av graviditet anses vara en bostad i vilken ockupanter har besittningsrätt efter 24 timmar? Vad blir konsekvensen  av det?

    Skall mannen och kvinnan ha konsensus om barnet får vistas där eller inte eller ska båda bestämma om det får födas men bara kvinnan om det ska tas bort...


    Förälfrarna få inte döda sitt barn. De får inte ens slänga ut det på gatan eller strunta i att ge det mat. Detsamna borde gälla så fort fostret antar mänsklig gestalt. Vissa människor har så förtvivlat svårt att ta ansvar.
  • Bergis
    Kung Markatta skrev 2017-02-09 18:08:44 följande:

    Bra analys av Viktor Barth Kron:

    m.facebook.com/viktor.barthkron/posts/10158156686665048

    Moderaternas 19,8 procent i Sifo är tre tiondelar mer än vad motsvarigheten i Danmark (Venstre) fick i folketingsvalet 2015. Efter det valet bildade Venstre regering själva, stödd av Dansk Folkeparti på ena sidan och på andra sidan liberaler i mitten.

    Det betyder förstås inte att det är en fördel att tappa väljare, men 18 eller 24 procent behöver inte spela så stor roll om den parlamentariska strukturen består. Det vill säga den struktur vi har sedan valet 2014, som de har i Danmark och som alla mätningar - även dagens Sifo och Demoskop - säger att vi kommer att ha även efter nästa val här. Låt oss hedra Fälldin och kalla det "icke-socialistisk majoritet".

    De som mejslat ut Moderaternas nya strategi har naturligtvis stenkoll på det danska scenariot.


    Tack! Skönt att få läsa någon som tänker. Det säger sig självt att det är oerhört oklokt att inte samarbeta med det parti som ligger en närmast.

    Moderaterna gick från 20 till 40 procent i ett huj och Batra blir av allt att döma nästa statsminister.
  • Bergis
    KillBill skrev 2017-02-09 18:20:07 följande:

    Det finns ingen svensk forskning som SD stödjer förslaget till skärpt abortlagstiftning på utan det handlar om att SD vill driva samhället i en mer moralkonservativ/kristen inriktning.


    Det finns ingen forskning som visar stt 18 veckor är bättre än 12 utan det är vänstern som vill fortsätta att leda Sverige i vänsterliberal riktning.
  • Bergis
    KillBill skrev 2017-02-09 20:29:56 följande:

    Vi ska vara stolta och stå upp för den svenska abortlagstiftningen som ger kvinnan rätt besluta över sin egen kropp fram till vecka 18. Vi bör också bekämpa moralkonservativa och reaktionära krafter såsom Sverigedemokraterna som kraftigt vill begränsa denna rätt.


    Vi borde skämmas över den svenska abortlagstiftningen som tar död på små människor. Vi bör också bekämpa vänsterliberala och feministiska krafter som ger dessa foster obefintlig rätt.
  • Bergis
    KillBill skrev 2017-02-10 07:00:28 följande:

    Ge dig. Sverigedemokraterna (och sådana som dig som delar SDs moralkonservativa grundsyn) hotar kvinnans rätt att själv bestämma över sin kropp. Det är ta mig fan absurt att moderaterna fick för sig att samarbeta med SD. .


    Med den logiken ska Sverige knappt samarbeta med någon eftersom en förkrossande majoriteten av världens länder delar min syn om att foster har ett värde. Ska vi exempelvis riva Öresumdsbron. I Danmark gäller 12 veckor.
  • Bergis
    Bergis skrev 2017-02-10 09:39:58 följande:

    Med den logiken ska Sverige knappt samarbeta med någon eftersom en förkrossande majoriteten av världens länder delar min syn om att foster har ett värde. Ska vi exempelvis riva Öresumdsbron. I Danmark gäller 12 veckor.


    Eller frågan är snarare om Danmark och övriga världen ska samarbeta med Sverige som har en så barnfientlig politik.
  • Bergis

    Abortlagar i våra grannländer:

    Danmark 12 veckor

    Norge 12 veckor

    Finland 12 veckor

    Då ska man komma ihåg att Norden har väldigt liberala abortlagar i ett internationellt perspektiv. Jag föredrar också 12 veckor och är således också liberal i denna fråga.

Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten