Inlägg från: Bergis |Visa alla inlägg
  • Bergis

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    nihka skrev 2017-02-13 17:46:29 följande:

    Jaså du gillar inte likriktning. Vad bra för jag är övertygad om motsatsen till dig.

    I Sverige har vi inte åsiktsregistrering, så vi kan inte veta hur andra röstar och när man frågar är man inte garanterad ett ärligt svar eller något svar öht. Sedan kan de flesta tidningar sorteras efter politisk ideologi och naturligtvis är det inte lika lockande för en värdekonservativ kristen att landa ett jobb på Arbetaren som på Världen idag, medan Metro ideologiskt kanske passar det stora flertalet. Hur det ser ut med journalisters politiska sympatier varierar nog stort mellan olika arbetsplatser och den som är en katt bland hermelinerna håller väl det gärna för sig själv.

    Sedan 1975 bedriver Sverige integrationspolitik.

    "Integrationspolitiken inrättades som ett eget politikområde i och med regeringens proposition Sverige, framtiden och mångfalden (prop. 1997/98: 16). Integrationsverket var ansvarig myndighet 1998-2007. Bakgrunden till dagens integrationspolitik kan emellertid spåras betydligt längre tillbaka."

    Mångfald till skillnad från likriktning är alltså ett av landets politiska mål. Precis som med våra skolpolitiska mål med att fostra våra barn och ungdomar till människor som har respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på är det ju inte konstigt att många människor står bakom sådana mål.

    Likriktning är vad jag har sett varje gång någon jag sagt emot har kallat mig för vänstervriden. Min röst har gått till M, men det är förstås slut med det nu. Det är ungefär samma personer som även vill klumpa ihop alla landets journalister ideologiskt. Om man ser på alla som inte håller med en gällande invandring som vänstervridna är det inte alls konstigt om man på samma sätt klumpar ihop alla journalister som skriver saker man inte gillar för vänstervridna. Inte konstigt alls.


    Fast nu har det ju gjorts undersökningar om journalisters åsikter. Och ja, de är väldigt liktade. Det var väl först när GP ändrade profil i och med tillsättning en av Teodorescu som det blivit debatt tidningar emellan i frågor som integration.

    Att eftersträva mångfald vad gäller hudfärg, sexualitet och kön innebär inte att eftersträva mångfald vad gäller åsikter. Tvärtom har likriktning i åsikter eftersträvats för att just skapa mångfald vad gäller kön, sexualitet och hudfärg.
  • Bergis
    nihka skrev 2017-02-13 23:18:53 följande:

    Nej. Jag tänkte irl. Aldrig inträffat.

    Man tvingar inte människor att assimileras och tar inte ifrån dem möjligheten eller till och med förbjuder dem att bevara sin särart. Eller jo, det kan man. SD vill ju det. I Kina har regeringen försökt sedan Mao-tiden och se så bra det har gått.

    Ja, kulturrasism är ett vedertaget begrepp även om alla uttryck för gemensamma kulturella yttringar inte är rasism. 


    Det Svenska utbildningssystemet bygger på att likrikta. Vi assimilerar definitivt invandrare i hög utsträckning. Det är i stort sett omöjligt att bevara sin särart om du kommer till Sverige.
  • Bergis
    nihka skrev 2017-02-14 00:09:47 följande:

    Nej, att ha en gemensam kunskapsbas är inte att likrikta. Du gör sedan vad du vill med den. Vi assimillerar ingen. En del människor väljer däremot att assimillera sig själva i någon utsträckning.


    Snälla du, skolan handlar till hög utsträckning om att lära ut normer och värderingar. Kan du verkligen inte se det?

    Även att ha ge gemensam kunskapsbas likriktar naturligtvis.
  • Bergis
    JTA skrev 2017-02-14 14:15:53 följande:

    Jaha, den samiske folkrättsjuristen står för det kvalificerade skitsnacket, men Börje Salming är ju hockeyproffs så han skall man lyssna på.

    Har du funderat på att bli same? Eller kurd? Japan? Berätta gärna hur.

    Problemet är förstås att sådana som du och Salming blandar ihop medborgarskap och etnicitet. Man kan vara svensk medborgare av samisk etnicitet. Men man får inte svensk etnicitet bara för att man blir svensk medborgare. Detta är så enkelt att förstå så jag antar att de som ändå protesterar måste mena att det inte finns någon svensk etnicitet. Att förneka ett folks existens är en del av den allmänt vedertagna definitionen av folkmord.


    Jag har läst Björn Söders inlägg i frågan och tycker att han förklarar tiktigt bra. Sedan går det inte att förklara för de som inte vill förstå.

    Tridt görövrigt att Björn Söder syns så lite i debatten numera. Han våhade sticka ut hakan som och alltid strikt saklig.
  • Bergis
    Abegayle70 skrev 2017-02-14 15:03:45 följande:

    Björn Söder ska inte göra sig till talesman för vad jag tycker om min judiaska identitet resp svenska identitet. 


    Har han verkligen gjort det?
  • Bergis
    KillBill skrev 2017-02-14 18:24:26 följande:

    Ja, Björn Söder har deklarerat vilka som kan definiera sig som svenskar och vilka som inte kan det.


    Fast det är ju inte samma sak.
  • Bergis
    JTA skrev 2017-02-14 20:30:17 följande:

    Så du är svensk för att du är född i Sverige och har en förälder som också är född i Sverige.

    Om jag vore född i Israel med en förälder född i Israel, vore jag då automatiskt jude?


    Enligt judendomen är du väl jude om du fötts av en judisk kvinna?
  • Bergis
    nihka skrev 2017-02-15 01:22:21 följande:

    När man kräver att andra människor ska utplåna sig så bottnar det naturligtvis i ett underkännande av andra människor. När man underkänner hela nationer eller etniska grupper kallas det rasism.

    Du och jag delar inte samma värderingar när det gäller andra människor. Naturligtvis finns ingen gemensam mark att diskutera det finstilta på när man befinner sig på olika planeter. Den här poängen missar du gång, på gång, på gång.


    Du borde fortfarande öppna ögonen och inse att Sverige i hög grad använder sig av assimileringspolitik. JTA har helt klart en poäng när han säger att det blir märkligt när man benämner den assimilering man själv kräver som integration och den andra kräver för rasism.

    Så sent som för någon vecka sedan så fick vi veta att regeringen överväger att införa förbud mid könsuppdelad undervisning. Assimilering men du tycker även stt det är rasism?

    Nej, det finns förövrigt inga universella värderingar. Som JTA påtalar är de västerländska liberala värderingarna något som vuxit fram under flera tusen år. De är dock inget givet och ristat i sten. Det är befängt att tala i termer om att västvärlden har rätt värderingar och exempelvis den arabiska världen fel.
  • Bergis
    nihka skrev 2017-02-15 10:14:08 följande:

    Nej, vi tillämpar i Sverige sedan 1975 integreringspolitik. Enbart SD, noll och inga andra riksdagspartier står bakom rasistisk assimileringspolitik.

    Vad är det jag kräver?

    Jo, det finns värderingar som "alla" skulle skriva under på.


    Det tvivlar jag på. Kan du ge ett exempel?

    Världen inte är svart eller vit. Att ex vägra de kulturer som vill dela upp pojkar och flickor är assimilering.

    Integration/assimilering är en flytande skala. Att politiker säger att man bedriver integrationspolitik betyder inte att det inte finns assimilering. I synnerhet inte i den västvärld vi lever i där assimilering fått dålig klang.
  • Bergis
    nihka skrev 2017-02-15 22:51:42 följande:

    Den gyllene regeln.

    Nähä??? No shit!!!

    I Sverige tillämpar vi sedan 1975 integreringspolitik och inte rasistisk assimileringspolitik. Det är bara SD som vill att människor ska utplåna sig när de flyttar till ett nytt land. SD vill inte ha någon flytande skala . De vill tvinga till förändring och förbjuda.


    Inställningen till den gyllene regeln är allt annat än homogen. Jag skulle inte ens själv skriva under på den trots att vi är födda och uppväxta i samma land.

    Nu var ju mitt exempel just hur Sverige genom förbud assimilerar invandrare.
  • Bergis
    Världsmedborgare skrev 2017-02-16 15:50:33 följande:

    Jag är böjd att hålla med dig.

    Trump har sannolikt fått många av de väljare som finns hos de Europeiska högerextrema partierna, att vara på tårna för vad som händer här i Europa och i dessa partier.

    Vad gäller de mer sansade väljarna, så tror jag inte dom längre tål värst mycket av skandaler eller utpräglade rasistiska utspel från "deras parti". 

    Dom ser nu vad som händer i USA och vilket elände det ställer till med, och ser dom liknande saker hända här, då kan mycket väl gränsen vara nådd för vad dom orkar med.

    Och skulle inte Le Pen bli president i Frankrike, då tror jag inte extremhögern längre har nån chans att bli riktigt stora här i Europa.

    Just nu ser det heller inte ut som Le Pen skulle överleva 2:a valomgången i Frankrike, så det kan ta slut för extremhögern fortare än dom tror.


    Varför skulle det vara slut för högern i Europa när Le Pen förlorar presidentvalet? Högern har succesivt vunnit mer och mer mark under 30 års tid. Varför tror du på trendbrott?
  • Bergis
    Världsmedborgare skrev 2017-02-16 19:17:14 följande:

    Politik behöver alltid draglok, och när dom loken tappar kraft, så brukar följarna ganska snabbt tappa lusten, och Le Pen är just ett sån´t lok här i Europa.

    Av samma anledning som extremvänstern försvann/drabbades av ett trendbrott, d.v.s extremism är aldrig speciellt långlivad, därför kommer det ett trendbrott även för extremhögern.

    Knappast nåt som bör förvåna dig/någon, då majoriteten av alla människor i grunden är rätt lika vad gäller åsikter, så de flesta hamnar förr eller senare mer eller mindre i mitten av åsiktskorridoren.

    Speciellt brukar det synas åldersmässigt, du hittar betydligt färre extremister längre upp i åldrarna, för att vi äldre har mer insikt och erfarenhet.

    Vi vet att det inte finns nåt bra med extremism, och de flesta av oss var betydligt mer "extrema" som unga.

    Men med åldern kommer insikten, att det bara är dumt att skrika sig fördärvad över olikheter och skillnader, när det är så mycket mer lönsamt och konstruktivt, att samarbeta och samverka i alla sammanhang.

    Man skulle kunna säga, att det är jobbigt att befinna sig bland det mer extrema, oavsett om det är politik, religion eller om det bara gäller dig själv som person.

    Det är "kul" i början, när man har flyt och medgång, men blir jobbigt i längden, från det då man att alltid börjar bli ifrågasatt och motarbetad.

    Speciellt när majoriteten mobiliserat sig och det mesta tycks gå emot ens tyckande, politik och livsåskådning, och där hamnar alltid det mer politiskt extrema med tiden.


    Nu går ju FN och Le Pen mot sitt bästa presidentval någonsin även om hon inte lär bli president. Så detta draglok har ju blivit starkare, inte svagare.

    Beträffande extremism är inte denna höger extrem längre utan en vanlig uppfattning bland befolkningarna i västvärlden. Så jag är av uppfattningen att ditt resonemang haltar. Inget av det du nämner talar för ett trendbrott.
  • Bergis
    nihka skrev 2017-02-16 22:10:27 följande:

    Den gyllene regeln är en grundläggande etisk princip som återfinns inom många religioner samt filosofiska och etiska läror. Den äldsta nedtecknade varianten härstammar från Konfucius, ca 500 år före kristus.

    Duger för mig som en värdering som "alla" kan skriva under på. .


    Allvarligt talat. Höj dig nu! Det har varit många svartvita och lågkvalitativa inlägg från din sida på sistone. Att det finns inslag av gyllene regeln i flera religioner betyder inte att den är universell och självklar. Värderingar förändras och skiljer sig mellan olika kulturer. Att man ens ska behöva påpeka sådana här självklarheter.
  • Bergis
    nihka skrev 2017-02-16 22:53:09 följande:

    Jo, den gyllene regeln är självklar och universell. Inte hos alla individer förstås men den går som en röd tråd genom mänskligheten. Fråga runt så får du höra. 


    Den här frågan är uppenbarligen för svår för dig att förstå.
  • Bergis
    Världsmedborgare skrev 2017-02-17 13:36:50 följande:

    Absolut är invandring lönsam, den har varit oss och många andra länder behjälplig varje gång det behövts arbetskraft, och så kommer det att bli även den här gången. 

    Och ingen kan idag säga att inte Sverige behöver arbetskraft, så vi kan skatta oss lyckliga att vi fortfarande har lite folk att utbilda som kan tillsätta en del av de vakanser som finns.

    Men det skulle underlätta om vi gjorde som Norge gör nu, anställa de som finns utan att vara fixerad vid kunskaperna i det inhemska språket.

    Uppenbart är norrmännen betydligt mer flexibla och klarsynta än vi i Sverige, vad gäller språkkunskaperna, men det borde vi snabbt kunna ändra på.


    En viktig anledning till att invandring skapar tillväxt är att det driver ner löner och sänker kostnader för företag. Med det följer dock ökade sociala orättvisor och ojämlikhet. Det resulterar i sin tur i högre kriminalitet och social otrygghet. Det resulterar i sin tur i ökade utgifter för stat och kommuner som måste spara in på grundläggande delar i välfärden såsom sjukvård och skola.

    Att folk motsätter sig invandring av lågutbildad arbetskraft beror inte på att man är orolig för tillväxten, utan för de följdproblem som det skapar.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten