• Äldre 8 Feb 20:11
    34403 visningar
    22 svar
    22
    34403

    Vill börja sticka...

    Jag vill gärna lära mig sticka, men jag kan inget om det. Jag var inte så duktig på syslöjden i skolan och det är ju en herrans massa år sen man gick i skolan åxå. Jag har kollat lite på youtube filmer på hur man lägger upp masker och så. Och även hur man gör aviga och räta maskor. Men hur ska jag börja. Lättast är att börja med en halsduk eller nåt sånt eller? Hur vet man hur många maskor man ska lägga upp då? Och vilken garn ska jag använda?

    Har kolla lite på möster och det är massa förkortningar....vad betyder alla förkortningar?

    Ge mig gärna tips, råd och sånt hur jag ska komma igång med min stickning. Mitt mål är att kunna sticka mina egna raggsockar en gång. Jag äääälskar raggsockar...

  • Svar på tråden Vill börja sticka...
  • Äldre 9 Feb 05:25
    #5

    Tack för era tips. Om man ska börja med en halsduk....då behöver man inget mönster eller? Det är väl bara att sticka på? Men man måste sticka en omgång räta och nästa aviga eller?

  • Äldre 11 Feb 19:38
    #12

    Har börjat sticka nu....men blir galen. Efter varje varv så har jag en maska extra. Vad gör jag för fel? Och sista maskan blir så lös och konstig. Har repat upp 4 gånger nu. Såååå irriterande.

  • Äldre 12 Feb 14:32
    #15
    Nandez skrev 2017-02-12 11:51:28 följande:

    Hur går det med stickningen?


    Hehe..jodå det går bättre. Men just nu stickar jag bara räta maskor fram och tillbaka..ska bli halsduk. Men vad kan man sticka mer som är lätt men ändå lärorikt.

    Min dotter ville börja med, och hon lyckas fortfarande ibland att få mer maskor än vad hon ska ha. Men hon lär sig väl med framöver.
  • Äldre 17 Apr 11:15
    #18
    Nandez skrev 2017-03-20 15:06:06 följande:

    Hur har det gått med stickningen? 


    Hahaha....nja..ligger lite nere nu. Tyvärr...hoppas hitta gnistan sen igen. Har ju köpt på mig massa snygga garner...ooops.
Svar på tråden Vill börja sticka...