• Äldre 8 Feb 09:15
    659552 visningar
    11715 svar
    11715
    659552

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Flash Gordon skrev 2017-02-08 08:58:53 följande:
    Det där är ju inget svar på min fråga till dig om du kan se den etiska konflikten i att vi dödar barn som, bevisligen, kan överleva.

    Men som du ser så är det 99 fall det året som ligger inom det spann som redovisar den ålder där vi sett barn överleva. Så du pekar på storleksordningen av problemet.

    Och du pekar ut att det är en extremt liten grupp som skulle påverkas om vi justerade gränsen nedåt till 20v.
    Svensk abortlagstiftning godkänner bara abort på foster som inte bedöms vara livskraftiga/bedöms kunna överleva.

    Därför handlar SDs motion om något annat. SD vill i linje med det konservativa/kristna samhällssystem man vill skapa, inskränka kvinnans rätt att själv besluta om aborter.
  • Äldre 8 Feb 22:12

    Det är alltså sånt här skräp som moderaterna avser att börja sammarbeta med. Jag säger vara fy fan.

    "En nystartad sajt som hänger ut brottslingar visar bilder på brottsoffer, dåligt maskerade och lätt igenkännbara. Bakom sajten står Findel Madison, ledamot i Sverigedemokraternas ungdomsförbunds verkställande utskott och anställd på Sverigedemokraternas gruppkansli i riksdagen"

    www.metro.se/artikel/anonym-sajt-hänger-ut-brottsoffer-ägs-av-topp-i-sds-ungdomsförbund

  • Äldre 9 Feb 18:20
    nattuw skrev 2017-02-09 16:41:45 följande:
    Med dina egna argument är även du för en inskränkning i aborträtten ty även du vill att det skall finnas en gräns.

    Så ni (du och SD) är överens i sak. Aborträtten skall vara inskränkt. Att du anser dig vara lite bättre eftersom du vill att gränsen skall ligga lite senare gör ingen skillnad. Ni vill  båda inskränka rätten till abort.
    Svammel. Jag tycker att dagens abortlagstiftning där gränser för när en abort får ske baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet från sjukhuspersonal är bra. Jag vill alltså inte ha någon förändring.

    SD vill ändra Sveriges abortlagstiftning och kraftigt begränsa kvinnans rätt att själv bestämma över en abort från vecka 18 till vecka 12. SD vill att efter vecka 12 ska socialstyrelsen besluta om aborter och det är bara vid särskilda omständigheter som aborter ska tillåtas. Det finns ingen svensk forskning som SD stödjer förslaget till skärpt abortlagstiftning på utan det handlar om att SD vill driva samhället i en mer moralkonservativ/kristen inriktning.
  • Äldre 9 Feb 18:31
    nattuw skrev 2017-02-09 16:41:45 följande:
    Med dina egna argument är även du för en inskränkning i aborträtten ty även du vill att det skall finnas en gräns.

    Så ni (du och SD) är överens i sak. Aborträtten skall vara inskränkt. Att du anser dig vara lite bättre eftersom du vill att gränsen skall ligga lite senare gör ingen skillnad. Ni vill  båda inskränka rätten till abort.
    Självklart pratar jag hela tiden om att inskränka kvinnans rätt att själv bestämma över en abort i förhållande till dagens regler och det är bara löjligt att försöka förminska SDs förslag med argumentet att alla har en gräns.

    SDs förslag är en stor förändring av nuvarande abortlagstiftning, varför försöker du dölja detta faktum?
  • Äldre 9 Feb 20:29
    Bergis skrev 2017-02-09 20:14:29 följande:
    Det finns ingen forskning som visar stt 18 veckor är bättre än 12 utan det är vänstern som vill fortsätta att leda Sverige i vänsterliberal riktning.
    Vi ska vara stolta och stå upp för den svenska abortlagstiftningen som ger kvinnan rätt besluta över sin egen kropp fram till vecka 18. Vi bör också bekämpa moralkonservativa och reaktionära krafter såsom Sverigedemokraterna som kraftigt vill begränsa denna rätt.
  • Äldre 9 Feb 23:21
    nattuw skrev 2017-02-09 22:50:53 följande:
    Jag har inte försökt dölja något utan bara visat på din bristande argumentering. Jag tvivlar på att du någonsin satt dig ner och verkligen vägt argumenten för och emot varandra. Om du hade satt dig ner och vägt argument för och emot hade du inte behövt försöka gömma dig bakom sådana dumheter som att abortlagstiftningen har med vetenskap att göra. Då hade du istället kunna argumentera för din sak på ett relevant sätt.
    Var inte dum, jag har redan förklarat vad jag menade med vetenskap och beprövad erfarenhet och att det handlade om hur sent en abort ska få utföras.

    En sak kan vi emellertid vara överens om och det är att sverigedemokraternas förslag på en kraftigt inskränkt rätt för kvinnan att själv fatta beslut om en abort inte har med vetenskap och beprövad erfarenhet att göra. När det gäller SDs förslag till skärpt abortlagstiftning så handlar det bara om att förändra det svenska samhället i en mer moralkonservativ och reaktionär riktning.
  • Äldre 10 Feb 07:00
    Bergis skrev 2017-02-10 02:56:10 följande:
    Vi borde skämmas över den svenska abortlagstiftningen som tar död på små människor. Vi bör också bekämpa vänsterliberala och feministiska krafter som ger dessa foster obefintlig rätt.
    Ge dig. Sverigedemokraterna (och sådana som dig som delar SDs moralkonservativa grundsyn) hotar kvinnans rätt att själv bestämma över sin kropp. Det är ta mig fan absurt att moderaterna fick för sig att samarbeta med SD.

    Tack och lov så verkar många moderatväljare också tycka att det är oacceptabelt att samarbeta med ett parti som är rasistiskt och reaktionärt och lämnar nu därför partiet i en strid ström.
  • Äldre 10 Feb 08:02

    Moderaterna tokrasar efter AKBs SD-flirt!

    aktuelltfokus.se/moderaterna-tokrasar-efter-akbs-sd-flirt/

  • Äldre 11 Feb 14:54
    Abegayle70 skrev 2017-02-11 14:47:22 följande:
    Jag förstår dig. Jag slutade nästan med västerbottenost pga Maud Olofsson.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
    Tumme upp på den! Jag förstår dig. Men inte ens jag slutade me Wb ost pga Maud.
  • Äldre 11 Feb 23:31
    driver28 skrev 2017-02-11 23:09:03 följande:
    Allt detta är ju bara strategi. M-väljarna kommer in i fållan och har glömt hela denna storm i ett vattenglas till valet. SD blev stora för att det finns ett utbrett missnöje med migrations, bistånds och integrationspolitiken som alla andra blundade för. SD föreslog strängare asylregler, mer resurser till polis för ökad trygghet och omfördelning av bistånd till närområden.

    Nu har regeringen infört detta L och M driver frågan om att byta ut polisledningen och skärpa straffen. Ms närmande till SD kommer gynna dem till valet, men även S som också tappat till SD. Är helt övertygad om det.
    Det är möjligt att SD, på kort sikt ökar ett par procent men M kommer samtidigt att fortsätta tappa väljare och är snart ett 15% parti. Jag tror att sverige får se en S/mittenregering i valet 2018.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten